Životnost pneumatik
Životnost pneumatik
Mám možná trošku hloupý dotaz. Objednal jsem si pneumatiky Dunlop SP Sport 9000, dneska mi je konečně přivezli. Velká radost, ale pak koukám na datum výroby a mám neblahé tušení, že dva kusy jsou vyrobeny v roce 2004(není tam nikde zkratkta DOT ale jen čtyřčíslí 4704). Myslíte, že to může být problém nebo to mám obout?
BMW E46 318i tour - takový obyčejný auto
ex Sedmero BMW E38 740i
ex BMW E30 318i kombajn
ex Sedmero BMW E38 740i
ex BMW E30 318i kombajn
- Kubajz von Odry
- člen E30.cz
Kupoval jsem to přes net takže DOT jsem zjistil až mi to přivezla zásilková služba. Nicméně jsem to nevydržel a volal prodejci, že jsou dva kusy trošku starší než jsem si představoval a ten mi oznámil, že hned druhý den mi pošlou jiné(snad už mladší
) a že pro ty staré pošlou zásilkovou službu. Říkal něco o tom, že pokud zákazníkovi přijdou gumy starší víc jak dva roky, že je vymění. Takže problém je snad vyřešen
I tak díky za rady a omluva za zbytečné téma

I tak díky za rady a omluva za zbytečné téma

Naposledy upravil(a) dr.zejus dne 09. 04. 2008 23:37, celkem upraveno 1 x.
ex Sedmero BMW E38 740i
ex BMW E30 318i kombajn
ex Sedmero BMW E38 740i
ex BMW E30 318i kombajn
No nevím, myslím že mě gumy mizí spíš na předku. Je to 1.8 tour bez samosvoru takže zadní kola na nějaký drift moc nepomyslísoraxcz píše:dej je na zadek (: a rychle zmizi (: a problem nebude... (: jinak si myslim ze to muzes obout..

ex Sedmero BMW E38 740i
ex BMW E30 318i kombajn
ex Sedmero BMW E38 740i
ex BMW E30 318i kombajn
Slušné jednání.To čumím.dr.zejus píše:Kupoval jsem to přes net takže DOT jsem zjistil až mi to přivezla zásilková služba. Nicméně jsem to nevydržel a volal prodejci, že jsou dva kusy trošku starší než jsem si představoval a ten mi oznámil, že hned druhý den mi pošlou jiné(snad už mladší) a že pro ty staré pošlou zásilkovou službu. Říkal něco o tom, že pokud zákazníkovi přijdou gumy starší víc jak dva roky, že je vymění. Takže problém je snad vyřešen
![]()
Itak díky za rady a omluva za zbytečné téma![]()

tema to zbytečné není, i když ti to nevymění tak se nic neděje klidně je obuj a je jedno jestli na předek nebo na zadek. u nových gum nejsou tak přísné kritéria jak u ojetin. Podle toho co píšeš je všechno OK. 
jo a Dunlopy vydrží hodně , co se týká stárnutí kostry, tak v klidu.

jo a Dunlopy vydrží hodně , co se týká stárnutí kostry, tak v klidu.
ex 327e ostrá, akt. 325i kupe E 30, 318 touring
Už jsem to tady v jednom tématu psal. Kupoval jsem to přes www.pneushop.cz , ale zatím bych s chválou počkal než dorazí ty dvě nový gumy a starý si odvezou. Třeba tu bude negativní reklamaAsmodeus píše:Možná by nebylo od věci udělat zmíněnému prodejci malou reklamičku tím, že ho zde zveřejníš. Myslím, že aspoň za to slušné jednání by si to zasloužil!

ex Sedmero BMW E38 740i
ex BMW E30 318i kombajn
ex Sedmero BMW E38 740i
ex BMW E30 318i kombajn
Re: Životnost pneumatik
...dost záleží na tom kde byly ty 4 roky skladovaný..jinak 4 roky jsou na hraně mezi měkostí od výroby-lépe seděj ale zas rychlejc mizej a tvrdostí stářím-hůře seděj ale pomaleji mizej..jinak by prodejci gum neměli prodávat starší než dva roky samozřejmě pokud se třeba s kupujícím nějak nedohodne třeba formou menší slevy..někdo chce prostě nový měkký moc toho nenajede ale jezdí rychle a někdo chce uzrálejší aby déle vydrželi protože najezděj mrtě..další roli hraje na jaký auto..ježiš to jsem se zas rozkecal..hlavně že jsi to už nějak vyřešil a prodejce se k tomu postavil čelem a kladně to řeší.. uf..dr.zejus píše:Mám možná trošku hloupý dotaz. Objednal jsem si pneumatiky Dunlop SP Sport 9000, dneska mi je konečně přivezli. Velká radost, ale pak koukám na datum výroby a mám neblahé tušení, že dva kusy jsou vyrobeny v roce 2004(není tam nikde zkratkta DOT ale jen čtyřčíslí 4704). Myslíte, že to může být problém nebo to mám obout?

...já osobně na předek radší mladší měkší kerý držej a na zadek uzrálejší který vydržej..

sem slyšel že dříve ( tím myslím 20 a více let zpět ) se nechávaly nový pneu naschvál nějakej ten roček vystárnout před prodejem aby víc vydržely, a to tenkrát nebyly tak kvylitní příměsi, nevim co to je, ale v mitasu nám řekli, že tam je něco co se uvolňuje z gumy asi deset let a chrání ji proti vnějším vlivům, pak až to z toho "vyprchá", tak se dějou divy 

to si asi pleteš s gumovýma medvítkama.Řezňa píše:...dost záleží na tom kde byly ty 4 roky skladovaný..jinak 4 roky jsou na hraně mezi měkostí od výroby-lépe seděj ale zas rychlejc mizej a tvrdostí stářím-hůře seděj ale pomaleji mizej..jinak by prodejci gum neměli prodávat starší než dva roky samozřejmě pokud se třeba s kupujícím nějak nedohodne třeba formou menší slevy..někdo chce prostě nový měkký moc toho nenajede ale jezdí rychle a někdo chce uzrálejší aby déle vydrželi protože najezděj mrtě..další roli hraje na jaký auto..ježiš to jsem se zas rozkecal..hlavně že jsi to už nějak vyřešil a prodejce se k tomu postavil čelem a kladně to řeší.. uf..dr.zejus píše:Mám možná trošku hloupý dotaz. Objednal jsem si pneumatiky Dunlop SP Sport 9000, dneska mi je konečně přivezli. Velká radost, ale pak koukám na datum výroby a mám neblahé tušení, že dva kusy jsou vyrobeny v roce 2004(není tam nikde zkratkta DOT ale jen čtyřčíslí 4704). Myslíte, že to může být problém nebo to mám obout?
...já osobně na předek radší mladší měkší kerý držej a na zadek uzrálejší který vydržej..

ex 327e ostrá, akt. 325i kupe E 30, 318 touring
www.pneushop.cz mohu jen doporučit. Jsou to Němci a chování tomu odpovídá. Žádný šulení.
Clio RS 2009 - malá raketa odešla. Ropa TDCi power přišla
...he he...gumovej medvídek seš ty.hanys píše:to si asi pleteš s gumovýma medvítkama.Řezňa píše:...dost záleží na tom kde byly ty 4 roky skladovaný..jinak 4 roky jsou na hraně mezi měkostí od výroby-lépe seděj ale zas rychlejc mizej a tvrdostí stářím-hůře seděj ale pomaleji mizej..jinak by prodejci gum neměli prodávat starší než dva roky samozřejmě pokud se třeba s kupujícím nějak nedohodne třeba formou menší slevy..někdo chce prostě nový měkký moc toho nenajede ale jezdí rychle a někdo chce uzrálejší aby déle vydrželi protože najezděj mrtě..další roli hraje na jaký auto..ježiš to jsem se zas rozkecal..hlavně že jsi to už nějak vyřešil a prodejce se k tomu postavil čelem a kladně to řeší.. uf..dr.zejus píše:Mám možná trošku hloupý dotaz. Objednal jsem si pneumatiky Dunlop SP Sport 9000, dneska mi je konečně přivezli. Velká radost, ale pak koukám na datum výroby a mám neblahé tušení, že dva kusy jsou vyrobeny v roce 2004(není tam nikde zkratkta DOT ale jen čtyřčíslí 4704). Myslíte, že to může být problém nebo to mám obout?
Naposledy upravil(a) Řezňa dne 11. 04. 2008 15:59, celkem upraveno 1 x.