univerzálni katy
univerzálni katy
Tak jsem konečně vyřešil výfuk u mé e34 535. Rozhodoval jsem se zda koupit rezonátory, univerzální katalyzátor nebo origo použitý kat z vrakoviště nebo jiného, pojízdného auta. Nakonec to dopadlo tak, že jsem tam nechal dát dva rezonátory místo katalyzátorů, pak nový střední díl, origo koncák s laděnýma koncovkama. První jízda mě přesvědčila ale o tom, že rezonátory půjdou okamžitě z auta, bylo to hrozný, připadal jsem si jako v motokáře, zvuk byl strašný, lidi se otáčeli co je to za hukot. Takže výsledek je ten, že tam mám dva univerzální katalyzátory od Bosalu, nechal jsem tam lambdu tak jak byla, takže společně pro oba svody. Výsledek je ten, že mi docela klesla spotřeba (nevím přesně o kolik, dnes jsem tomu dal trochu kotel, at se nový výfuk pořádně zajede, ale na rovném úseku na 3 stupeň při 2tis kde mi to dříve ukazovalo okamžitou 11l tak teď to bylo 8-9l) a taky to, že ty dvě laděné koncovky mají ostřejší zvuk než dříve, nevím čím to je, možná tím, že před tím ten tlak unikal asi 3mi dírami ve střeďáku. Každopádně jsem spokojen, je to rozdíl jezdit s vykuchanými katy a s dírami ve výfuku.
EX: E34 535i ´91, 155kW/305Nm, Sperrdifferential
aktual: E39 523i ´99, 125kW
aktual: E39 523i ´99, 125kW