Již několik let nakupujeme já i mí synové v rámci svých zájmů (samozřejmě nejvíce já na BMW) na německém, anglickém i americkém ebayi bez jediného problému - vždy vše naprosto v pořádku došlo. Až mě to docela překvapovalo, že v dnešním bordelu a obvyklému nefair jednání zde něco takhle může 100% fungovat.
Až nyní náhle nedošla vydražená a zaplacená součástka do BMW, prodávající vůbec nereaguje na mailové dotazy, urgence a upozorňování a i jeho pravidelně se opakující nabídky náhle zmizely.
Dotaz zní - jak postupovat, dá se někde na nějakém ústředí příslušného ebaye podat stížnost?
Celé je to na nic, protože :
- nestálo to sice moc, ale zlu by se nemělo ustupovat
- když mu dám oprávněně negativní hodnocení, tak ten hajzlík mi ho dá taky a mé dosud 100% pozitivní hodnocení dané fair přístupem bude v háji
- v podstatě to absolutně degradovalo celý dosud vzorně fungující systém a nastoupila silná nedůvěra, protože tenhle případ byl za doslova pár Euro, ale byly případy, kdy se jednalo o dražby za hodně set Euro.
Prosím o názory pouze lidí se zkušenostmi s obchodováním na ebayích.
Nechť toto také slouží jako VAROVÁNÍ OSTATNÍM.
Děkuji.
desp sen.
Problém na ebayi
Problém na ebayi
-=www.desp.ic.cz=- BMW fun site
Bylo to placene pres PayPal?
Nedavno jsem cetl zkusenost s podobnym nakupem a dopadlo to dobre:
http://weblog.pari.cz/382/ebay-buyer-pr ... -zkusenost
Nedavno jsem cetl zkusenost s podobnym nakupem a dopadlo to dobre:
http://weblog.pari.cz/382/ebay-buyer-pr ... -zkusenost
mě se nedávno vyskytnul podobnej problem
pokud to je placený pay palem,tak je to dobrý,platba je pojištěná na nějakejch 200 dolarů... napiš to všechno na paypal atd.... jsem taky takhle objednal díly z usa a nic nedorazilo
vyřízeno a peníze se mi dostaly zpátky, ale stihni to včas,musí to bejt jako reklamace myslim do 60 dnů
pokud je to placený převodem,tak máš smůlu,ale pokud je to člověk kterej hodně obchoduje,tak jde sám proti sobě,protože ebay mu zablokuje účet (pokud to ohlásíš)
takhle mi nedošly pro člena kodl-bmw mlhovky
a nebo je možnost že to prodejce posla a nedorazilo to... takhle mi mělo dojít něco z jižní ameriky,ale nedošlo
prodejce doložil že to poslal atd,ale balík prostě neexistuje 

pokud to je placený pay palem,tak je to dobrý,platba je pojištěná na nějakejch 200 dolarů... napiš to všechno na paypal atd.... jsem taky takhle objednal díly z usa a nic nedorazilo

pokud je to placený převodem,tak máš smůlu,ale pokud je to člověk kterej hodně obchoduje,tak jde sám proti sobě,protože ebay mu zablokuje účet (pokud to ohlásíš)
takhle mi nedošly pro člena kodl-bmw mlhovky

a nebo je možnost že to prodejce posla a nedorazilo to... takhle mi mělo dojít něco z jižní ameriky,ale nedošlo

To teda nevim, ale jak bys potom vyselektoval ty, kdo si treba nevyzvedavaji dobirky?PÍŤÁK píše:Zatim se mi nic takovyho na stesti nestalo, ale mam pocit s tim hodnocenim, ze on jako prodavajici nemuze dat negativni hodnoceni kupujicimu, alespon neco takovyho tam vyskakuje kdyz nekomu davas hodnoceni
E39 535i sedan