přísada do motoru před výměnou oleje
přísada do motoru před výměnou oleje
čau klucí, mám takový dotaz, nejedná se sice o BMW ale o Mazdu ale problém je následujicí: Chystál jsem se vyměnit olej v autě, před výměnou jsem do motoru nalil speciální přípravek pro výplach motoru, nechál to podle návodu běžet na volnoběh 5 min, potom vypl motor, lehl pod auto, že vypustím starý olej a ono ho*no.. vypusťák je celej ohoblovanej takže ho nemám čim povolit
takže chtěl bych vědět jestli můžu ještě s tím autem a tou přísadou ujet cca 10km ke známému aby mi tam navařil matku a povolil to? Nestane se níc s motorem? díky moc za rady 
e36 Lego Packet
Asi to nechceš slyšet, ale já bych s tím nejel.
Nedávno jsem taky vyplachoval a těch 5-10 minut na volnoběh je maximum, víc bych s tím neriskoval - během výplachu se zřetelně měnil zvuk motoru, ke konci byl hlučnější a bylo slyšet mechanické zvuky...následně vypuštěný olej byl velmi řídký. Prostě olej vylepšený výplachovou přísadou nemaže
Tím neříkám, že ho za 10 minut jízdy odrovnáš, ale dobře to nebude a já bych to se svým autem nezkoušel.
Nedávno jsem taky vyplachoval a těch 5-10 minut na volnoběh je maximum, víc bych s tím neriskoval - během výplachu se zřetelně měnil zvuk motoru, ke konci byl hlučnější a bylo slyšet mechanické zvuky...následně vypuštěný olej byl velmi řídký. Prostě olej vylepšený výplachovou přísadou nemaže
no on je problém v tom, že ten šroub je ze zadu na vaně, a 3 cm od něj vede výfuk, takže tam nedám ani račnu
a ten šroub je ohoblovaný kvůli "neodbornému" přístupu někoho, kdo to dělal přede mnou
jsou tam strhane hrany takže klíč se prostě protáčí...
jinak ta přísada je dobrá, že vymeje usazeníny a karbon z motoru...
jinak ta přísada je dobrá, že vymeje usazeníny a karbon z motoru...
e36 Lego Packet
Ta prisada je dobra akorat tak na vyhozeni penez ...
Jinak na tyhle ocesane srouby se mi osvedcil francouzak (klic, ne polibek), pripadne zpilovat tak, aby sel nasadit mensi klic ...
Jinak na tyhle ocesane srouby se mi osvedcil francouzak (klic, ne polibek), pripadne zpilovat tak, aby sel nasadit mensi klic ...
EX: E36 318i 4/94, e30 325iT LPG 8/88, Favo 7/90, Golf II 1.8 GT 1986, Škoda 120 M1 1984
Akt:
Octavia 1 TDi 2000
Peugeot 106 1.1 1996
E36 316i Compact 26.6.1998
PER ASPERA AD ASTRA
Akt:
Octavia 1 TDi 2000
Peugeot 106 1.1 1996
E36 316i Compact 26.6.1998
PER ASPERA AD ASTRA
mels nekdy rozebranej nejakej motor??icecold píše: jinak ta přísada je dobrá, že vymeje usazeníny a karbon z motoru...
B ílo M odrá W rtule
To sem zvedavej, jak dlouho to vydrzi tentokrat..14372km
Opravy, upravy, G.O...
nepotrebujete-pomoc-plati-stale-t53547.html
To sem zvedavej, jak dlouho to vydrzi tentokrat..14372km
Opravy, upravy, G.O...
Přísada je výborná věc, snadno se aplikuje, neználků jsou na světě skoro nevyčerpatelný zásoby, kšeft jede a vo to gou.icecold píše:nemělona ta přísada za 120 korun myslím neuškodí, teda pokud na ní nebudu jezdit
ono právě k tomu vypustáku je přístup jak k penězům...spíš po víkendu navařím na to matku a mr*at
btw, jen japonci můžou udělát vypusták pro 14 klíč a z měkého kovu...
Z měkkého kovu?
Nejspíš šroub s pevností 5 nebo 6, ale je to jen zátka a nepředpokládá se namáhání. Jako konstrukční chybu bych to neviděl.
Pokud lze, najel bych někam, abych se dostal pod a prořízl pilou šlic a povolil vhodným nástrojem. Je ovšem i možný, že to utahoval nějakej inteligent, nevědoucí o tom, že záttu netřeba dorvávat...
.
Přísada - tedy spíš výplachový prostředek - výhody, ať už domnělé nebo skutečné, se řešily nedávno tady identifikace-hlucneho-hydraulickeho-zdv ... 85842.html , tahle debata mne inspirovala abych to vyzkoušel na motoru M50 kde asi 40000 km nebyl kvůli úniku olej měněn ale jen dolíván (za tu dobu v objemu cca 2 náplní). S výsledkem jsem spokojen, po výplachu, přetěsnění a s novým olejem je motor tišší. Jestli je to jen novým olejem (pořád stejným), nebo výplachem, nebo obojím se nedozvím a je mi to jedno, tolik ta srajda nestála. Jinak při běžné výměně oleje je to úplná zbytečnost, ovšem když byly zanedbávány výměny nebo auto dlouho stálo, co se tím dá zkazit.