Nebo je mozny jeste ted ty spz sundat a hodit je v lednu do toho depozitu? Kolik se za nej plati?
Sledujete, jak je ta vyhláška děravá?: Co když se rozjede nebo vybouchne auto bez značek?...And píše:ikdyz auto stoji na jednom miste a je nepojizdne a ma znacky tak se musi platit poviny ruceni za skodu zpusobenou vozidlem takze pokud se ti to nahodou rozjede a zpusobi to skodu nebo pokud ti to vybouchne a zpusobi skodu tak proto
auto bez znacek nema na parkovisti co delat ikdyby vypadalo normalne a naopak pokud budes mit spz na hromadce srotu tak ti to na nikdo nesmi sahnoutLukáš325e píše:Sledujete, jak je ta vyhláška děravá?: Co když se rozjede nebo vybouchne auto bez značek?...And píše:ikdyz auto stoji na jednom miste a je nepojizdne a ma znacky tak se musi platit poviny ruceni za skodu zpusobenou vozidlem takze pokud se ti to nahodou rozjede a zpusobi to skodu nebo pokud ti to vybouchne a zpusobi skodu tak proto
...A další příklad mluvící za všechno: Kovošrot a podobní zmrdi mají povolení vyvézt vrak stojící na veřejném prostranství bez upozornění majitele. Představte si, že máte starýho, třeba i rezavýho žraloka, který ale ještě jezdí, má technickou a tak a řeknete si, že s ním nebudete jezdit v zimě, tak hodíte značky do depozitu. No a jednoho krásného dne dojdete z práce a před panelákem na parkovišti je místo auta jenom vysypaný sklo... Já už jsem to zažil!... Serte na to, prostě s autem nejezděte, ptž když auto stojí, policajt po vás nemůže chtít doklady od vozidla, tím pádem ani doklad o zaplacení povinného ručení (který navíc není problém si při rušení smlouvy nechat)...
Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne.Iwan píše:Tak kuprikladu muj deda ma uz asi treti rok v garazi pazouta, jinak jezdi cortinou...ruceni plati na dobu urcitou a to cervenec a srpen...nebo tak nejak...smlova se musi pokazdy uzavrit jina, pac proste skonci a neposilaj dalsi slozenku.... a znacky se z auta jeste nehly a nikomu to nikdy nevadilo ....
Divej, já jsem z dědiny o cca 500 obyvatelích, tady ví každý, co je čí. Můj vrak stál na obecním pozemku a jednoho krásného dne prostě zmizel. Starosta o ničem nevěděl a to vím jistě, protože je to známý. A ani nikdo jiný na úřadě. Tak jsem zjišťoval, kdo to odtáhl, až jsem se dozvěděl, že prostě přijeli z kovošrotu (z Brna - asi 50 kmDan td píše:Auto z ulice nemůže odtáhnout jen tak nikdo. I pokud vrak nemá SPZ, je povinnen vlastník komunikace, tj. většinou město, zjistit, kdo je majitel. Dělá to většinou Policie ČR, Městská policie, apod...
Město dá např. nafocené vraky na úřední desku ( dnes hlavně na net ) a tam to musí nějakou dobu být. Někde to řeší tak, že na desku vyvěsí ceduli s nápisem " Dne toho a toho proběhne odtah neoznačených vraků ", což z hlediska zákona stačí.
Rozhodně nikdo nemůže říct - " hele, auto bez značek " a odtáhnout ho, ani žádnej kovošrot a spol. Pokud vyloženě vadí auto bez SPZ provozu, odtáhne ho policie jako každýho jinýho a pak zjišťují majitele.
Těžko někdo rozhodne, co je auto bez značek a co vrak bez značek. To by pak stačilo někomu sundat značky a druhej den si to odvézt, což je samozřejmě blbost.
K tomu depozitu - kam si dá kdo auto, když dá značky do depozitu je jeho problém, jen nesmí stát na veřejné komunikaci. Těžko bude někomu magistrát zajišťovat garáž![]()
Ono to jde obejít - stačí dát na auto jiný značky, třeba nějaký z garáže a je to![]()
Hlavně to nesmí vybouchnout, že, Ande