Záhada kolem pov. ručení
Záhada kolem pov. ručení
Kámoš má zajímavej problém s povinným ručením na auto. Na začátku července jsem s ním byl v Brně v autobazaru prohlídnout BMW, byl tam už dřív a ukazoval jim tam kartu ZTP (nevím proč). Auto sme prohlídli a nakonec ho nekoupil. Dneska mi ukázal dopis od Allianz, že má zaplatit pov. ručení na auto, který nekoupil. Pov je sjednaný od 2.7. 2010 a má zaplatit za období 2.1. - 2.4. 2011. Prej nikdy neplatil povinný na tohle auto, takže je záhada kdo zaplatil toho půl roku. Když šel na pojištovnu vysvětlit situaci, tak prej, že by musel za zrušení pojistky zaplatit několik tis.
Zajímá mě jestli se už někdo setkal s takový jednáním autobazaru? Nemohli to udělat třeba kvuli provizi ze smlouvy? Ale zase se mi nezdá, že by provize byla vetší něž půl roku pojistného, který by museli zaplatit.
Jediný řešení co mě napadá, tak je napsat falešnou prodejní smlouvy a hned zrušít?
Ještě je zajímavý, že na auto jsou 2 pojisky, vic tady:
http://sa-apl2.ckp.cz/overte-si-zda-ma- ... nne-ruceni
SPZ 5B20115
Zajímá mě jestli se už někdo setkal s takový jednáním autobazaru? Nemohli to udělat třeba kvuli provizi ze smlouvy? Ale zase se mi nezdá, že by provize byla vetší něž půl roku pojistného, který by museli zaplatit.
Jediný řešení co mě napadá, tak je napsat falešnou prodejní smlouvy a hned zrušít?
SPZ 5B20115
e30 325i M-technik I -> e36 320i -> e30 323i M-technik I - > E36 323i M-technik = ekologické vozy
Re: Záhada kolem pov. ručení
Jestli pojistku neuzavřel, ignorovat.Mikka.M5 píše:Kámoš má zajímavej problém s povinným ručením na auto. Na začátku července jsem s ním byl v Brně v autobazaru prohlídnout BMW, byl tam už dřív a ukazoval jim tam kartu ZTP (nevím proč). Auto sme prohlídli a nakonec ho nekoupil. Dneska mi ukázal dopis od Allianz, že má zaplatit pov. ručení na auto, který nekoupil. Pov je sjednaný od 2.7. 2010 a má zaplatit za období 2.1. - 2.4. 2011. Prej nikdy neplatil povinný na tohle auto, takže je záhada kdo zaplatil toho půl roku. Když šel na pojištovnu vysvětlit situaci, tak prej, že by musel za zrušení pojistky zaplatit několik tis.
SPZ 5B20115
Žádná prodejní smlouva, nic takovýho.
bazarnik vykupil auto a poistku dal na kamosa...nech ten sek odnesie bazarnikovy 

e34-tds-t67740,start,15.html
e34 525 tds, Ford Transit 2,5 td
e34 525 tds, Ford Transit 2,5 td
Hlavně doporučuju řešit to všechno hodně rychle protože v tomhle kocourkově je možný úplně všechno .... kamarádovi se teď stalo, že zrušil pojsitku, kde měl HAV a POV pod jedním číslem smlouvy a pojišťovna mu při zrušení zrušila pouze HAV a přišla mu pokuta 10 000 za nezaplacený POV, přesto, že má tu smlouvu, kde má uvedeno, že obě pojištění jsou pod jedním číslem, nikoho to nezajímá a nejspíš to bude muset zaplatit 

BMW 528 e39´96 , 18", Oxford green metallic, Eibach -30mm, Pioneer DEH-P7400MP, Angel Eyes, xenony

Cossie : V tom případě ať kamarád vezme slouvu o pojištění + dokument z pobočky,kde zrušil HAV nikoli POV,to předloží a nazdar.Dále ho to nemusí zajímat.Pokud pojišťovna omylem zrušila POV ač to neměla v žadosti,bude muset škodu vymáhat po ni popř. to uvést na vysvětlení,třeba si to ČKP vyřídí přímo s pojišťovnou,ale tomu bych moc nevěřil.Teď v pondělí jsem měl podobný problém, údajně jsem neplatil 3 měsíce POV na vůz který už asi půl roku nemám a samozřejmě to nebyla pravda.Doložil jsem dokumentací,dostal jsem protokol a šmitec ...
Tak různě ....
Ex:E30 kupátko M40B18
Ex:E30 kupé M40B16
Nissan Sunny 1.6 16v GA16DE
Ex:E30 kupátko M40B18
Ex:E30 kupé M40B16
Nissan Sunny 1.6 16v GA16DE
Re: Záhada kolem pov. ručení
Mikka.M5 píše:Kámoš má zajímavej problém s povinným ručením na auto. Na začátku července jsem s ním byl v Brně v autobazaru prohlídnout BMW, byl tam už dřív a ukazoval jim tam kartu ZTP (nevím proč). Auto sme prohlídli a nakonec ho nekoupil. Dneska mi ukázal dopis od Allianz, že má zaplatit pov. ručení na auto, který nekoupil. Pov je sjednaný od 2.7. 2010 a má zaplatit za období 2.1. - 2.4. 2011. Prej nikdy neplatil povinný na tohle auto, takže je záhada kdo zaplatil toho půl roku. Když šel na pojištovnu vysvětlit situaci, tak prej, že by musel za zrušení pojistky zaplatit několik tis.
SPZ 5B20115
tak na tvýho kámoše si někdo přihlásil auto aby nemusel platit eko a zároven musel zřídit i povinné ručení, které asi měl v ůmyslu platit, ale mezitím auto prodal pojistku nezrušil nebo nezaplatil.......
ex - 318i ex - 2x318is ex - 320i touring ex - 525i ex - 325i touring akt. - 325ic akt - e32 740i V8
ex - Quattroporte GTS 4,7 V8 ex - Drift e30 335i ex - X5 4.4í V8 ex - Volvo V70 II akt. - Range Rover Sport 3.6 V8
ex - Quattroporte GTS 4,7 V8 ex - Drift e30 335i ex - X5 4.4í V8 ex - Volvo V70 II akt. - Range Rover Sport 3.6 V8

Dobrej postřech s tou ekodaní, to mě nenapadlo, ale auto mělo motor M52B20TU (e46), takže tuším bez ekodaně nebo jestli 3 tis., tak to by za ty problémy asi nestálo. Pojistka je dost nevýhodná 12tis za rok
e30 325i M-technik I -> e36 320i -> e30 323i M-technik I - > E36 323i M-technik = ekologické vozy
přesně tak .. co se tady vůbec řeší? - jestli tu smlouvu nepodepsal, tak není vůbec o čem mluvit.
jestli někdo nezrušil pov. ručení a prodal auto, tak to normálně doloží kupní smlouvou a pošle je do háje - mě to zase blbečci z kooperativy udělali opáčně - zrušili mi pov. ručení a nechali pojištění proti krádeži - po roce mě přišla výzva od nějakých vymahačů, tak se mi na pobočce strašně omlouvali a normálně to zrušili - ještě mi zmrti peníze vraceli.
jestli někdo nezrušil pov. ručení a prodal auto, tak to normálně doloží kupní smlouvou a pošle je do háje - mě to zase blbečci z kooperativy udělali opáčně - zrušili mi pov. ručení a nechali pojištění proti krádeži - po roce mě přišla výzva od nějakých vymahačů, tak se mi na pobočce strašně omlouvali a normálně to zrušili - ještě mi zmrti peníze vraceli.
- Night.chimera