Jak na HLINIK
Jak na HLINIK
Mám dotaz čím čistíte hliníkové díly aby vypadaly jako nové/zanovní
Naposledy upravil(a) BMW CSL dne 02. 06. 2010 23:48, celkem upraveno 1 x.
Ja jsem hliník (konkrétně karburátor) čislit přípravkem na záchod (fixinela se to tušim jmenovalo). Obsahuje to nějakou kyselinu a čistí to velmi pěkně, nicméně se v tom ten hliník nesmí nechat dlouho, jinak ho to rozežere a taky je nutnej co nejlepší oplach vodou po čištění. Pojmem nesmí nechat dlouho znamená tak hodinku, max dvě ... Delší doba se neosvědčila
EX: E36 318i 4/94, e30 325iT LPG 8/88, Favo 7/90, Golf II 1.8 GT 1986, Škoda 120 M1 1984
Akt:
Octavia 1 TDi 2000
Peugeot 106 1.1 1996
E36 316i Compact 26.6.1998
PER ASPERA AD ASTRA
Akt:
Octavia 1 TDi 2000
Peugeot 106 1.1 1996
E36 316i Compact 26.6.1998
PER ASPERA AD ASTRA
Já to umím takhle

Uploaded with ImageShack.us
Nebo takhle

A nebo takhle

Co jsem ještě zkoušel tak dobře fungoval roztok kyseliny sírové,ale vzhledem k nebezpečí při manipulaci nedoporučuji

Nebo takhle

A nebo takhle

Co jsem ještě zkoušel tak dobře fungoval roztok kyseliny sírové,ale vzhledem k nebezpečí při manipulaci nedoporučuji
Pořiď si kompresor s velkou zásobou vzduchu,pískovací boxy,pytel korundu a pytel balotiny a můžeš začítVasa píše:no to je super, ale ze by jsi nam treba tu Tvou metodu nejak osvetlil...DVORIS píše:Já to umím takhle

Jinak moje zkušenost je že vyjma precizního vyleštění,či přestříkání barvou je zbytek snahy bezvýznamný "šudlení"neberoucí konce

Samozřejmě záleží na tom jakého výsledku chceš dosáhnout,někomu stačí vyčištěné tzv.zbavené mastnot a hrubých nečistot a někdo to má rád tzv.lepší jak z fabriky a lesknoucí se