dovoz po vlastní ose
dovoz po vlastní ose
- je prý k němu potřeba německá platná převozní SPZ...
je to všechno? nemáte s tím někdo zkušenost ?
docela by mě lákalo to zkusit - jestli není problém to v německu na místě vyřídit...?
docela by mě lákalo to zkusit - jestli není problém to v německu na místě vyřídit...?
http://www.e30.cz/technika/dovoz.html
Jinak, než 'jako' na díly je to docela adrenalinová adventura. Mám na mysli třeba přešroubování českejch tabulí a podobně. Neušetříš nic a máš o starost víc.
Jinak, než 'jako' na díly je to docela adrenalinová adventura. Mám na mysli třeba přešroubování českejch tabulí a podobně. Neušetříš nic a máš o starost víc.
BMW RULEZZZ !
tak to je docela dobry
...jestli to dobre chapu, tak staci zajet do nemec, v autobazaru mi pujci prevozni znacky - ja zajedu na nejakej ten jejich evidencni urad - tam mi po kontrole auta za poplatek daji mezinarodni prevozni znacky a tradaaa
protoze to bude evidentne pojizdne, tak doufam ze odpadne prenice jestli je to odpad...
jeste drobnost - jak je to s cenama na mobile.de - ceny ktery tam jsou u autobazaru jsou vetsinou konecne? (nepripocitaji mi k tomu svych 16% DPH ???) a nebo jsou vetsinou uvadene bez te DPH ??? u soukromniku to bude asi jasne konecna cena...
jestli je pravda to co uvadeji na http://www.novinky.cz/02/59/11.html tak po 1.5. uz nebudeme platit DPH u nas...
protoze to bude evidentne pojizdne, tak doufam ze odpadne prenice jestli je to odpad...
jeste drobnost - jak je to s cenama na mobile.de - ceny ktery tam jsou u autobazaru jsou vetsinou konecne? (nepripocitaji mi k tomu svych 16% DPH ???) a nebo jsou vetsinou uvadene bez te DPH ??? u soukromniku to bude asi jasne konecna cena...
jestli je pravda to co uvadeji na http://www.novinky.cz/02/59/11.html tak po 1.5. uz nebudeme platit DPH u nas...
Re: dovoz po vlastní ose
V německu na místě to problém nebude určitě, ten vidim v následnym legálním přestavěním, protože při žádosti o přestavbu na DI musíš doložit nabytí auta, tzn. celní doklad, a starýho bavce ti nikdo neproclí jako auto na kolech, jen jako nepojízdný na vleku naložený harampádí.forrest píše:- je prý k němu potřeba německá platná převozní SPZ...
Já to udělal (před měsícem) tak, že v D sme s němcem odhlásili auto, hodili na to převozky a já si s tim dojel až na hranice, tam mi pro to přijel chlápek s vlekem, převezl, proclil (ví jak to chodí, co kam napsat a ke komu jít) a já si to zase drandil po čechách až do prahy na převozkách.
Jestli sem to pochopil dobře, tak ty převozky (a papíry k nim) jsou hlavně doklad o tom, že auto je pojištěný myslim po celý evropě.Nejkratší doba je 15 dní a stojí se všim všudy asi 80eur. Takže te s nima možná pustěj přes hranice, ale při legál přestavbě nejspíš narazíš.
...pííís...
z cehoz vyplyva
ze po 1.5. bude tim spravnym dokladem kupni smlouva, protoze na hranicich se zadna vopicarna konat nebude... navic se to cele obejde pouze s tema 16% DPH - tady co se tyce ojeteho auta uz nikdo nic nebude chtit. (nepredpokladam, ze si tam jako platce dane pojedu pro dodavku...) zacina se mi to cimdal vic libit !
Re: z cehoz vyplyva
Moc nechapu jak to bude fungovat, dyz v D maj 16% DPH a v CZ bude 19% DPH ? Podle me tady musim doplatit ty 3%. Bo sem lama?forrest píše:... navic se to cele obejde pouze s tema 16% DPH - tady co se tyce ojeteho auta uz nikdo nic nebude chtit.