když mi tam najdeš nějakej flek tak klidněMisa píše:Nechceš přeběhnout ke konkurenci?Modestyna píše:zaměstná mě někdo?? Já už chci taky svýho baworáčka

To mě by zajímalo taky, občas mám nápady na šílené pičoviny, tak jestli by se to dalo zpeněžit, myšlení a zvlášť na pičoviny to je mojeVenca píše:To by mi zajímalo, co to je, pokud to není zrovna tajný...ondra_m píše: ... já pracuji jako myslitel.
Doba je divná.Lospiratos píše:říkáš to jakoby to byla nejaka povl praceMiky e30 píše:Frézař,no co,z něčeho žít musím
správně jsi udělal, pracuji taky jako svářeč a přijde mi to jako normální zaměstnání, za které není důvod se stydětVenca píše:Doba je divná.Lospiratos píše:říkáš to jakoby to byla nejaka povl praceMiky e30 píše:Frézař,no co,z něčeho žít musím
Nevidím důvod, proč by právě tyhle kovoprofese měly být považovány za cosi podřadného.
Různé tendence vysmívat se některým mnohdy odborně náročným řemeslům sleduji už řadu let. Bohužel se k tomu často uchylují právě takoví, co mají nejen obě ruce levé, ale i nepříliš chytrou hlavu.
Jednou při nějakém přátelském ( nebo spíš "přátelském") posezení se širší skupinou známých začaly padat poznámky ve stylu "soustružník - solvina - socka" na adresu jednoho právě nepřítomného, jehož dobře znám.
Trochu jsem některé jedince usměrnil a ostře poznamenal cosi o užitečnosti či neužitečnosti různých jednotlivců.
Reakce byla opravdu hustá - třiadvacetiletá managerka marketingu mi rozbila talíř o hlavu...
---
Ať si přebere každý, jak uzná za vhodné...
Kamarád taky vyučen soustružník atd. dal se na soukromo jako zámečník a žije si velmi dobře,práce má,že by uživil další dva lidi k sobě..Exclusive píše:správně jsi udělal, pracuji taky jako svářeč a přijde mi to jako normální zaměstnání, za které není důvod se stydětVenca píše:Doba je divná.Lospiratos píše: říkáš to jakoby to byla nejaka povl prace
Nevidím důvod, proč by právě tyhle kovoprofese měly být považovány za cosi podřadného.
Různé tendence vysmívat se některým mnohdy odborně náročným řemeslům sleduji už řadu let. Bohužel se k tomu často uchylují právě takoví, co mají nejen obě ruce levé, ale i nepříliš chytrou hlavu.
Jednou při nějakém přátelském ( nebo spíš "přátelském") posezení se širší skupinou známých začaly padat poznámky ve stylu "soustružník - solvina - socka" na adresu jednoho právě nepřítomného, jehož dobře znám.
Trochu jsem některé jedince usměrnil a ostře poznamenal cosi o užitečnosti či neužitečnosti různých jednotlivců.
Reakce byla opravdu hustá - třiadvacetiletá managerka marketingu mi rozbila talíř o hlavu...
---
Ať si přebere každý, jak uzná za vhodné...
presne s tebou souhlasim,mam uplne stejne zkusenosti.Jen unas je to tak,ze v podniku funguje par pasaku kteri maji pod sebou napr. 100 brigadniku(polak,madar,slovak,ukrajinec) neumi vubec nic ale odvadi pekne penize pasakum do kapsy.BOOST píše:Bohužel situace je taková, že každej chce mít maturitu a sedět v kanceláři, samej manažer apod.Já sice nemám moc co říkat, taky sedím v kanclu, ale jelikož jsem strojní konstruktér, tak k profesím soustružník, frézař, svářeč atd. mám hodně blízko. A naopak když je někdo, kdo má fakt obě ruce pravý, tak kam se sere nějakej manažer apod. Bohužel lidí, kteří umějí opravdu dost dobře na soustruhu nebo na fréze nebo svářet hodně ubývá. Sám to vidím u nás v podniku. Takže už pomalu přichází doba, kdy lidi, kteří opravdu umí, tak si koupí soustruh a nebo frézu domu a začnou podnikat a i když tomu někdo možná nebude věřit, tak v tom se dají vydělat hodně pěkný prachy už teď a časem to půjde nahoru. Třeba u nás ve městě je jeden chlápek co má doma 2 frézy a na živnostňák doma obrábí ještě se svým tatíkem a už si vydělali nějakej ten milión.