"Evidenční kontrola vozidla je kontrola vozidla prováděná stanicí technické kontroly spočívající v porovnání údajů uvedených v technickém průkazu vozidla a v osvědčení o registraci vozidla nebo v osvědčení o technické způsobilosti vozidla, pokud se jedná o vozidlo, které nepodléhá registraci, se skutečnými údaji a stavem vozidla."
STK
- Maranelo
- Bublik a Ondrášek
- Kontaktovat uživatele:
Macku bohuzel nemas pravdu viz. citace. Taky jsem par let zil v tehle nevedomosti
a jezdil na evidencky se 17 kolama atd... a je pravda ze vetsina techniku na to kaka a kontroluje jen vinko a motor ale kdyz trefis na nekoho jinyho... ja jsem malem narazil na evidencce s bejvalou 325 ktera mela v papirech tazny a na aute zadny nebylo... a pan to tazny chtel proste videt
nastesti se nechal ukecat.
"Evidenční kontrola vozidla je kontrola vozidla prováděná stanicí technické kontroly spočívající v porovnání údajů uvedených v technickém průkazu vozidla a v osvědčení o registraci vozidla nebo v osvědčení o technické způsobilosti vozidla, pokud se jedná o vozidlo, které nepodléhá registraci, se skutečnými údaji a stavem vozidla."
-
Plechus_325
Já sem před 2 měsícema prošel oficiální technickou s e34, která na tom byla takhle:
- 17" kola (dle TP max 15)
- LPG (neni v TP)
- ohlá přední nápravnice + totálně vymrdaný čepy
- zatmavený všechny okna na cca 40 %
- jinej motor (typ stejnej, ale číslo nesedí)
- prasklý čelní sklo
- utržený silentbloky na zadní nápravě
- lehčí dírka ve vejfuku
- prasklý přední světla a nefunkční regulace jejich sklonu
Nikdo neřek ani slovo, v 7 ráno sem tam přijel, řek, že chci technickou, technik vzal auto na emise, pak to prohlídnul, vylepil nový známky a jel sem domu. Nedal sem mu ani korunu úplatek a žádnej známej to nebyl, nikdy sem ho neviděl....
V protokolu sem měl zápis o 2 lehkejch závadách: netěsnost výfukového potrubí a čepy přední nápravy...
- 17" kola (dle TP max 15)
- LPG (neni v TP)
- ohlá přední nápravnice + totálně vymrdaný čepy
- zatmavený všechny okna na cca 40 %
- jinej motor (typ stejnej, ale číslo nesedí)
- prasklý čelní sklo
- utržený silentbloky na zadní nápravě
- lehčí dírka ve vejfuku
- prasklý přední světla a nefunkční regulace jejich sklonu
Nikdo neřek ani slovo, v 7 ráno sem tam přijel, řek, že chci technickou, technik vzal auto na emise, pak to prohlídnul, vylepil nový známky a jel sem domu. Nedal sem mu ani korunu úplatek a žádnej známej to nebyl, nikdy sem ho neviděl....
V protokolu sem měl zápis o 2 lehkejch závadách: netěsnost výfukového potrubí a čepy přední nápravy...
a tím se jako chlubíš že jezdíš s takovou vraždou po cestách
EX e30 1,8 m40 TURBO EVO II http://www.youtube.com/watch?v=YUUkI4YJC-U
EX e30 1,8 m42 Touring
EX e36 2,5 m52 BEZVANOS Saloon
e39 3,0 m57 Touring
e46 3,0 m54 compost
EX e30 1,8 m42 Touring
EX e36 2,5 m52 BEZVANOS Saloon
e39 3,0 m57 Touring
e46 3,0 m54 compost
-
Plechus_325
Já koupil auto,evidenčka v poho a pří přepisu sem hlásil jiné kola které namontoval předchozí majitel.Bylo mi řečeno,že se kola od jisté doby neevidují a mohu mít na autě i kola z traktoru,jen nesmí přesahnout obrs vozidla.Poté asi za půl roku bla na řadě technická.První žačalo na emisích.Frajer strčil do výfuku sondu,drát do zapalovače,sedl si k počitači.Natukal numera,začal tůrovat motor a jediné co z něj vypadlo bylo to,že mám vysoký obsah CO a mam vykuchanej katik.Jako by do mě bodl.Tak mu říkam jestli ví na co je na váze štelovací šroub CO.Chvilku hleděl a začal se vymlouvat.Řekl sem mu ať to seřídí nebo něco vymyslí jinak beru zpět papíry,že není jediný kdo dělá STK.To máte vydět jak to fuguje.Najednou byli emise hotové.Na kontrole druhe typek mrčel kvůli již zmiňovaným kolům.Řekl sem co mi bylo řečeno na odboru dopravy.Chvilku brblal,ale zlomil sem ho.Mam pocit,že úřady neví co dělá pravá a levá ruka.Lína huba hotové neštěstí.Pokud něco vím z jednoho úřadu,dá se s tím ohánět na druhém.
mišák píše:Já koupil auto,evidenčka v poho a pří přepisu sem hlásil jiné kola které namontoval předchozí majitel.Bylo mi řečeno,že se kola od jisté doby neevidují a mohu mít na autě i kola z traktoru,jen nesmí přesahnout obrs vozidla.
No smoke, no fun...

mišák píše:Já koupil auto,evidenčka v poho a pří přepisu sem hlásil jiné kola které namontoval předchozí majitel.Bylo mi řečeno,že se kola od jisté doby neevidují a mohu mít na autě i kola z traktoru,jen nesmí přesahnout obrs vozidla.
pičovina
E31 850i '92 & E38 740i '01 & trocha vysněné rejže k tomu...
=> WildWerke
- Chvalda 318iS
- člen E30.cz
- Chvalda 318iS
- člen E30.cz
Na evidenční kontrole by se "mělo" vždy kontorlovat VIN, typ motoru a kola. Ne všude ty kola řešej...
Pamatuju si moji první e30 kde jsem neprošel evidenčku kvůli rozměru gum... v tp 195/65 14 a na autě 195/60 14...
Vyloženě záleží na koho člověk narazí, ale tomu co psal Plechus_325 moc teda nevěřím...Buď večer před tím technici měli mejdan jako kráva a ráno v 7 kocovinu, a nebo byl v nějaký nelegálně otevřený stanici

Pamatuju si moji první e30 kde jsem neprošel evidenčku kvůli rozměru gum... v tp 195/65 14 a na autě 195/60 14...
Vyloženě záleží na koho člověk narazí, ale tomu co psal Plechus_325 moc teda nevěřím...Buď večer před tím technici měli mejdan jako kráva a ráno v 7 kocovinu, a nebo byl v nějaký nelegálně otevřený stanici

No ja som sa stretol s tym, ze na VAZ 2101 s povolenou prednou napravou (alebo nieco podobne) - cely predok bol totalne rozdrncany - povedal "technik" iba "tuto si to potom dotiahnite" a na pokryveneho pol boku - "tie hrany si aspon doma zaklepte kladivom" a pustil ho dalej. Na inej STK zase VAZ 2103 viac-menej lestenku nepustili lebo mal celak jeden naozaj slaby pas vybruseny od stieracu, takze ako bolo povedane - na koho natrafis...
- Kubajz von Odry
- člen E30.cz