Prezident ČR/ Koho půjdete volit ?
Vzhledem k těmto skutečnostem je jediné štěší, že jsme republikou parlamentní..
Ten pohled do jádra je dost nereálný... Jednak není přístup k nezkresleným informacím, a druhak panuje obecný nezájmem dělat něco navíc. Absolutní většina voličů, mě nevýjimaje nemá dispozice k "správné" volbě, ale měla by se snažit o to, aby napáchala škodu nejmenší.
Vědom si faktu manipulace (kandidát, který by manipulace ne(vy)užil, by byl sám proti sobě.. Dá se říct, že účel světí prostředky..), je potřeba brát etapu od počátku kandidatury při zvažování kandidátů s velkou rezervou. Spíše pouze hodnotit důvtip, etiku a strategii PR daného kandidáta, nic víc.
Myslím, že jsi citovaný fragment postoval v nějakém dávném tématu včetně zvukového záznamu z dané debaty.. Ale pouze na základě tohoto bych kandidáta neodsoudil.. Už si přesně nepamatuju, ale dotaz mohl nepochopit v daných souvislostech.. Koneckonců takto vrcholný orgán se opírá o podklady svých poradců. Navíc se K.S. v této sféře pohybuje už dlouhu dobu před politickým angažmá, tak bych jej za zcela nekompetentního nepovažal. Zemana si pamatuju pramálo, poslední dobou jsem zhlédnul pár "dokumentů" o pochybných státní zakázkách z dob jeho opoziční smlouvy.. Beru to s rezervou, ale mě se leč méně stylový a vtipný a taky méně arogantní K.S. jeví jako důvěryhodnější osoba. A jen pro pořádek, nebyl mým favoritem prvního kola.
Když to vezmu obecně (ne jen volby stávající):
Problém vidím v tom, že dokonalý není a nikdy nikdo nebude = kandidát žádný. Ale vzdávat se hlasu je z mého pohledu nezodpovědné, pořád je lepší volba alespoň toho menšího zla. Nové tváře už bych si do politiky tahat nedovolil.. To raději spolehát na to, že se ty stávající už dostatečně zahojily a udržovat konzistentně určitý směr.
Ten pohled do jádra je dost nereálný... Jednak není přístup k nezkresleným informacím, a druhak panuje obecný nezájmem dělat něco navíc. Absolutní většina voličů, mě nevýjimaje nemá dispozice k "správné" volbě, ale měla by se snažit o to, aby napáchala škodu nejmenší.
Vědom si faktu manipulace (kandidát, který by manipulace ne(vy)užil, by byl sám proti sobě.. Dá se říct, že účel světí prostředky..), je potřeba brát etapu od počátku kandidatury při zvažování kandidátů s velkou rezervou. Spíše pouze hodnotit důvtip, etiku a strategii PR daného kandidáta, nic víc.
Myslím, že jsi citovaný fragment postoval v nějakém dávném tématu včetně zvukového záznamu z dané debaty.. Ale pouze na základě tohoto bych kandidáta neodsoudil.. Už si přesně nepamatuju, ale dotaz mohl nepochopit v daných souvislostech.. Koneckonců takto vrcholný orgán se opírá o podklady svých poradců. Navíc se K.S. v této sféře pohybuje už dlouhu dobu před politickým angažmá, tak bych jej za zcela nekompetentního nepovažal. Zemana si pamatuju pramálo, poslední dobou jsem zhlédnul pár "dokumentů" o pochybných státní zakázkách z dob jeho opoziční smlouvy.. Beru to s rezervou, ale mě se leč méně stylový a vtipný a taky méně arogantní K.S. jeví jako důvěryhodnější osoba. A jen pro pořádek, nebyl mým favoritem prvního kola.
Problém vidím v tom, že dokonalý není a nikdy nikdo nebude = kandidát žádný. Ale vzdávat se hlasu je z mého pohledu nezodpovědné, pořád je lepší volba alespoň toho menšího zla. Nové tváře už bych si do politiky tahat nedovolil.. To raději spolehát na to, že se ty stávající už dostatečně zahojily a udržovat konzistentně určitý směr.
1.Ada_CZ píše:....Ten pohled do jádra je dost nereálný... Jednak není přístup k nezkresleným informacím, .......
......Myslím, že jsi citovaný fragment postoval v nějakém dávném tématu včetně zvukového záznamu z dané debaty.. Ale pouze na základě tohoto bych kandidáta neodsoudil.. Už si přesně nepamatuju, ale dotaz mohl nepochopit v daných souvislostech.. Koneckonců takto vrcholný orgán se opírá o podklady svých poradců. Navíc se K.S. v této sféře pohybuje už dlouhu dobu před politickým angažmá, tak bych jej za zcela nekompetentního nepovažal. Zemana si pamatuju pramálo, poslední dobou jsem zhlédnul pár "dokumentů" o pochybných státní zakázkách z dob jeho opoziční smlouvy.. Beru to s rezervou, ale mě se leč méně stylový a vtipný a taky méně arogantní K.S. jeví jako důvěryhodnější osoba. A jen pro pořádek, nebyl mým favoritem prvního kola.
Pohled na jádro reálný je - často stačí jen porovnávat, co kdo řekl a co následně učinil.
2.
Ano, šlo o debatu "S Karlem", kde bylo možno vznášet dotazy a dědek s fajfkou tam asi o vyplácení bokem slyšel prvně => neznalost základního sociálně-ekonomického problému tohoto státu.
3.
Tvoje právo, dát si tam to "menší zlo".
Možná se chceš dočkat nějaké "modré šance"......

Stále jsi neshlédl film....!PÁREK píše:venco stale jsi neodpovedel

---
Ideální kandidát neexistuje, pro mne jím nebyl ani jeden z kandidujících.
I tomu, koho tam hodím, bych mohl omlátit o tvář jeho komentáře k události z roku 1999 v Ú. n/L, které silně svědčily o naprosté neznalosti situace. Zjevně tehdy vůbec nevěděl, jak ono místo vypadá a oč tam běží.
.
Ano, ideální nebude existovat a dokonce ani úplně ideální zhlediska jen jednoho člověka. Ovšem úplně stejně je to i s jinými funkcemi - znám třeba lidi, co bych je chtěl vidět na místech starostů, vedoucích v podnicích, poradců různých vyšších funkcionářů apod.PÁREK píše:Idealni kandidat obecne nikdy nebude existovat. Ja chci od tebe konkretni jmeno. koho ty by jsi tam chtel. Nemusi bejt z aktualnich kandidatu. Proste mi rekni cecha, zijiciho cecha, kterej se podle tebe hodi na hrad. Otazka ztezka neni....
Samozřejmě naopak znám kvanta takových, co by se neměli vůbec v určitých pozicích objevit. Bohužel jsou na nich mnohdy zabetonováni a budou tam dlouhá léta sedět a škodit.
Takže jsem schopen třeba říci, kdo by měl být někde ve vyšší pozici, ale konkrétně na funkci prezidenta nemám nějakého osobního favorita.
Tak jestli ty sam nemas osobniho favorita, prijde mi trochu kratkozrake kritizovat ty, kteri kandiduji. Pokud nemas sam reseni, je kritizovani snahy druhejch vyresit problem trochu sobecky. Nasledne navazeni se do "inteligentnich studentu".
Co se tyce veci okolo dosazovani lidi do postu, souhlas, ale je to vec, se kterou asi nic neudelas pokud se nedostanes k moci nekoho tam dosait....
Co se tyce veci okolo dosazovani lidi do postu, souhlas, ale je to vec, se kterou asi nic neudelas pokud se nedostanes k moci nekoho tam dosait....
- MattyX
nechte si to za plentu 

Strongflex - E30,E36,E46,E90 a i jiné značky ! pro info o cenách a dodání SZ

http://www.piston.cz-Service&Performance partner
https://youtu.be/VmWfNjhhCH8

http://www.piston.cz-Service&Performance partner
https://youtu.be/VmWfNjhhCH8
Ne, na prezidenta státu neznám nikoho dle mých představ.PÁREK píše:Tak jestli ty sam nemas osobniho favorita, prijde mi trochu kratkozrake kritizovat ty, kteri kandiduji. Pokud nemas sam reseni, je kritizovani snahy druhejch vyresit problem trochu sobecky. Nasledne navazeni se do "inteligentnich studentu".
Nejspíš proto, že nemám až takové možnosti posuzovat. Znám třeba osoby vhodné pro ministerstva, ale pro nejvyšší funkci ne.
O krátkozrakosti ty moc nepovídej; navíc v tomto případě moc konstruuješ - kritika kandidujících je celkem přirozená a já nemusím mít nutně k tomu favorita. Sobeckost? Jak asi...?
Ten "inteligentní student" je spíš takový pracovní pojem - kdo mi asi cpe telemarketingové služby? Kdo na mě vybafne na nově vzniklém zbytečném úřadě, zajišťujícím cosi eurounijního? Atd....
A ano, pokud nemám pravomoc k tomu, abych někoho dosadil, pak můžu málo. Jen zkoušet ovlivnit někoho dalšího.
Myslim si, ze je jednoduchy kritizovat neco. Ale pokud neco kritizuju, mel bych vedet co chci a prijit s konkretnim napadem. S necim co by situaci vyresilo. Cili k tomuhle pripadu, pokud nemas rad dedka s fajfkou, fajn. Ja s tim nemam problem. Pokud nemas ra vochlastu, Jo supr. Je to vse tvuj nazor a ja ho plne respektuju. Pokud se ti ale neco nelibi tak ale najdi reseni. Do ty doby je kritika jen a jen styl silackych reci u piva.Venca píše:Ne, na prezidenta státu neznám nikoho dle mých představ.PÁREK píše:Tak jestli ty sam nemas osobniho favorita, prijde mi trochu kratkozrake kritizovat ty, kteri kandiduji. Pokud nemas sam reseni, je kritizovani snahy druhejch vyresit problem trochu sobecky. Nasledne navazeni se do "inteligentnich studentu".
Nejspíš proto, že nemám až takové možnosti posuzovat. Znám třeba osoby vhodné pro ministerstva, ale pro nejvyšší funkci ne.
O krátkozrakosti ty moc nepovídej; navíc v tomto případě moc konstruuješ - kritika kandidujících je celkem přirozená a já nemusím mít nutně k tomu favorita. Sobeckost? Jak asi...?
Ten "inteligentní student" je spíš takový pracovní pojem - kdo mi asi cpe telemarketingové služby? Kdo na mě vybafne na nově vzniklém zbytečném úřadě, zajišťujícím cosi eurounijního? Atd....
A ano, pokud nemám pravomoc k tomu, abych někoho dosadil, pak můžu málo. Jen zkoušet ovlivnit někoho dalšího.
terminu "inteligentni student" stale proste nerozumim. Myslim, ze idiotu je cela rada a je jedno jestli je to student nebo ne. Ja osobne ve svem okoli nemam zadneho studenta, ktery by nekomu neco nutil nebo tak.
Kritika kandidujicich je samozrejme prirozena. Pokud ale neznas nikoho, kdo je dle tvych predstav znamena to par veci. Bud jsi neskutecne vybiravej, kritickej nebo idealistickej, nebo jsme jako stat uz v takovym upadku, kterej nedovoluje navrhnout spravnou osobnost do cela statu. Bez urazky, myslim si ze oboje.
Nic mene nechapu potom pristup, zkritizuji co se da, jsem obehnan samejma blbejma inteligentnima studentama, kteri stejen vsechno poserou a jsou proste vymasteny. Nez se podivat na to jak to realne je a zkusit si najit alespon pro sebe schudny reseni. Ja to neberu nijak zaujate vuci tobe, nic mene debata by se mozna rozvijela daleko lip s nejakym pozitivnejsim pristupem a snahout najit nejakej kompromis...
Jo, jsem kritickej, to už od malička. Furt se mi něco nezdálo dost dobrý. Ale taky jsem byl náročnej k sobě.PÁREK píše:....Bud jsi neskutecne vybiravej, kritickej nebo idealistickej, ..
Ale opravdu nevím, kdo by byl ideální prezident - neznám ho. Určitě to nemůže být ten, kdo nezná nějaký základní ekonomicko-sociální problém.
Tím je daná moje volba, kterou za týden provedu.
"Inteligentní student" obvykle neřeší nic příliš do hloubky. Nemá čas se tím zabývat. Proto mu chybí určité druhy informací a proto se rozhoduje dle reklam a PR tlaků. Stačí dobrá kampaň a jede podle zadavatele...