Max-Max píše:
no, tohodle se az tak neobavam, jelikoz ty nase plecky zname do sroubku a ja jiste vim lepe nez nakej kokot urednickej kde a jak tomu odstavim stavu a jiste najdu vhodne misto pro ukrytej spinac pokud by to chtel nekdo kontrolovat.
Neviem neviem. Toto uz nie je nejaky obycajny problem, ale seriozny pruser. Za chvilu tu z toho bude policajny stat, ale nie je to nic prekvapujuceho. Ked sa clovek pozrie na dlhodobejsie okolnosti spolocenskeho a politickeho diania, tak to k tomu jasne smeruje.
Akurat, ze ak ide o to ako to vypnut a zapnut...cisto podla mojho laickeho pohladu na danu vec, ak to raz vypnes a zapnes (a zapnut to v urcitych situaciach jednoducho budes musiet - kontrola a pod.) tak si v prdeli. Ja teda neviem akym sposobom to bude fungovat, ale myslim, ze je jasne, ze pokial budu auta takto oznackovane a teda ich bude mozno sledovat, budu dostupne aj udaje o danom aute. A ked niekomu auto "zmizne z mapy" a inde sa zase objavi, o to viac opakovane, je celkom jednoduche majitela vypatrat a sankcionovat za zasah do systemu. A pokial nahodou niekomu zide na um dobre znama "osoba blizka", tak u nas uz tato finta neplati ani pri beznych priestupkoch, nie to este pri niecom takomto. A v CR je to myslim si otazka casu.
Naviac z povahy veci tak nejak tusim, ze zasah do takehoto systemu by nebol v buducnosti ani tak povazovany za priestupok ako za trestny cin.
Jedinu nadej na obranu, ktoru by som v tom videl, je ustavny sud - rozpor zakona s ustavou, resp. s Listinou ZPS. - Čl. 7 -
Nedotknutelnost osoby a jejiho soukromi je zarucena. Ale vysledek je samozrejme uplne nejisty. Jde o to jak to posoudi soud a pokud bude mi podobny pohled na vec, jako tam ti experti (omezeni kradezi aut a pod.) tak jsme v prdeli. A to tedy jeste za predpokladu, ze zvoli soud vlastni uvahu, pokud vite co tim myslim...