Práce v Anglii

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
Podsto
člen E30.cz

Práce v Anglii

Příspěvek od Podsto » 08. 07. 2013 16:33

Zdravím lidi, není tady někdo z fora kdo žije v anglii a mohl by nám pomoct s hledáním práce tam? Angličtinu zvládáme jen základy :D Jinak práce se s přítelkyní nebojíme :D

PÁREK

Příspěvek od PÁREK » 08. 07. 2013 16:55

cau, ziju dlouhodobe v irsku. V anglii par znamych. Kdyztak sz, nebo klidne sem je mi to jedno:-)
Obrázek

PÁREK

Příspěvek od PÁREK » 08. 07. 2013 22:54

chalani, ozvalo se vas strasne mnoho. Takze nez abych odepisoval kazdemu zvlast, tak to napisu sem.

zacnu od sebe. Ja jsem prijel za praci sem jen diky zene. Jiz 4roky tady pracovala a bere slusny penize. Praci dostala v obdobi tzv.: Irskeho tygra cili obrovskeho boomu, kdy velek firmy zacaly investovat do irske ekonomiky a ta sla rapidne nahoru. Ja diky kontaktu jsem se k nejakym pracim dostal ale nic valneho to nebylo. V podstate vaznejsi a lepsi prace mam moznost delat az ted, skoro rok po tom co jsem prijel. Obecne je dane to, ze v UK se prace hleda lepe nez v Irsku ale tak markantni rozdil to asi nebude. Irsko i UK jsou zeme kde hodne frci IT a ekonomika. Cili pokud nekdo ma zkusenosti (opravdu to chce zkusenosti) v tomto oboru, nemel by mit vaznejsi problem. Pokud tyto zkzsenosti nemate, je to spatne. Ja mam skolu v oboru rekneme logistiky a cely zivot tak nejak tyto veci vicemene delam a mam problem s praci. Samozrejme, kdo hleda najde. Prace cisnika je vsude, ale je mistni hospody (Dublin) si celkem potrpi na to aby clovek mel zkusenosti. Pokud nemate, bez sance. CO se automechaniky tyce par cechu tu dela. Vetsinou jsou to nejlepsi servisaci. Vyhnout se litevcum, hrozne smelej, je tu obrovska komunita polaku (treba obchody Polonez, tam by pripadne na kratsi vypomoc mohli vzit). Sklady je dalsi porblem. I na blbe prekladani palet potrebujete mit manual handling certificate a ten dostanete jen v Irsku, nevim jak UK. dobry je mit papiry na jesterku, to se tu shani furt. Pokud papiry ta kamion obrovska vyhoda, je jich tu nedostatek. Ale vse musi byt s praxi a referencema, jinak bez sance. nebo minimalni.

Pokud nekdo uvazuje o ceste sem, dobry agentursy jsou: Fas.ie. manpower.ie, graftonrecruitment.ie, Flexsource.ie... Na FB najdete stranku cesi a slovaci v irsku a prace v IE. To je dobre sledovat. Holky jako Aupair tady problem nevadi. irove chtej cesky, jsou hezky :D

Kdyby nekdo dotaz, jsem na skypu, nick: theparek

Nebojte se napsat. Po domluve treba par noci mozno u me prebyt:-)
Obrázek

Vune benzinu

Příspěvek od Vune benzinu » 14. 07. 2013 23:07

Jen dodam,kdyz jsem po 3.5 letech v polovine roku 2009 opoustel Irsko tak to bylo s praci celkem spatny,v mem pripade obor truhlarstvi-tesarstvi.Prisla multimedialni krize a vsechno se posralo.Najednou sla vyplata dolu, bylo mene prace.Spousta cizincu odjelo.Kdyz k tomu pripoctu hnusny pocasi,ktere cloveka celkem dost omezuje tak ve finale neni o co stat.
Ja,kdyz jsem odjel tak se mi celkem dost ulevilo,tak nejak se vsechno zacalo srat tak jsem se na to vysral:)
Neni to pro kazdeho a co se tyce financi zadny zazrak to taky neni.
Spis tak na rok a pak zase domu.
Kazdy koho jsem tam poznal byl po case nedockavy vratit se z5 domu.
Taky jsem si tam odsad privezl domu spanelku.

V dnesni dobe bych vybiral jinde i mimo Evropu.
Doporucuji NZ na rozjezd.

Semry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Semry » 15. 07. 2013 08:41

Práce v Evropě je, ale v Rusku :wink:
Rezavějící stodvacetštyry, zinkovaná 996, W211 type RAL 1015 v astronomickym nájezdu, hrdý majitel fichtla

PÁREK

Příspěvek od PÁREK » 15. 07. 2013 09:57

hele to je vse otazkou asi toho co chces. Me se treba irsky pocasi fakt libi. Neni horko, neni zima, dobre se v tom dela. Je fakt ze prace v obdobi Irskeho Tygra jak to tu nazyvaji, bylo hafo. Ted je to bida, ale porad se da. lepsi nez delat treba v italii ci spnelsku. ANglie na praci je lepsi....
Obrázek

LiarLiar

Příspěvek od LiarLiar » 15. 07. 2013 16:36

Vune benzinu píše:Jen dodam,kdyz jsem po 3.5 letech v polovine roku 2009 opoustel Irsko tak to bylo s praci celkem spatny,v mem pripade obor truhlarstvi-tesarstvi.Prisla multimedialni krize a vsechno se posralo.Najednou sla vyplata dolu, bylo mene prace.Spousta cizincu odjelo.Kdyz k tomu pripoctu hnusny pocasi,ktere cloveka celkem dost omezuje tak ve finale neni o co stat.
Ja,kdyz jsem odjel tak se mi celkem dost ulevilo,tak nejak se vsechno zacalo srat tak jsem se na to vysral:)
Neni to pro kazdeho a co se tyce financi zadny zazrak to taky neni.
Spis tak na rok a pak zase domu.
Kazdy koho jsem tam poznal byl po case nedockavy vratit se z5 domu.
Taky jsem si tam odsad privezl domu spanelku.

V dnesni dobe bych vybiral jinde i mimo Evropu.
Doporucuji NZ na rozjezd.
tak ja myslim ze za spanelku to stalo ne :D :twisted:
EX E36 316i Compact Titansilber original look 80tkm
EX E46 325i ///M Touring Topaz
EX 318is E36 Coupe schwarz II

Vune benzinu

Příspěvek od Vune benzinu » 18. 07. 2013 23:32

Zatim to vypada ,ze jo:) po peti letech.

samiq
Akademik

Příspěvek od samiq » 20. 07. 2013 14:51

Semry píše:Práce v Evropě je, ale v Rusku :wink:
No ale Rusko neni v Evrope, kdyz pominu geografii. :P Tam je to na vlastni nebezpeci.

Adam Lipský

Příspěvek od Adam Lipský » 20. 01. 2014 05:04

No, tak já v Irsku (Dublin) žiju od října 2008 a mám trochu jiné zkušenosti, celý život jsem předtím dělal v IT admina a tady jsem o nic podobného ani nezavadil, protože dobrý práce jsou pro iry a ne pro čechy, jak mi bylo místními vysvětleno, a že to jako samozřejmě musím chápat. Tak tu řídím náklaďák, a ve firmě jsem začal dělat IT sám od sebe, a taky ty vozy zadarmo servisuju, takže je šéf rád a když teď musel kvůli prachům snižovat stav ze 3 lidí na 2, tak radši vyhodil vlastní sestru.

Jako nově příchozí začínáte na něčem jako Grafton Recruitment, a jdete dělat pomocného dělníka, tak půl roku makáte každej den někde jinde, než se rozkoukáte a naučíte se důvěryhodně lhát v životopise.

Dále je bezpodmínečně nutné si zjistit, v jakém místě bude člověk bydlet, jsou tu (rozsáhlé) oblasti, kam cizinec nemůže ani páchnout, jinak bude vzápětí napaden místními. Mají tu i dokonce stranu (Sinn Fein), která říká, že nastražit někde bombu je vlastně fajn a státotvorné. Největší problém jsou podle mě nepostižitelné dětské gangy, vyžívající se v soustavném terorizování cizinců. Sám jsem se stal obětí, nejednou. Až po vašem autě začne pětiletý spratek házet kameny a zpoza to pozorují smějící se rodiče, poznáte, o čem je řeč.

Veřejná doprava v porovnání s ČR podprůměrná, zdravotnictví zoufalé, ve spoustě věcí je chaos a bordel (jedno jméno ulice se vyskytne v tomže městě vícekrát, apod.), všeobecně vyšší kriminalita. Nadprůměrná je všemožná podpora dětí a vše, co s nimi souvisí, pokud máte haranty a chcete mít víc peněz, Irsko je země pro vás! Taky vzduch je tu čistší, teda diesely tu smrdí, pravda, ale jinak tu hodně fouká a prší a nevznikají inverze. Celoročně se tu chodí v jedněch hadrech, zimu poznáte tak, že furt leje. Taky jídlo je prvotřídní kvality, v ČR ani za nejdražší peníze neseženu to, co tady na každém rohu.

Poláci jsou úplně v pohodě, je jich tu hodně, ale tady drží cizinci pospolu, S litevcem jsem měl taky dobrou zkušenost, když jsem byl jednu chvíli ultralínej, tak jsem ho najal, aby za mě dělal a dobrý, nic tragického se nestalo.

Čeští muži shánějí v Irsku partnerku obtížně, za celou tu dobu se mi to vůbec nepodařilo. Ale tady asi záleží na jiných věcech, nemůžu to zobecňovat. Co mi tedy připadá, tak irky jsou oproti češkám tlustší, sebevědomější a mají horší zuby, ale zase si nepotrpí tak na styl a jsou tolerantnější vůči neduhům, koníčkám, přátelům apod. V ČR hrají peníze v navázání vztahu mnohem důležitější roli. Irka ví, že když skončí zbouchnutá, tak na tom leda vydělá.

Pro mě má Irsko výhodu, že za poloviční úvazek jako popelář vydělávám dvojnásobek toho, co v Praze na plný úvazek jako IT. Tak si alespoň platím další vzdělávání (řp C, licence námořní plavby, webdesign...). Jinak jsem tu hrozně zlenivěl.

Co mě ovšem naprosto drtí, je silniční daň, která tu je nejvyšší na světě, pokud nepočítáme Japonsko. Byl jsem zvyklý na svoji E30 320i, ale: importní daň by stála stejně jako podobné auto tady, za dvoulitr je roční sazba € 660 a pojištění ještě víc. Na nějaké české bonusy z ručení se samozřejmě nebere zřetel, se svým půl miliónem najetých km na dvou kontinentech jsem začínal od nuly jako vysoce rizikový, a to jsem se ještě prohlásil za církevního hodnostáře, abych dostal slevu. Abych to zkrátil, bávo je zpátky v Praze a tady se sunu umrněným litrovým Polem, kterému se už stihla vysrat převodovka, budíky svítí brčálově zeleně a co počítá ujetou vzdálenost v mílích, brr. Vzhledem k tomu, že dobu strávenou za volantem považuji za výraznou a důležitou část svého života, jsem z tohoto stavu vyloženě nešťastný a pokaždé se hrozně těším, když jedu za rodičema. Až to mé bávo bude po mně jednou na prodej, tak mi nikdo nebude věřit, že jsem najížděl jeden tisíc km ročně - vždy v průběhu dvou dnů.

A ještě perlička, vždycky jsem miloval koně a jezdectví, v ČR jsem jezdil na mnoha místech a statcích, moc mi to pomáhalo fyzicky i psychicky, no tak tedy v IRL na to zapomeňte, to je tady luxusní a náročný koníček pro bohaté a spodinu k tomu tady opravdu nepouštějí. Když jsem ještě s bávem před jedním statkem zastavil, okamžitě na mě vyběhl správce a hnal mě pryč, že tu nechce mít žádný plebs (orig. "Eastern Scum"). Později jsem vyzvěděl, že je to oficiální postoj všech statků na úrovni; jediní další, kteří tu mají koně, jsou travellers, což jsou divocí bílí pologramotní cikáni, kteří to mají jako spotřebku.

Chci se vrátit? Ano i ne, strašně mě sere nedostupnost solidní motorizace, ale co mě doma čeká? Poloviční plat a práce od nevidím do nevidím? - Amen.

Adam Lipský

Příspěvek od Adam Lipský » 20. 01. 2014 05:28

Ještě mě napadlo, potíže s motorizací by šly zmírnit; vozy nad 30 let stáří mají daň napevno € 52, a (jako ve většině zemí světa) nemusí na technickou, navíc lze i spekulovat s pojištěním. Pokud byste někdo tedy měl za malý peníz pojízdnou/snadno opravitelnou e21 se šestiválcem, tak...

Vune benzinu

Příspěvek od Vune benzinu » 20. 01. 2014 14:09

To s detskejma gangama znamej vyresil tak,ze si zacal oblekat to co oni "uniform"jak tomu rikal sef, cos je teplakova souprava a byle tenisky se suchym zipem a byl klid ten,ale bydlel v ty prdeli Finglas.Dublinskej Bronx.

U nas naproti pres ulici Trinity sq.Appt. smradi v uniformach (scumbags)uradovali furt. Mne se od tlamy na kole vubec nevsimali a jeste mne zdravili
( jednou, kdyz jsem se zrychtoval na kole tak jsem mnel celej ksicht nateklej plnej modrin a jeste k tomu s jizvou na oboci a k tomu maly kloboucek ala Rocky Balboa na hlave),
pac cestou do samosky, kdyz po mne kopli mic, kterej tesne minul nabral jsem smer rovnou k nim.
Protoze bylo sero, tak si meho zjevu vsimli az,kdyz jsem byl tak metr od nich, lekli se a popadali na zem jak domino.
Meli nasrano a vyptavali se co se mi stalo.Rekl jsem jim,ze jsem dlouho sedel za vrazdu a oblicej mam nateklej, ze vcerejsi rvacky a byl pokoj ,dokonce mne k nim zvali na narozky jednoho z nich, ze prej jsem jejich rodina, kdyz jsem sedel.
Kriminalitu tam maj dost velkou, kolikrat jsme meli problemy a ne male, ale ne kvuli tomu,ze jsme tam za cizinece.
Hlavne sjety a zlity holky to je lahudka.
Irky?Me prijde,ze seznamit se s irkou je mnohem jednodussi nez s ceskou.

Syrup

Příspěvek od Syrup » 20. 01. 2014 14:14

Jak to tak ctu, tak bydlet v Praze, mit dobre placenou praci a skvelou pritelkyni je neco jako raj na zemi :-)
e46 330i EX, e34 ///M5 EX, e91 320d Mpaket EX |…| e38 740iA & e30 325i Cabrio Mtech II & Kia Ceed SW & Iveco Daily 35S13

ARMAN
člen E30.cz

Příspěvek od ARMAN » 20. 01. 2014 14:24

chci se zeptat borců co delši dobu žili nebo teď žiji v zahraniči - změnil se vaš pohled na cizince v čechach? nemyslim verbež zlodějskou ale ty dělniky, uklizečky, malo placene zaměstance apod?
Obrázek

Semry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Semry » 20. 01. 2014 16:05

Syrup píše:Jak to tak ctu, tak bydlet v Praze, mit dobre placenou praci a skvelou pritelkyni je neco jako raj na zemi :-)
Ano je to přesně tak. Je třeba si to včas uvědomit.
Rezavějící stodvacetštyry, zinkovaná 996, W211 type RAL 1015 v astronomickym nájezdu, hrdý majitel fichtla

Vune benzinu

Příspěvek od Vune benzinu » 20. 01. 2014 17:48

ARMAN píše:chci se zeptat borců co delši dobu žili nebo teď žiji v zahraniči - změnil se vaš pohled na cizince v čechach? nemyslim verbež zlodějskou ale ty dělniky, uklizečky, malo placene zaměstance apod?
Zcela urcite Armane, dobra otazka.
Ja prave byl i rok na Novem Zelande, kde prvnich par mesicu jsem si v praci pripadal jak ukrajinec u nas.Hlavne proto,ze jsem neumel Aj.
(srat na hlavu jsem si nenechal,ale je tam citit rozdil)
Je to zvlastni pocit a myslim,ze kdo si tohle zazije meni se mu celkem zasadnim zpusobem pohled na lidi.

Clovek je po navratu ze zahranici tolerantnejsi (kdyz nebyl tolerantni zacne byt) k cizincum o 100% k cechum o 10%.clovek je neresi jako nejake potencionalni nebezpeci,ale vidis,ze vypada slusne tak te zacne napadat co si ten clovek prozil a odkud asi tak muze byt a jak to ma nahovno bejt tak daleko od rodiny.
Ne hned zacit resit jaka to bude asi kurva a hazet nenavistne pohledy coz cesi umi svetove rekl bych.

Co jsem byl takhle vsade mozne tak se mi nestavalo,ze by mne nekdo tlacil loktama do tramvaje/z tramvaje a jeste se citil v pravu,to jen tu u nas:)

Znami co za mnou jezdi na navstevy odevsad se mne temer pokazde ptaji na co jsou vsichni tak nasrani.No co ja vim?Asi chtej vic penez:)

PÁREK

Příspěvek od PÁREK » 20. 01. 2014 17:56

nevim, ja na to mam dost stesti. Bydlim za Parkgate do Finglasu ani treba Crumlinu se nedostavam takze dobry. Ale kamarad bydli na north circular road kousicek od vjezdu do parku, cili 10 min pesky ode me, a vedle v baraku nasli rozrezanou cernosku v mrazaku...
Obrázek

Vune benzinu

Příspěvek od Vune benzinu » 20. 01. 2014 17:56

Syrup píše:Jak to tak ctu, tak bydlet v Praze, mit dobre placenou praci a skvelou pritelkyni je neco jako raj na zemi :-)
V dnesni dobe urcite,jenom to pocasi kdyby bylo jako v Barcelone.

PÁREK

Příspěvek od PÁREK » 20. 01. 2014 18:36

Vune benzinu píše:
to nechces, ja rok zil ve spanelsku, teda konkretne v Seville a kdyz je treba 39 stupnu v noci to se neda spat
Obrázek

Vune benzinu

Příspěvek od Vune benzinu » 20. 01. 2014 21:13

PÁREK píše:
Vune benzinu píše:
to nechces, ja rok zil ve spanelsku, teda konkretne v Seville a kdyz je treba 39 stupnu v noci to se neda spat
Ja vim, extrem v Seville je moc to bych taky nedal, ale Barcelona je tak akorat je o dost vys nez Sevilla a u more, vitr tam nestoji jako ve vnitrozemi.

Odpovědět