Prezident ČR/ Koho půjdete volit ?

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
Zamčeno
Venca

Příspěvek od Venca » 17. 01. 2013 16:09

Semry píše:Já nechápu z čeho pramení popularita schv z řad studentů. Že by touha po někem kdom bude viset na zdi. Osobně kdybych ho- tenkrát volil byl bych dost rozčarován.....
Nechápeš...?

To je obdobné jako s reklamou.
Obecně:
"Inteligentní student volí ODS", zahuláká billboard.
Co udělá "inteligentní student"...?
Zvolí ODS!

Co je TOP09? Jak vznikla?
Kde je její členská základna a jakou má strukturu?

A jsme u otázky "Qui bono...?"......!

:lol:

Deiv

Příspěvek od Deiv » 17. 01. 2013 18:13

No když jsme u stran, o kterých to zas tak u těchto voleb není (nemělo by být), tak alespoň že o SPOZ víme všechno :wink:
...BMWE30...je radost!

Semry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Semry » 18. 01. 2013 08:36

Venca píše:
Semry píše:Já nechápu z čeho pramení popularita schv z řad studentů. Že by touha po někem kdom bude viset na zdi. Osobně kdybych ho- tenkrát volil byl bych dost rozčarován.....
Nechápeš...?

To je obdobné jako s reklamou.
Obecně:
"Inteligentní student volí ODS", zahuláká billboard.
Co udělá "inteligentní student"...?
Zvolí ODS!

Co je TOP09? Jak vznikla?
Kde je její členská základna a jakou má strukturu?

A jsme u otázky "Qui bono...?"......!

Nevim nevim, dneska pravice levice je skoro jedno, ale Topka je Kalouskův projekt a nastrčení toho Schw je evidentně dost úspěšný a kandidát s dýmkou dělá divy. Neřekl bych že by to studenti šli volit kvůli ODS. Jim se Schw prostě líbí.
Jsem na horách tak sem píšu, za chvíli to bude jak diskuze u piva všichní rozuměj všemu:) uvidíme příští víkend.
Rezavějící stodvacetštyry, zinkovaná 996, W211 type RAL 1015 v astronomickym nájezdu, hrdý majitel fichtla

Albert

Příspěvek od Albert » 18. 01. 2013 09:00

Zaprvý nerozumim pojmu "inteligentní student", kterej se tu při každý příležitosti pořád opakuje :roll: Ale to je jedno.

Nicméně většina "studentů" VŠ je v tom věku, kdy si ještě z mládí pamatuje dobu vládnutí Zemana, Grossů, Škromachů a dalších podobnejch pičusů, což bude myslim větší důvod proč teď budou volit Schwarzenberga, než to, že by se jim tak hrozně líbilo že má fajfku a každou chvíli spí.
e28 525i, e83 X3

EX : e28 528i, e34 535i, e34 530i, e34 525tds, e46 318ci, e39 523i

Venca

Příspěvek od Venca » 18. 01. 2013 15:05

Semry píše: Nevim nevim, dneska pravice levice je skoro jedno, ale Topka je Kalouskův projekt a nastrčení toho Schw je evidentně dost úspěšný a kandidát s dýmkou dělá divy. Neřekl bych že by to studenti šli volit kvůli ODS. Jim se Schw prostě líbí.
Jsem na horách tak sem píšu, za chvíli to bude jak diskuze u piva všichní rozuměj všemu:) uvidíme příští víkend.
1.
Pojmy "pravice" a "levice" ve smyslu politického zabarvení jsou věc minulosti. Málokdo z těch, co je vehementně používají ví, že pochází z Francie a jsou staré již stovky let. Používat je v současné době tady u nás v ČR a kalibrovat podle nich cokoliv už dost kulhá. Nebo snad mi někdo poví, zda je takový pan Klak, Dyba či Stráský pravicový nebo levicový?

2.
TOP09 není jen Kalouskovo dílo. To hádě tam je spíš proto, že zapadalo do koncepce díky svému image "solidního odborníka na finance" - ostatně dědek fajfka je tam také jen díky jeho oblíbenosti zjištěné v průzkumech.
Divy dělá jen u naivků, což jsou "inteligentní studenti" velmi zhusta.
A skutečně mělo při posledních parlementních volbách dost "inteligentních studentů" o ODS již nezájem - právě proto se stavělo na zakázku něco nového, co by jim vyhovovalo.
Záměr se zdařil, ODS zůstala u moci.

Venca

Příspěvek od Venca » 18. 01. 2013 15:12

Albert píše:Zaprvý nerozumim pojmu "inteligentní student", kterej se tu při každý příležitosti pořád opakuje :roll: Ale to je jedno.

Nicméně většina "studentů" VŠ je v tom věku, kdy si ještě z mládí pamatuje dobu vládnutí Zemana, Grossů, Škromachů a dalších podobnejch pičusů, což bude myslim větší důvod proč teď budou volit Schwarzenberga, než to, že by se jim tak hrozně líbilo že má fajfku a každou chvíli spí.
Nerozumíš?
Nic záhadného - to je taková sorta lidí, co jsou hodně "in". Když se jim něco správně podá, tak do toho jdou.

Semry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Semry » 18. 01. 2013 17:01

Kdo postavil Top09? Já právě měl za to, že je to Kalouskův progresivní nápad. Takže ne tak úplně?
Rezavějící stodvacetštyry, zinkovaná 996, W211 type RAL 1015 v astronomickym nájezdu, hrdý majitel fichtla

PÁREK

Příspěvek od PÁREK » 18. 01. 2013 17:11

Potesim Vencu a vlozim se do toho taky. Nebudu rozvijet dal debatu spis prispeju nazorem. Nebudu volit Zemana, bez ohledu na to, ze spatnej politik urcite nebude. to ze bude urcite inteligentni nepopiram, o techto vecech myslim nema smysl diskutovat. Ale je my nesympaticky jako clovek. Na me pusobi moc agresivne, buransky, mozna trosku az moc radikalne, byt sam jsem ve vecech taky hodne radikalni. U nej je to ale moc. To ze chlasta a kouri je mi pumpa, taky si dam cigaro a becherovku taky muzu. Co dela ve svem osobnim zivote by se nemelo prenaset do jeho pracovniho politickeho zovota. Pokud to neprenasi sam...
Budu volit Karla. A to z toho duvodu, ze jeho jednani mi prijde "lidsky". O jeho politickych kvalitach hovorit nema smysl, myslim ze jako politik neni spatnej, to ze holt blbe mluvi je dusledek jeho ustni prepazky ci jak se to jmenuje, nejsem lekar, to ze usina, uprimne nad spoustou kecu, ktery se ve snemovne probiraj bych usnul taky. Jeho pristup a projev taky neni uplne co bych si redstavoval, ale co je dulezitejsi, dokazu si ho predstavit nahore na hrade. Coz u Zemana ne, nechci aby reprezentoval CR nekdo jako je Zeman.

Dalsi vec, vcera jsem se o tom bavil s kamaradem ktereho jsem dlouho nevidel. Predhodil zajimavy nazor, se kterym se mudim stotoznit a asi ho rad i predam dal. Slo o to, ze byl strasne mile prekvapen ze vsech kandidatu, kteri sli kandidovat na pezidenta. Seslo se temer cele spektrum lidi s nejruznejsim nazorem, co jedinec to naprosto neco odlisneho. Coz muze bejt podano jako uctihodna vec pro stat....
Obrázek

Venca

Příspěvek od Venca » 18. 01. 2013 17:31

PÁREK píše:Potesim Vencu a vlozim se ......
....ještě než si to přečtu celý, dovolím si jedno upozornění:

HEY!

Je rok 2013...!!!

Ten film....

:!:

:twisted:

Stanley_cz

Příspěvek od Stanley_cz » 18. 01. 2013 17:32

Nečekal bych takový zájem o politiku na foru o bmw. Ale že se tu bude někdo pokoušet i o latinu :shock:

Abych si to ujasnil: TOP09 je dceřinná strana ODS, zaměřená primárně na voliče z řad studentů VŠ (patřícím k nejvíce naivní části obyvatel). Tuto sortu lidí si získává "in" propagací. Ostatní politické strany neumí věci "správně podat". Záměr se daří a "in" naivkové pak volí TOP09, čímž ji dostanou k moci.
Teď jim tedy stačí správně podat Schwarzenberga a úspěch je zaručen.
- True story :roll:

Studenty VŠ bych nepřeceňoval, v ČR je nás necelých 360 tisíc, což by asi na žádný zázrak ve volbách nestačilo..

Cui bono? (Komu tím prospějeme?)
Přeci druhé straně :lol:

Venca

Příspěvek od Venca » 18. 01. 2013 17:36

Semry píše:Kdo postavil Top09? Já právě měl za to, že je to Kalouskův progresivní nápad. Takže ne tak úplně?
TOP09 byla vyrobena na zakázku - jde o profesionální práci.
Nejprve byl požadavek zákazníka, pak průzkumy a hledání možností, výběr materiálu, postavení základu, doprovodné kampaně, PR, filtrace přílivu členů atd. Produkt byl úspěšný.

.

Venca

Příspěvek od Venca » 18. 01. 2013 17:46

Stanley_cz píše:Nečekal bych takový zájem o politiku na foru o bmw. Ale že se tu bude někdo pokoušet i o latinu :shock:

Abych si to ujasnil: TOP09 je dceřinná strana ODS, zaměřená primárně na voliče z řad studentů VŠ (patřícím k nejvíce naivní části obyvatel). Tuto sortu lidí si získává "in" propagací. Ostatní politické strany neumí věci "správně podat". Záměr se daří a "in" naivkové pak volí TOP09, čímž ji dostanou k moci.
Teď jim tedy stačí správně podat Schwarzenberga a úspěch je zaručen.
- True story :roll:

Studenty VŠ bych nepřeceňoval, v ČR je nás necelých 360 tisíc, což by asi na žádný zázrak ve volbách nestačilo..

Cui bono? (Komu tím prospějeme?)
Přeci druhé straně :lol:
1.
Podívej se na můj příspěvek z 07. 11. 2012 22:18.

2.
Ne, TOP09 je strana vzniklá spontánním způsobem, má bohatou členskou základnu s množstvím fungujících místních organizací, že.... :twisted:

3.
"Inteligentní student" nemusí být nutně studentem VŠ.
Též může být bývalým studentem.

4.
Qui bono?
Kdo zadal zakázku?

:?:
Naposledy upravil(a) Venca dne 18. 01. 2013 17:57, celkem upraveno 1 x.

Venca

Příspěvek od Venca » 18. 01. 2013 17:57

PÁREK píše:.....Nebudu rozvijet dal debatu spis prispeju nazorem. Nebudu volit Zemana, bez ohledu na to, ze spatnej politik urcite nebude. to ze bude urcite inteligentni nepopiram, o techto vecech myslim nema smysl diskutovat. Ale je my nesympaticky jako clovek. Na me pusobi moc agresivne, buransky, mozna trosku az moc radikalne, byt sam jsem ve vecech taky hodne radikalni. U nej je to ale moc. To ze chlasta a kouri je mi pumpa, taky si dam cigaro a becherovku taky muzu. Co dela ve svem osobnim zivote by se nemelo prenaset do jeho pracovniho politickeho zovota. Pokud to neprenasi sam...
Budu volit Karla. A to z toho duvodu, ze jeho jednani mi prijde "lidsky". O jeho politickych kvalitach hovorit nema smysl, myslim ze jako politik neni spatnej, to ze holt blbe mluvi je dusledek jeho ustni prepazky ci jak se to jmenuje, nejsem lekar, to ze usina, uprimne nad spoustou kecu, ktery se ve snemovne probiraj bych usnul taky. Jeho pristup a projev taky neni uplne co bych si redstavoval, ale co je dulezitejsi, dokazu si ho predstavit nahore na hrade. Coz u Zemana ne, nechci aby reprezentoval CR nekdo jako je Zeman.

Dalsi vec, vcera jsem se o tom bavil s kamaradem ktereho jsem dlouho nevidel. Predhodil zajimavy nazor, se kterym se mudim stotoznit a asi ho rad i predam dal. Slo o to, ze byl strasne mile prekvapen ze vsech kandidatu, kteri sli kandidovat na pezidenta. Seslo se temer cele spektrum lidi s nejruznejsim nazorem, co jedinec to naprosto neco odlisneho. Coz muze bejt podano jako uctihodna vec pro stat....
1.
Nečekal bych nic jiného - že jsi přímo určitým etalonem, vím již delší dobu.

2.
Ano, spektrum.
A mohlo by být ještě bohatší. Ono to ještě přijde. Možná zakandiduje i Žito44....

PÁREK

Příspěvek od PÁREK » 18. 01. 2013 18:36

Hele Venco, pojd chvili prestat s tema svejma komediema. Zatim jsi na celou situaci nenapsal jediny kokretni nazor proc ano a proc ne. Jestli mas problem s inteligentnima studentama, ac teda nechapu co si pod tim mam predstavit, tak neco udelej.

Jestli jsi ode me necekal nic jineho? nevim co ti mam rict. Jednam ze sveho usudku, ktery je samozejme s casem menici se. Jako hlava statu by mela byt zvolena osobnost, ne politik. A za me je Zeman moc politik a ne osobnost. Politiku nerikam ze nedela dobre, samozrejme clovek nemusi se csim souhlasit, obcas nikdy nebude. Za me je proste osobnost knizepan. Proc vypisovat uz ebudu.

Koho pujdes volit ty? A pokud se ti spektrum lidi nelibi prosim vypis jmena kandidatu ze soucanse politiky, kteri podle tebe maji narok byt prezidentem.

S filmem problem. Rotesral se mi pocitac, budu znova stahovat... Neboh myslim na to. Argumentace s tebou je sice tezka a mnohdy tvrdohlava z tve strany ale rad te potesim:-)
Obrázek

Venca

Příspěvek od Venca » 18. 01. 2013 18:40

PÁREK píše:...
S filmem problem. Rotesral se mi pocitac, budu znova stahovat... Neboh myslim na to. Argumentace s tebou je sice tezka a mnohdy tvrdohlava z tve strany ale rad te potesim:-)
... to vypadá na výhovorky...

PÁREK

Příspěvek od PÁREK » 18. 01. 2013 18:47

Venca píše:
PÁREK píše:...
... to vypadá na výhovorky...

Zadny vyhovorky, spadnul mi disk na pocitaci a v ten samej den odesla i zaloha.. Neboj ja te neochudim....:-)
Obrázek

Venca

Příspěvek od Venca » 18. 01. 2013 18:50

PÁREK píše:Hele Venco, pojd chvili prestat s tema svejma komediema. Zatim jsi na celou situaci nenapsal jediny kokretni nazor proc ano a proc ne. Jestli mas problem s inteligentnima studentama, ac teda nechapu co si pod tim mam predstavit, tak neco udelej.

Jestli jsi ode me necekal nic jineho? nevim co ti mam rict. Jednam ze sveho usudku, ktery je samozejme s casem menici se. Jako hlava statu by mela byt zvolena osobnost, ne politik. A za me je Zeman moc politik a ne osobnost. Politiku nerikam ze nedela dobre, samozrejme clovek nemusi se csim souhlasit, obcas nikdy nebude. Za me je proste osobnost knizepan. Proc vypisovat uz ebudu.

Koho pujdes volit ty? A pokud se ti spektrum lidi nelibi prosim vypis jmena kandidatu ze soucanse politiky, kteri podle tebe maji narok byt prezidentem.
1.
Problém s "inteligentními studenty" řeším často, tedy i něco dělám.

2.
Nečekal jsem nic jiného - netřeba tedy, abys vypisoval, proč dle tebe knížepán = osobnost.

3.
Jsou jen dvě možnosti skutečné plnohodnotné volby, tj. dva způsoby platných hlasů.
Dám platný hlas.

4.
Opravdu málokdo má nárok být prezidentem.
Nechť národ volbou rozhodne....

- - -

PÁREK

Příspěvek od PÁREK » 18. 01. 2013 18:52

Ale me zajima tvuj nazor. Chci to vedet zajima me to.... Kdo je pro tebe idealni kandidat?
Obrázek

Ada_CZ
člen E30.cz

Příspěvek od Ada_CZ » 18. 01. 2013 19:25

Venco, nelze ti upřít bohaté životní zkušenosti, dle toho, jak se zde prezentuješ velký rozhled na poli technickém, politickém, m.j. i kinematografickém. Zejména proto a s ohledem k četnosti tvého přispívání v tomuto tématu bych od tebe stejně jako Párek uvítal i nějaké konstruktivní řešení. Toho stěžování si a poukazování na chyby druhých bylo už dost.. Vlastně to ani k ničemu nevede..

V média důvěru nemám, ale jasně (čili ne negativním vymezením) formulovaný názor od zkušeného člověka, založený na nezprostředkovaných a nezkreslených informacích o tom, jak REÁLNĚ řešit naši politickou situaci si rád vyslechnu.

Venca

Příspěvek od Venca » 18. 01. 2013 20:04

Ada_CZ píše:....jak REÁLNĚ řešit naši politickou situaci si rád vyslechnu.
Jak?
Máme svobodu a demokracii. A tedy volby.

Ovšem máme také reklamu, PR a různé možnosti manipulace s míněním.
Někdo je vůči nim odolný více, někdo méně.
A jiný je úplně apatický, voleb se neúčastní.

Pokud politikovi položím otázku, vztahující se ke známému problému vyplácení peněz zaměstnancům bokem a pan politik odpoví s údivem, jakže je něco takového možné a proč že by tak podnikatel činil (a dokonce prý že odkud jsou ty peníze...?), pak zcela jasně vidím nedostatečný předpoklad k výkonu vyšší funkce ve státní správě.
Mohu snad chtít mít takového člověka za prezidenta?

Ovšem kolik je takových, co se nebudou rozhodovat ve volbě podle takových kritérií, ale třeba právě jen a pouze podle PR...?

Tedy řešení je kdesi ve schopnostech pohledu do jádra.
Ne každý na to má dispozice a také ne každý z těch, co dispozice mají, má čas se hlubším zkoumáním vůbec zabývat - je pohodlnější přijmout předzpracované informace....

Zamčeno