Můj problém začal 10.7.2013 ve 3.55, kdy jsem na sídlišti udělal zákeřný přestupek a stál tam kde by se nemělo (částečně na žluté klikáté čáře). O principu asi není potřeba se bavit, kdo bydlí na brutálně přelidné králikárně tak asi má stejný problém, že se snaží vecpat na každý možný volný místo. ( Ve vedlejší ulici si v noci pravidelně jezdí lístečkovat celou řadu aut protože tam není 5,5m pruh ale 5,4m, takže si sem prostě jezdí naplnit peněženky.)
Onen přestupek se stal s firemním vozidlem. Takže zhruba v Listopadu Minulého roku přišel dopis na firmu, že má firma zaplatit 700,- nebo se může stát, že to někdo bude řešit (takovej desátek - podobně to chodí i v Praze). Firma mě prásknula, dle knihy jízd do předpřipraveného formuáře.
V lednu přišel prosebný dopis, kde mě žádali, abych se přišel udat dne bla bla, nebo se MŮŽE stát, že bude věc projednána přestupkovou komisí.
Co čert nechtěl, firemní vozidlo, jasný peníze, takže se budeme snažit, abychom naplnili městskou kasu (podotýkám, že za tu stejnou věc mám dalších pět lístečků, z toho tři jsou už po prekluzi a nepřišel ani žádnej dopis...)
Každopádně mám na stole už výzvu k podání vysvětlení, kam už musím jít - bez omluvenky flastr až 5k.
Dotaz? řešil někdo něco obdobného už s firemním vozidlem?
jedná se mi o to, zda tam šel, řekl, že jim nic neřekne, nacož má právo a oni se obrátili zpět na provozovatele vozidla už rovnou s pokutou a nebo chtějí zase jenom viníka?
Možnosti?
Nechopenka na daný termín?
Prostě si zajít na pohotovost, že jsem zakopl, bolí mě kotník a prostě mít papír o ambulantním vyšetření (omluvenka k nedostavení) - spoléhat na prekluzi, která tu je už coby dup.
Nebo udat někoho jiného ? Kolegu?
Nebo prostě odmítnout výpověď, ale otázkou je co obrdží zaměstnavatel...
Díky za případný konstruktivní reakce