jízda bez řidičáku
jízda bez řidičáku
zdarec, chtěl bych se jen zeptat mám v tom trochu zmatek
když někomu vezme dopravka řidičák a dostane zákaz řízení a on přezto jezdí, tak když ho chytnou je to trestný čin nebo jen přestupek? díky 
BMW e30 1.8i
dostaneš "mařenku" protáhnout ti to a pokutu jak hovado. Když to udělá potřetí tak lezíš za katr.....tak to aspon bylo
E30 327i MK M Cabrio MTechII
E30 325i kupé MTechII
E36 318IS Motorsport International coupe
E36 323Ti Kompost power
E36 kabrio ACS3
E36 Hartge H3 2.6 Touring
E36 ALPINA B6 2.8/2
E36 M3 3.2 Individual
E46 Clubsport kupé
E30 325i kupé MTechII
E36 318IS Motorsport International coupe
E36 323Ti Kompost power
E36 kabrio ACS3
E36 Hartge H3 2.6 Touring
E36 ALPINA B6 2.8/2
E36 M3 3.2 Individual
E46 Clubsport kupé
Jizda bez RP:
a, mam ho, ale zapomnel vzit sebou = pokuta, lustrace - no problem
b, mam ho, ale zabaveny = mareni uredniho rozhodnuti - celkem velky problem, v opakovanych pripadech bych tipnul i podminku, o mastnych pokutach nemluve
c, nemam ho vubec = prestupek - pokuta a dalsi minoritni neprijemnosti s tim spojene.
a, mam ho, ale zapomnel vzit sebou = pokuta, lustrace - no problem
b, mam ho, ale zabaveny = mareni uredniho rozhodnuti - celkem velky problem, v opakovanych pripadech bych tipnul i podminku, o mastnych pokutach nemluve
c, nemam ho vubec = prestupek - pokuta a dalsi minoritni neprijemnosti s tim spojene.
90' 318iT M40 410tkm / 87' 325i M20 96tkm / 86' 316 M10 BaurTC 80tkm / 85' 325e M50 284tkm / 83' 318i M10 129tkm / 85' 325e M20 226tkm
Pokud nenastala změna v zákoně nebo někde, tak za opakovaný načapání bez řidičáku v tomhle případě se jde sedět... mám dva známý co už do takového stavu došli.Vasa píše:Jizda bez RP:
.
BMW 323i E36
- Jan Kučera
Jeden můj známej přišel o papíry před 10 lety na rok, doteď si je nevyzvedl a jezdil na svého bratra. Asi před 3 měsíci dospěl při běžné kontrole do stavu, kdy opět diktoval jméno, příjmení, adresu, rodné číslo atd., když policajt najednou povídá: "Tak Pavel, jo? A kdy máte svátek?"
"Éééééé..."
"Tak pojedeme na stanici."
Po hodinové lustraci se ho policajt zeptal, proč jim dává při běžné kontrole, kdy nic neprovedl, nepravdivé údaje (no přesněji se ho zeptal, proč jim lže
), když papíry má a v pořádku 
"Éééééé..."
Po hodinové lustraci se ho policajt zeptal, proč jim dává při běžné kontrole, kdy nic neprovedl, nepravdivé údaje (no přesněji se ho zeptal, proč jim lže
E39 535i sedan
tohle je právě sociálnědemagogická populistická pyčovina ..euromen píše:teď už je to pouze přestupek... ale pokuta 25-50 tisíc platí dál
případ b) - tj. jízda při zákazu řízení je pořád maření úředního výkonu se sazbou tuším až tři roky - pouze už není trestný čin, když chytnou 16tiletýho kluka na skůtru mezi vesnicema - to je potom jenom přestupek, ale může být s pokutou a se zákazem činnosti od jednoho do dvou let - tj. komplikace dost nepříjemná, ale nejde to před soud.
Podle mě dost logický postup.
- Chuck47
- E30.cz mecenáš
no jako nevím, ale já si taky z hlavy nevzpomenu kdy mám svátekFx píše:Jeden můj známej přišel o papíry před 10 lety na rok, doteď si je nevyzvedl a jezdil na svého bratra. Asi před 3 měsíci dospěl při běžné kontrole do stavu, kdy opět diktoval jméno, příjmení, adresu, rodné číslo atd., když policajt najednou povídá: "Tak Pavel, jo? A kdy máte svátek?"
"Éééééé..."
Po hodinové lustraci se ho policajt zeptal, proč jim dává při běžné kontrole, kdy nic neprovedl, nepravdivé údaje (no přesněji se ho zeptal, proč jim lže), když papíry má a v pořádku

a