havarijni pojisteni

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
Miris

Příspěvek od Miris » 30. 06. 2003 13:11

Blumen_071 píše:no takze bych si dovolil vyvodit zaver ze se vic nez povinne bruceni nevyplati u takovych aut jako jsou e30... kdyz bych mel platit 16tis/rok tak za dva roky to auto cely zaplatim a kdyz se neco stane tak mi daj taky hovno. posledni dobou si rikam na co ty pojistovny jsou? tohle je trosku od tematu ale ne az tolik kdyz je rec o pojistovnach... vite napriklad ze kdyz mate dum v zaplavove zone tak vam ho nepojistej proti povodni? dobry co? nebo kdyz si pojistite sklep proti vykradeni tak ok, marmelady a kompoty vam zaplatej ovsem kolo? na to se pojistka nevztahuje. krucinalfagot to sem se zas tezce nasral :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: ty vole me se z toho normlane dela spatne , kurva
Je to tim, že pojišťovny nahrávaj novejm autum a tak to bude vždycky. Vem si třeba Oktávku, tu když máš a pojistíš, vyvaříš z každý malý nehody ranec, protože všechno seženeš na vrakáčích za hubičku a pojišťovna ti dá plnou cenu za každou třeba i odřenou věc (když tam teda někoho máš) za originál novej díl, to jsou potom žně.

Řekl bych, že pojišťovat auto pod 90. rok je spíš skoro vždycky prodělek, toť můj názor. S BMW z vlastní viny prostě NIKDY nebourat a je to:)))

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 30. 06. 2003 13:14

ty vole me se z toho normlane dela spatne , kurva

Nemáš chlastat Blumen

Záchvat

Blumen_071
member of yacht club Monaco

Příspěvek od Blumen_071 » 30. 06. 2003 13:20

MIRIS: tak tak tuhle do me nedobrzdila naka smazka tak sem se tesil ze neco vyinkasuju a von byl krava zrovna strizlivej tak se nebal volat policii no a me se nic nestalo... jen mi setrel prach z narazniku, zato on :lol:

zachvat: abstinuju uz od obeda :roll:

Peťas

Příspěvek od Peťas » 30. 06. 2003 13:31

Za těch 15-16tKč se to opravdu nevyplatí :cry: . Já jsem to před těmi čtyřmi roky pojistil na 75tKč a to co platím v současnosti je ještě snesitelné.

Ještě k té pojistné částce - vyjde ti třeba těch zmiňovaných 125tKč, ovšem za rok je podle tabulek cena třeba už jen 100tKč a pojistná částka se vyplatí do maximální výše tabulkové ceny. :cry: Takže je celkem rozumné každý rok zjistit, jestli není rozumnější změnit pojistnou smlouvu na aktuální výši ceny auta. Mě se to třeba neoplatí, protože mám už relativně hodně starou smlouvu a i kdybych ji teď uzavřel na poloviční částku (tzn.cca 37tKč) platil bych víc než teď.

Tyhle staré auta by měly jít pojistit za nějakou směšnou částku. Krást už se to taky moc nekrade a při té bouračce by to tu pojišťovnu taky nepoložilo a člověk by měl aspoň nějaké prachy, když už třeba přišel o auto. :evil:

Tony
člen E30.cz

Příspěvek od Tony » 30. 06. 2003 13:58

Peťas píše:Tyhle staré auta by měly jít pojistit za nějakou směšnou částku. Krást už se to taky moc nekrade a při té bouračce by to tu pojišťovnu taky nepoložilo a člověk by měl aspoň nějaké prachy, když už třeba přišel o auto. :evil:
To co říkáš zní zcela jistě logicky, ALE... :evil:
Jak to má kola nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy.
S autama by se nemělo jezdit, hrozně se tím ku*věj.

608 / 057 967

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 30. 06. 2003 15:36

Sakra proč to nefunguje v těch idiotskejch pojištovnách tak, že si řeknu nakolik to chci pojistit a oni mi podle toho udělají cenu pojištění, přičemž by pak posoudili z jaké cásti je auto nabourané a podle toho by vyplatili peníze nezávisle natom, kolik by vlastní oprava stála z nových dílů. To by byla moje představa ideálního pojištění 8)

Kik

Příspěvek od Kik » 11. 10. 2003 11:10

mam papiry i auto z roku 90, 318i

havarijni pojistka kterou mam u Ceske pojistovny vyjde na cca 12K za rok - je v tom havarijni pojistka a proti odcizeni - rikaji tomu All Risk. Povinne ruceni mam jinde.
co sem se tak dozvedel tak sou 2 druhy havarijnich pojistek : jedna je ze mate auto pojistene na obecnou cenu (pri totalce se vychazi z obvykle ceny v regionu) - to mam ja a druha je ze mate auto pojistene na kupni cenu (pak vam treba pri totoalce z teto ceny odecitaji amortizaci). ne kazda pojistovna dela oba tipy pojisteni - treba Allianz mi to na obecnou cenu pojistit nechtela a na kupni cenu by me havarijni pojistka u Allianz vysla na cca 25K/rok

no nekomu se tech 12K za rok muze zdat moc, ale aspon klidne spim a az mi to ukradou tam si myslim ze tech 50K za to dostanu - to by tak mohla byt obecna cena.

Ted jeste resim mensi bouracku a reknu vam ze pojistovny jsou fakt kurvy - davaji si na cas a totalne mlzi - proste nereknou nic na rovinu a s vyrizovanim moc nespechaji. Ani v zakone neni nejaky termin do ktereho musi pojistnou udalost vyridit. Sem zvedavej kolik zaplati, pak to sem nekam placnu a uvidime jestli ma cenu se pojistovat.

I

Lukas-e21

Příspěvek od Lukas-e21 » 11. 10. 2003 11:29

nemam
papiry 91
auto 87

havarijka u Alianzu počítán z tabulkové ceny nového vozu(800tis) by stála 50tis ročně :-)

Odpovědět