tonování skel (pokovením) ne fólie

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
Odpovědět
kopecek.e30

tonování skel (pokovením) ne fólie

Příspěvek od kopecek.e30 » 02. 02. 2013 19:08

dělá někdo ve středních čechách tónování autoskel pokovením?? hledal jsem ale moc úspěchů jsem neměl: BRNO-atest.cz, ZLíN-autosklodaro.cz,Olomouc-autoskla-sklatony.cz atd....všechno na štreky jak blázen :-(

kdyby někdo věděl nebo měl kontakt na někoho, hodte link Dík

maca
člen E30.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maca » 02. 02. 2013 19:55

teplice AGC, zkus kouknout, maj pobocky po celych cechach, tak treba umi i jinde
:wink:
clovek jak starne tak zjistuje, ze original je stejne nejlepsi :mrgreen:

kopecek.e30

Příspěvek od kopecek.e30 » 03. 02. 2013 11:06

firmu agcautoskla.cz jsem našel ale nikde jsem ze tam nedočet, že dělaj i tónování skel

maca
člen E30.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maca » 03. 02. 2013 13:43

oni jsou vyrobce oken a tady v teplicich maj jak tovarnu na vyrobu, tak i dilnu na opravy a vymeny autoskel a pod, a mimojine delaj i to pokoveni, sam sem tam mel pokovit svoje auto-corrado, dokonce mi i davali na vyber z nekolika odstinu pokoveni, byl sem mladej a blbej, takze sem sel do modry a predni skla u zrcatek doztracena-delalo to takovou jakoby duhu, jinak pokoveni uznikdy vice, vecer funguje obracene-do vnitr je videt a ty nevidis van, to samy za mlhy a jak se okno orosi zevnitr, tak furt lestis jak debil abys to neml cmouhaty, pac zvenku to je strasne videt :lol:
clovek jak starne tak zjistuje, ze original je stejne nejlepsi :mrgreen:

kopecek.e30

Příspěvek od kopecek.e30 » 03. 02. 2013 15:33

tak to si mě moc nepotěšil :-D já měl za o že to bude lepší než fólie... ted o tom budu vážně přemejšlet co tam dám, každopádně si moc vážim tvýho názoru :D

kopecek.e30

Příspěvek od kopecek.e30 » 11. 02. 2013 16:44

na co mi sereš nějakou ruletu do tohodle tématu??? co má společnýho ruleta s tónovanym oknem??? dík za vysvětlení 8)

Ahmed

Příspěvek od Ahmed » 20. 02. 2013 12:50

Nevyhody pokovania tu uz boli naznacerne, maju pokovane skla naopak nejaku vyhodu oproti foliam?

thinksonix

Příspěvek od thinksonix » 20. 02. 2013 14:54

Ahmed píše:Nevyhody pokovania tu uz boli naznacerne, maju pokovane skla naopak nejaku vyhodu oproti foliam?
pokovení výhody nemá:
- poškrábeš pokovení, nedá se to snadno opravit
- může rapidně snižovat signál v autě (GSM, GPS,..)
- vyšší cena

folie:
- poškrábeš - strhneš, nalepíš novou
- nepokovené folie nesnižují signály uvnitř vozu
- jsou levnější než pokovení

folie vs pokovení - jednoznačně folie (a ne proto, že je lepím, ale proto, že jsou mnohem lepší).

kopecek.e30

Příspěvek od kopecek.e30 » 25. 02. 2013 20:33

dík za tvůj názor:-) stejně to asi prubnu to pokovení, uvidim časem sám co je lepší, fólie jsem měl tak zkusim něco jinýho 8) předělat se to dá vždy... oken je dost :D

NEMO E30
člen E30.cz

Příspěvek od NEMO E30 » 25. 02. 2013 21:31

Já jezdím v autě s pokovenýma všema sklama (krom čelního) už 10 let a žádný rozdíly oproti nepokoveným sklům nepozoruju. Signál to nijak neomezuje a poškrábat se mi to ještě nepodařilo.

Snad jediná nevýhoda, když mám v létě na sobě světlý oblečení a svítí slunko, tak je hůř vidět ven, ale na to se dá zvyknout
e30 forever - bez BMW to není život

Scrat

Příspěvek od Scrat » 25. 02. 2013 22:33

člověče a já měl za to, že pokovení je lepší než folie...že folie je levnější náhražka. Osobně mám origo okna od výrobce pokovené a nemám jedinou výhradu. Přijde mi, že u pokoveného je hodně dobře vidět z auta ven, ale dovnitř dost blbě, akorát zadní okno je pokovené asi na více vrstev a v létě jsou vidět stříbrné šupinky na platu pod oknem...na okně je to vidět jenom za opravdu velmi světlých dnů, ale jenom jako mapa kde se to loupe...jinak barva je pořád stejná. Možná je to jenom vrchní krycí folie, která se loupe....původní majitel mi řekl, že mu v minulosti nějaká holka vystříkla vzadu coca kolu při otvírání tak možná tím....za jeho doby nepamatuje loupání

Akorát kamarád měl na e38 asi 3roky na zadním bočním okně stínítko na špunt, aby nesvítilo na prcka a když to po těch létech sundal, tak na okně zůstalo vypečené kolečko po špuntu

thinksonix

Příspěvek od thinksonix » 26. 02. 2013 01:23

NEMO E30 píše:Já jezdím v autě s pokovenýma všema sklama (krom čelního) už 10 let a žádný rozdíly oproti nepokoveným sklům nepozoruju. Signál to nijak neomezuje a poškrábat se mi to ještě nepodařilo.

Snad jediná nevýhoda, když mám v létě na sobě světlý oblečení a svítí slunko, tak je hůř vidět ven, ale na to se dá zvyknout
měli jsme v rodině VW T5, s příčkou a pokovenými skly. když jsi se zavřel do zadu, na telefonu byl vidět znatelný ubytek signálu.

NEMO E30:
Ten efekt co popisuješ se děje i u folií.. Tady mám fotku zatmavených zadních oken u fabie a ten efekt tam je vidět. (Odráží se tam při otevřených dveřích ta stříbrná západka do zámku):

Obrázek

Je to způsobené tím, že světlé materiály odrážejí víc světla než tmavé oblečení - folie tento odraz zachytí a promítne. Je to daný filtrem propustnosti.

Scrat:
nemám jedinou výhradu
akorát ..... stříbrné šupinky
jenom...mapa kde se to loupe
osobně si myslím, že nevýhod jsi vytkl dost.

Ono folie taky nejsou bez chyby - kde je hrana okna tam hrozí odloupnutí případně delaminace (ale to závisí na instalaci, jak je kvalitně provedená). Když to řeknu jednoduše - rozdíl není tak velkej a svůj účel plní folie i pokovení. Hlavní rozdíl je v ceně.

Je zajímavé, že na internetu kolují podobné nešvary jako tento, který stojí za zamyšlení:
Do folii bych nesel, vzdy jsem byl tak nejak proti tomu. To pokoveni je rozhodne lepsi volba
. Když se takového člověka zeptáte, proč by do folie nešel, odpovědi se nedočkáte (a pokud ano, tak to bude něco ve stylu, že folie je náhražka nebo že to není ono atp... kolikrát podobně smýšlející lidé folie na autě ani neměli).

Mimochodem když už tady mám otevřenou tu složku s fotkama té fábie, tak tady je pár fotek s porovnáním - pohled z venčí a pohled ze vnitř:

Obrázek Obrázek

A mimochodem, poznáte, jestli je toto pokovené sklo nebo folie?
Obrázek

Scrat

Příspěvek od Scrat » 26. 02. 2013 02:02

na mém autě jsou stejné skla, tak tipnu origo pokov...? Alespoň na zadním okně, přední mám čiré

thinksonix

Příspěvek od thinksonix » 26. 02. 2013 02:10

Scrat píše:na mém autě jsou stejné skla, tak tipnu origo pokov...? Alespoň na zadním okně, přední mám čiré
Je to folie s pokovenou vrstvou :D ale ve finále to vypadá jako pokovený z venčí.. pak si člověk přečte atest a zjistí že to je folie

Odpovědět