Billboardy u silnic
-
- člen E30.cz
Všetky argumenty beriem.....ALE....Bilboardy pútajú pozornosť,podvedome odoberajú mozgovú kapacitu,stejne ako hrajúce rádio,rozhovor so spolujazdcom,že niekde na poli stojí bocian..čáp, je vis major,bilboard nie,ten tam byť nemusí
ex E 30 318i,E 30 320i ex,E 30 316i A Blue Angel ex, E 30 325 Silver Lady, chromáčik,ex E36 325i kupé,now e36 kupé 2.5 White homeless
Re: Billboardy u silnic
moralista Venca provedl neco proti zakonu jo? Necham si to az budes zas sirit moudraVenca píše:Psát poslancům nic nebudu, ale onehdá jsem s chutí pomohl kolegovi z práce získat nějaký ten kovový materiál na výrobu skutečně užitečných věcí.
Dílo se podařilo a "Lev na Vaší straně ve světě financí" zmizel.
Jsem zločinec, dopustil jsem se trestného činu poškozování cizí věci. Jistě by byla škoda nad 5000,- Kč na samotné ceduli a to nepočítám ušlý zisk nějaké bandy xindlů.

Nech sa divam hocikam, vzdy mam jedno oko na ceste a este som snad nevidel billboard, u ktoreho by som sa musel rozhodnut ci sa budem divat na cestu alebo na billboard. Vzdy je moznost vnimat oboje a ako nahle tato moznost odpada, divam sa uz len na cestu Mozem kludne citat jeden billboard za druhym, pretoze akonahle sa na ceste nieco zacne diat, billboard pre mna prestava existovat.Oldman píše:Všetky argumenty beriem.....ALE....Bilboardy pútajú pozornosť,podvedome odoberajú mozgovú kapacitu,stejne ako hrajúce rádio,rozhovor so spolujazdcom,že niekde na poli stojí bocian..čáp, je vis major,bilboard nie,ten tam byť nemusí
-
- člen E30.cz
Ok,nechcem sa hádať ani mať za každú cenu pravdu,dám ti názorný príklad....máš jedno oko na bilbordu...vbehne ti na cestu zajac,,,ak si sustredený na jazdu,situaciu vyhodnotíš správne a zajaca kludne prejdeš...bez následkov....ak tvoju pozornost iba podvedome púta bilbord,situáciu vyhodnotíš špatne,dupneš na brzdu a zabiješ dvoch ludí.......skutočná udalosť asi 3 roky dozadu na D1
ex E 30 318i,E 30 320i ex,E 30 316i A Blue Angel ex, E 30 325 Silver Lady, chromáčik,ex E36 325i kupé,now e36 kupé 2.5 White homeless
-
Pytam sa z dobreho dovodu, pretoze predpokladam, ze dve zabite osoby boli v aute, ktore brzdilo, alebo v aute ktore zozadu do toho brzdiaceho auta vrazilo. Pretoze tu zase vobec nemuselo ist o billboard ani o zajaca ale o debila, ktora nedodrzuje odstup alebo sa nesustredi na jazdu.
A tiez by som to nepovedal urcite tak cierno-bielo, ze by clovek vyhodnotil situaciu spravne a zajaca presiel. Tiez by som zrejme zabrzdil vratane uhybneho manevru. Lenze tu zase nastupuje dalsia zasadna vec a tou je mat prehlad o diani okolo seba. Vzdy viem, co ide za mnou a vzdy viem co ide predo mnou. Takze moja reakcia bude zavisiet na aktualnej situaci.
A ak su spravne rozostupy medzi autami (pocitam s mojim viz.vys usudkom priebehu nehody) tak ako vzadu iduci vodic zrovna s jednym okom na billboarde okamzite vnimam, ze niekde predo mnou sa rozsvietili brzdove svetla a reagujem.
A tiez by som to nepovedal urcite tak cierno-bielo, ze by clovek vyhodnotil situaciu spravne a zajaca presiel. Tiez by som zrejme zabrzdil vratane uhybneho manevru. Lenze tu zase nastupuje dalsia zasadna vec a tou je mat prehlad o diani okolo seba. Vzdy viem, co ide za mnou a vzdy viem co ide predo mnou. Takze moja reakcia bude zavisiet na aktualnej situaci.
A ak su spravne rozostupy medzi autami (pocitam s mojim viz.vys usudkom priebehu nehody) tak ako vzadu iduci vodic zrovna s jednym okom na billboarde okamzite vnimam, ze niekde predo mnou sa rozsvietili brzdove svetla a reagujem.
-
- člen E30.cz
Samozrejme, v tom máš pravdu. Já tvrdím iba jedno,bilbordy odpútavajú pozornosť,zamestnávajú mozog,odoberajú potrebnú kapacitu mozku ktorá je potrebná k riadeniu vozidla. Ja sám pri zhoršených podmienkach vypínam rádio a plne sa sustredím na jazdu, a mimochodom,jazdím tolko rokov čo vetšina z vás nie je na svete a nikdy som nemal ani ŤUK!!! Ale o tom sa nebavíme...tvrdím že bilbordy sú zbytočné zlo okolo ciest a nikto ma nepresvedčí o opakuthinksonix píše:Tady to vypadá ještě na zajímavou debatu![]()
Oldman: otázkou však zůstává, jestli by řidič situaci vyhodnotil jinak, kdyby nevejral po všech čertech a dával větší pozor. To je velice individuální záležitost, kde hraje mimo jiné velkou roli i zkušenost řidiče.
-
- člen E30.cz
Jediný účastník nehody bol šofér ktorý zazmetkoval kvoli zajacovi,dostal šmyk,vyletel z cesty,niekolkokrát sa otočil a v aute zomrela jeho priatelka a ich dieťapip píše:Pytam sa z dobreho dovodu, pretoze predpokladam, ze dve zabite osoby boli v aute, ktore brzdilo, alebo v aute ktore zozadu do toho brzdiaceho auta vrazilo. Pretoze tu zase vobec nemuselo ist o billboard ani o zajaca ale o debila, ktora nedodrzuje odstup alebo sa nesustredi na jazdu.
Promlčeno, lhůta je 3 roky.BMWHanz píše: moralista Venca provedl neco proti zakonu jo? Necham si to az budes zas sirit moudra
Sklapni!
.
Já mám na billboardy ten názor, že prostě u silnice nemají co dělat, řidiče rozptylujou a podvědomě z našeho národa dělají ještě větší dementy než v reálu jsme. Já si opravdu nemyslím, že za cestu z Prahy do Brna se potřebuju 15x dozvědět že Tesco je nejlevnější, kterej bankovní ústav mi "výhodně" půjčí peníze nebo že Hnůjdaj žere úžasných 5,9l/100km. To zaprvé.
Zadruhé do jistý míry s Pipem souhlasim, že řidičský (ne)umění je u nás (a asi i v SK, když o tom píše) na katastrofální úrovni a autoškoly stojej za vyližprdel, málokdo kdo z nich vyleze, tak doopravdy ví jak se auto ovládá a jak se řešej ty který situace, to bez debat.
Ty nehody co tu byly jako příklad zmíněný, tak ano zřejmě příčinou jejich vzniku bylo řidičský pochybení, nicméně je rozdíl když autem vylítnu ze silnice do trávy nebo pole, nebo do pilíře billboardu. Nedá se to brát tak, že "by přece stejně umřeli, když už měli nehodu, billboard nebillboard".
A v neposlední řadě, když jedu někde kde už to znám, tak ukazatele nepotřebuju, vím kam jedu, ale když jedu někam poprvý a v záplavě billboardů a reklam musím ukazatele hledat, tak zaprvý mě to jako řidiče znervózňuje a zadruhý logicky zpomalím, nepovalím to někde 90/130 kde to neznám a hledám cestu.. čímž už se dostávám na úroveň řidičů/řidiček který permanentně jedou stylem "já jedu pomalu, já jedu bezpečně"
Ale prostě bohužel, když namísto značený odbočky na město vidím akorát cedule k OBI, Takku, Electroworldu, Bauhausu atd atd, tak se nedá nic dělat. To není žádná teorie, stalo se mi to mockrát.
Prostě a jednodušše ve vyspělejch zemích asi vědí proč billboardy podél silnic nemají a co si koupit na sebe nebo do huby tamější obyvatelé taky zvládnou i bez nich, to jenom tady v tom našem banánistánu nám to musej furt meldovat.
Zadruhé do jistý míry s Pipem souhlasim, že řidičský (ne)umění je u nás (a asi i v SK, když o tom píše) na katastrofální úrovni a autoškoly stojej za vyližprdel, málokdo kdo z nich vyleze, tak doopravdy ví jak se auto ovládá a jak se řešej ty který situace, to bez debat.
Ty nehody co tu byly jako příklad zmíněný, tak ano zřejmě příčinou jejich vzniku bylo řidičský pochybení, nicméně je rozdíl když autem vylítnu ze silnice do trávy nebo pole, nebo do pilíře billboardu. Nedá se to brát tak, že "by přece stejně umřeli, když už měli nehodu, billboard nebillboard".
A v neposlední řadě, když jedu někde kde už to znám, tak ukazatele nepotřebuju, vím kam jedu, ale když jedu někam poprvý a v záplavě billboardů a reklam musím ukazatele hledat, tak zaprvý mě to jako řidiče znervózňuje a zadruhý logicky zpomalím, nepovalím to někde 90/130 kde to neznám a hledám cestu.. čímž už se dostávám na úroveň řidičů/řidiček který permanentně jedou stylem "já jedu pomalu, já jedu bezpečně"

Prostě a jednodušše ve vyspělejch zemích asi vědí proč billboardy podél silnic nemají a co si koupit na sebe nebo do huby tamější obyvatelé taky zvládnou i bez nich, to jenom tady v tom našem banánistánu nám to musej furt meldovat.
e28 525i, e83 X3
EX : e28 528i, e34 535i, e34 530i, e34 525tds, e46 318ci, e39 523i
EX : e28 528i, e34 535i, e34 530i, e34 525tds, e46 318ci, e39 523i
tady ale nejde o lhutu, tady jde o samotny cin (tzv na cigana)Venca píše:Promlčeno, lhůta je 3 roky.BMWHanz píše: moralista Venca provedl neco proti zakonu jo? Necham si to az budes zas sirit moudra
Sklapni!
.

Ne.BMWHanz píše:tady ale nejde o lhutu, tady jde o samotny cin (tzv na cigana)
Tady jde o o principy, který nechápeš.
.
Myslim, že tady nejde o to, že je nebo neni bilboard příčina nehody ale důsledek. Je to stejný jako když se svojí nebo cizí vinou vybouráš v autě bez airbagu - taky za to ten volant nemůže, že tě praštil do hlavy, ale kdyby měl na sobě airbag, určitě za něj budeš rád že tam byl.pip píše: ...
http://tn.nova.cz/zpravy/doprava/ridic- ... board.html
Pricina nehody je usnuti za volantem a ne billboard vedle silnice. Narazeni do billboardu je dusledek nehody.
...
BMW 323i E36