Pomoc s ukoncenim povinneho ruceni Patova situace.
Pomoc s ukoncenim povinneho ruceni Patova situace.
zdravim vas,
mam takovy problem..
pred par lety jsem jako neznaly klucina prodaval sve tehdejsi Suzuki Swift GTi na slovensko jednomu klukovi. On jelikoz se mel stehovat do ceska tak nechtel platit vysokou prihlasovaci taxu a tak me poprosil, jestli by auto nemohlo zustat pojistene jeste na me, ze mi bude platit povinne ruceni a jak se prestehuje do cr, tak ze si to na sebe prepise..
Ja hloupy synek jsem s tim souhlasil a auto mu prodal na kupni smlouvu sepsanou na kapote auta kterou uz ani nemam...
Auto je tedy stale napsane na me, ikdyz uz ma davno zadreny motor a skoncilo pry na srotaku.. po nalehani mi poslal mi spz i velky TP. Jenze nastal problem, ze jsem to nechal zajit tak daleko, (uplne jsem na to zapomel totiz) ze mi prisla z pojistovny vypoved povinneho ruceni nekdy ke kvetnu tohoto roku:( tak jsem valil na urad, abych to nejak vyresil, ale bylo mi oznameno ze jsem v situaci ze ktere temer neni cesta ven.
Nemam totiz kupni smlouvu..
Nemam potrvrteni o ekologicke likvidaci..
Nemam auto, ktere bych mohl zlikvidovat..
Majitel se mi uz samozrejme nehlasi..
co ted?
nahlasit kradez auta?
zkusit sehnat papir o ekologicke likvidaci?
fakt nevim co s tim..
navic kazdy den mi naskakuje pokuta od ceske komory pojistitelu..
mam takovy problem..
pred par lety jsem jako neznaly klucina prodaval sve tehdejsi Suzuki Swift GTi na slovensko jednomu klukovi. On jelikoz se mel stehovat do ceska tak nechtel platit vysokou prihlasovaci taxu a tak me poprosil, jestli by auto nemohlo zustat pojistene jeste na me, ze mi bude platit povinne ruceni a jak se prestehuje do cr, tak ze si to na sebe prepise..
Ja hloupy synek jsem s tim souhlasil a auto mu prodal na kupni smlouvu sepsanou na kapote auta kterou uz ani nemam...
Auto je tedy stale napsane na me, ikdyz uz ma davno zadreny motor a skoncilo pry na srotaku.. po nalehani mi poslal mi spz i velky TP. Jenze nastal problem, ze jsem to nechal zajit tak daleko, (uplne jsem na to zapomel totiz) ze mi prisla z pojistovny vypoved povinneho ruceni nekdy ke kvetnu tohoto roku:( tak jsem valil na urad, abych to nejak vyresil, ale bylo mi oznameno ze jsem v situaci ze ktere temer neni cesta ven.
Nemam totiz kupni smlouvu..
Nemam potrvrteni o ekologicke likvidaci..
Nemam auto, ktere bych mohl zlikvidovat..
Majitel se mi uz samozrejme nehlasi..
co ted?
nahlasit kradez auta?
zkusit sehnat papir o ekologicke likvidaci?
fakt nevim co s tim..
navic kazdy den mi naskakuje pokuta od ceske komory pojistitelu..
E30 318i ll Suzuki Swift GTi MK1 ll Civic VTi 5g ll Omega MV6 kombiLSD ll Grand Cherokee 5.2 V8 ll e39 540i 6spd ll Honda CRX 1G 1.6i 16V ll Chrysler Grand Voyager 3.3 ll Work TDi ll
next= 740i e38+vykuchana E30??
In progress=Daihatsu Charade GTti 1.0
diky za radu.. cestne prohlaseni ze vozidlo nejezdi po komunikacich,jo? to musi byt podepsane mnou a stempl od notare?
E30 318i ll Suzuki Swift GTi MK1 ll Civic VTi 5g ll Omega MV6 kombiLSD ll Grand Cherokee 5.2 V8 ll e39 540i 6spd ll Honda CRX 1G 1.6i 16V ll Chrysler Grand Voyager 3.3 ll Work TDi ll
az tak jednoduche?
a na zaklade toho mi prijde penale jen do data vyrazeni z provozu? nebo musim neco jeste posilat na pojistovnu?
a na zaklade toho mi prijde penale jen do data vyrazeni z provozu? nebo musim neco jeste posilat na pojistovnu?
..
Měl jsem podobný problém.Auto jsem odstavil a rozprodal na náhradní díly.Pov.ručení jsem zrušíl na základě kup.smlouvy,kterou jsem samo sepsal na oko.Jenže mi zůstaly papíry a cca do roka mi přišla pokuta,že nemám auto pojištěné.Tak jsem si na rychlo sjednal pov.ručení a upaloval na dopravák,tam uložíl papíry do depozitu a s ofoceným techničákem mazal na pojišťovnu.Tam se to zrušilo a já zaplatil pojistné jen za dobu od založení po zrušení.Značky jsou v depozitu už druhým rokem a mám klid.Pán za přepážkou se mě ptal s úsměvem,jestli si je někdy vyzvednu a já se jen pousmál.
Čestné prohlášení?No nevím,ale stou kůlnou,nebo psí boudou to jde.Teda aspoň jsem to tak zaslech.
Čestné prohlášení?No nevím,ale stou kůlnou,nebo psí boudou to jde.Teda aspoň jsem to tak zaslech.