Stejne je to srandovni jak je to u nas v CR pojmenovane, kdyz uz tak _tichy-blok_ a ne pul nazvu v Aj a druha pulka v Cj viz _silent-blok_KuaJa píše:Nejsem nějaký jazykový purista a nijak se ke gramatice raději nevyjadřuju, protože i já k ní mám přirozený respekt, nicméně už mě strašně dlouho opravdu se*e, jak pořád někdo píše silemblok.
Je to něco na úrovni degenerace slova vemryba/velryba (VELka RYBA) nebo žlička/LŽIČKA a tohle není silemblok ale SILENTBLOK.
Jestli je to nějaký technický termín, který neznám, tak se omlouvám a jsem za trubce.
Silentblok vs SILEMBLOK
-
Re: Silentblok vs SILEMBLOK
Tak a teď by jetě chtělo vyřešit jak se to vyslovuje, když už je pořešený jak se to píšeaula píše:No proto ten silemblok, dyk to je úplně česky. Lepší říkat silemblok, než plácat anglino-češtinu

Zažil jsem tady z fora lidi který říkaj pěkně česky silentblok a pak angličtináře kteří si na autě měnili sajlentbloky

e28 525i, e83 X3
EX : e28 528i, e34 535i, e34 530i, e34 525tds, e46 318ci, e39 523i
EX : e28 528i, e34 535i, e34 530i, e34 525tds, e46 318ci, e39 523i
Z hlediska funkce fóra je to jedno.Albert píše: Tak a teď by jetě chtělo vyřešit jak se to vyslovuje, když už je pořešený jak se to píše![]()
Zažil jsem tady z fora lidi který říkaj pěkně česky silentblok a pak angličtináře kteří si na autě měnili sajlentbloky
Ale zpitvořeniny typu "silemblok", "vizkospojka " a podobně nutno postihovat...
..
Sajlemblok nezní špatně, ale ještě jsem se s tim nesetkal
, nechal bych to na silemblok - zkráceně by se dalo odvodit silmáč. Ale nevím jestli bych se dočka třeba u opraváře s porozuměním, ne že bych tam někdy kvůli tomu jel.
Jako já samozřejmě dál budu používat název silentblok nebo siláč, jak jsem to doposud dělal, ikdyž s tim vnitřně nesouhlasím

Jako já samozřejmě dál budu používat název silentblok nebo siláč, jak jsem to doposud dělal, ikdyž s tim vnitřně nesouhlasím

325iC: LSD, StarTec, semi M-Technic I, Smoked Hella