Příspěvek
od Dan td » 25. 02. 2009 22:15
Čao, já toto řešil taky, potřeboval jsem dvoje stránky, jedny něco jako píšeš a druhé s eshopem. Dost jsem toho pročetl na netu i jsem si sehnal reference, ale přišlo mi to všechno dost předražený. Nakonec jsem zkoumal redakční systémy, na jednom mimochodem běží i e30.cz, a šel jsem do Joomly. Výhody - je to open source, čili stáhneš cokoli, miliony doplňků od eshopu až po já nevím co, miliony templatů, které měníš jedním kliknutím, takže když tě třeba přestane bavit červená, dvakrát klikneš a máš to v zelené, atd...
Jednou to nainstaluješ a potom už vše měníš v podstatě odkudkoli, např. z net kavárny atd... Pokud víš o počítačích aspoň základy, podle netu to dáš taky. Jen doporučení, pokud by ses rozhodl pro Joomlu, stáhni si rovnou eCommerce Edition, je to vše v jednom, samozřejmě nemusíš vše využívat, ale kdyby náhodou, jen to prostě jedním klikem zapneš a šlape to.
Domény a hosting jsem měl u Active24, jsou hodně rychlí s podporou, ale hosting mi přišel zbytečně drahej - na Fx-ovo doporučení jsem přešel s hostingem k Profituxu, za 90,- měsíčně máš všechno komplet, nemusíš si to skládat a různě doplácet, platit můžeš třeba po čtyřech měsících, prostě jak chceš. Z jejich rozhraní si spravuješ maily, databáze, atd..., podpora taky celkem jde.
Čili mě to stálo pár hodin u kompu, ročně zaplatím doménu + hosting, celkem něco přes litr. Šlape to v pohodě, musím zaťukat a vypadá to líp než moje dřívější pokusy v DreamWeaveru atd...
http://www.e39.cz
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...