Slovensko a folie

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
Odpovědět
Albert

Slovensko a folie

Příspěvek od Albert » 10. 04. 2013 19:34

Máte někdo zkušenost jak se tváří policajti na Slovensku na tmavý folie na auě? Tolerují to nebo je tam ještě větší buzerace než u nás? Mají měřiče propustnosti skel?

Díky
e28 525i, e83 X3

EX : e28 528i, e34 535i, e34 530i, e34 525tds, e46 318ci, e39 523i

Max-Max
Moderátor e30.cz

Příspěvek od Max-Max » 10. 04. 2013 22:23

merice nemaji, CZ auto muze mit i ve predu, folie pouze s atestem. Na malych vesnocich sou obcas chytri, nicmene auto splnuje CZ vyhlasku tak stane li se to, je potreba je jasne smerovat na jakou krajinu se maji zamerit. SK auto folie vepredu mit nesmi.
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220

thinksonix

Příspěvek od thinksonix » 11. 04. 2013 08:12

Max-Max píše:merice nemaji, CZ auto muze mit i ve predu, folie pouze s atestem. Na malych vesnocich sou obcas chytri, nicmene auto splnuje CZ vyhlasku tak stane li se to, je potreba je jasne smerovat na jakou krajinu se maji zamerit. SK auto folie vepredu mit nesmi.
v CZ mužeme mít vepředu jen do určitého zatmavení (max 30% celkové zatmavení). Viz: http://www.policie.cz/clanek/okenni-folie.aspx

Přičemž na tuto hranici jsou skla již z fabriky často zatmavená (nazelenalá skla atp.) Tedy v zákoně není napsáno, že nesmíš mít vepředu folie, ale je to tam napsaný tak, že nesmíš zatmavit víc, než je povolená propustnost. 30% zatmavení je dost průhledná folie a při instalaci i té nejprůhlednější folie znamená překročení minimální propustnosti. Když ale neamjí měřák, nikdo nepozná jestli to je zatmavené na 30% nebo 40%. Je fakt, že Albert tam má tak černé folie, že to už je dost nápadné :D Na druhou stranu jsem měl na 328 vepředu folie zatmavené na 60% celkové propustnosti a prošel jsem STK bez problému. Je pravda že se jim to moc nelíbilo, ale pak přišel kolega se slovy "Nech ho jet stejně to nikdo neměří a my to tak nemáme jak změřit". Ani policie to moc neřeší. Každý rok se o tom mluví koncem léta, že se folie zakážou a že se budou přísně kontrolovat. -Já osobně neznám nikoho, koho by kontrolovali s měřákem.. Jen slýchám argumenty typu "jednou mě zastavili a změřili mi propustnost".. když se ale zeptám, jakým měřákem a jaký okna kontrolovali a jakej byl výsledek, tak se dozvím, že se to stalo kamarádovi. -Podobné argumenty neberu.

Jinak folii mužeš strhnout na místě kdyby byl fakt problém - je to jen trochu víc lepivá tmavě průhledná samolepka.. je potřeba sklo potom dočistit od lepidla (doporučuju jarovou vodu a houbičku na nádobí)skla za řidičem můžeš mít klidně neprůhledné (myslím si ,že toto platí i na slovensku)

Odpovědět