Tweety píše:Můžu se zeptat, kdo má z těch, kdo jsou pro tuto vyhlášku psa ? Bobika, Fx, Venca ? Jen se ptám. Nezajímá mě kdy jste psy měly, nebo jestli je má někdo z příbuzných. Ptám se konkrétně Vás
Žádnej pes nemám.
Zvíře potřebuje určitý prostor, čas, atd.
Jelikož by to byla pro mně zátěž, neb by nebyl pes zrovna priorita č.1, mohlo by se to odrazit chvílemi na zhoršené péči - a já bych nerad, aby tím zvíře trpělo.
Proto ho nechci.
Nepíšu, zda jsem pro vyhlášku nebo proti.
On má ten problém kořeny někde tam, kde spoustu problémů jiných - jde o čím dál masovější záležitost.
Asi jako nebyl důvod řešit před XX lety cyklistické přilby, zimní pneumatiky, telefonování za jízdy, celodenní svícení vozidel a další ptákoviny, co přinesla ta skvělá moderní hypertechnická doba, nebylo nutno řešit ani psy, které si dnes pořizuje kdekdo třeba jen proto, že to u nich zrovna frčí.
Samozřejmě, že je rozdíl, jestli si důchodce jde na procházku někde na periferce městečka s krotkým pejskem o váze 8-10 kg, nebo jestli nablblík pouští dva stafordšíry po sídlišti (jako ten zloděj Bagetka..).
Ale "de jure" to bude dle toho zákona totéž - a to je volovina.
Asi jako když mi bude nutit přiblblý zákon z palice politika Patery nutit cpát nějaký měkký pneumatiky rozměru 5,90x15", který se stejně nevyrábí, na auto z roku 1969, se kterým vyjedu 4x za zimu.
Z psího problému vede cesta ven leda snížením počtu psů (jak to, sakra docílit...? Nějaký další poplatky? Co chudák důchodce, jemuž je pes jediným přítelem, a on sotva vychází s penězi...? A různá hovada budou mít psy načerno stejně...), nebo jakýmsi zkvalitněním těch samotných majitelů (vyloučeno už tím, že jde právě o tu čím dál masovější záležitost).
Proto jsem napsal cosi o těch svobodách a možnostech volného pohybu například čtyřkolkářů - ono se to ale týká všeho, jezdců na kolečkových bruslích, půltunových motocyklech, cyklistů, konzumace alkoholu na veřejnosti a snad všeho dalšího...