Taky si občas jezdím kloboučka 50-55, někdy mě sere pořád koukat na tacháč a kontrolovat jestli jedu těch tachometrovejch 60... ale myslim si že i ty když už jedeš touhle rychlostí stejně jako já, se automaticky řadíš v pravo a když pojedeš o 2km/h víc jak ten náklaďák vedle tebe tak na to dupneš, oběháš ho a zařadíš se před něj zase na 50km/h, jenže lidi co jedou vedle sebe 50 oba dva, to je někdy k vzteku... kua maj uvolnit pruh rychlejšímu, ne?100RM píše:Nesuhlasim s nazorom ze ked v meste ides 50, tak si vsetci klepu na celo a obiehaju ta. Bezne chodim po pragli medzi 50-55, cumim okolo seba a tak, proste se "kocham" a zatial som si nevsimol ze by si niekto tukal na celo alebo na mna cumel. Skor im podla mna pride divne, ze sa najde aj niekto kto sa nemusi furt niekam hnat, ale dokaze si jazdu uzit aj pri mensej rychlosti. A vobec sa pre to necitim jako debil a podobne...
Kdo je v provozu nebezpečný???

myslíte ty okresky III.třídy?paveld píše:Uplny souhlas, takhle vznikaji nebezpecny situace. Sice za to muzes potom ty, ale podle me ma na tom neprimo podil hlavne ten co se po okresce tahne tou 80tkou.marlin píše:Pro me je nebezpecnejsi clovek, co jede po prehlednym useku pomalu, nez ten, co jede po okresce 130, ale to auto ma v ruce a umi to. Ono taky kdyz je rovna silnice a nejaky blb tam jede 80 (normalni plynula rychlost je cca 100 - 110) tak se za nim tvori kolona a pak i nebezpecne situace kdyz se nekdo porad snazi prejizdet. Tohle ja povazuji za horsi. A tohle se mi stava deno denne.

a neřikejte mi že 130 je bezpečnější.. porovnejte si brzdnou dráhu z 80 a ze 110...(130) ale jestli jste šumachři, tak chápu že pokaždý co sednete za volant pospícháte a musíte pořád předjíždět, to je fakt, to je pro vás potom nebezpečnější než kdyby jeli všichni jako vy 130 vždycky a všude...

Potřebovali by jste někdy vytahovat z auta člověka co má plechem uřízlou nohu, nebo si zkusit dávat někomu první pomoc - už vidim by jste zezelenali a zvraceli ještě týden, pak by jsme si mohli o té rychlosti v klidu pokecat. a když vám jde tak o tu bezpečnost - umíte JISTĚ poskytnout první pomoc? nebo jste to někde na ZŠ zkoušeli na umělý figurce a chlámali se u toho?

ale udělám vám radost, když už se plazim těch 80, koukám do zpětnýho a když je zamnou auto, tak mu zrychlim nebo uhnu...

A když ne plynule, tak předvídatelně. Vím o pár lidech, kteří v provozu dělají defakto prasárny, ale zatím se mi nikdy nestalo, že bych to nečekal. A taky to vždycky bylo způsobeno někým jiným, jedno nerespektování předpisů plodí další.KuaJa píše:Důležité je jezdit plynule, předvídavě a ohleduplně
Když všichni jedou v levým pomalu, prostě se BUDE podjíždět, vždycky se někdo takovej najde.
Dokud v autoškole nebudou učit, že ani zelená se šipkou neznamená rovnou volno a že nemusíš dávat přednost v jízdě (příklad - v Německu permanentní zelená doprava na některých křižovatkách), nebo dokud se tam člověk nedozví o specifikách jezdění v jiných zemích, dokud vesnická autoškola nebude mít povinných několik jízd po městě... tak to stejně bude stát za prd.
Osobně bych byl pro povinné přeškolování všech řidičů po dvou letech, protože i předpisy se mírně mění a nejsou na světě jen lidi jako tady, tedy tací, kdo mají auta i tak trochu jako koníček. Před týdnem jsem se přesvědčil, že ženská je schopna být přesvědčena, že technická kontrola rovná se záznam v servisní knížce (a TK propadlá od roku 2004) a že povinné ručení se platí jen jednou při registraci auta

E39 535i sedan
Správně narážíš na problém autoškol - já často prezentuju, že autoškoly byly kdysi a dnes jsou (většinou) jen jakási podnikatelství.Fx píše:
Dokud v autoškole nebudou učit,.....
.....že ženská je schopna být přesvědčena, že technická kontrola rovná se záznam v servisní knížce (a TK propadlá od roku 2004) a že povinné ručení se platí jen jednou při registraci autaCo dodat...
Zažil jsem to předloni při rozšiřování na "A bez omezení" v jedné autoškole v Plzni.
Výuka neexistovala, jen si každý mohl přijít, kdy chce a napsat cvičně testy.
Pro mě s M, B, C, T to byla sranda, ale různí týpci 17-18 let, co dělali "B" měli silně na háku.
Při zkoušce u komisaře z jednoho velkýho machra pak na otázku:
"Z čeho se skládá vznětový motor? Vyjmenujte jeho hlavní části!"
vypadla jen odpověď:
"Přepouštěcí ventil..."
Sestřenka udělala "B". Při sjíždění táhlýho svahu na neutrál chtěla u Š-120 nacpat při 90 km/h 1. stupeň se slovy "..začíná se od jedničky.."
------
Kvalita autoškol je bohužel nižší, než před cca 15 - 20 lety - tohle mi nikdo nevymluví!

- chamuraphi
- Kontaktovat uživatele:
autoškoly
nebylo by v autoškolách od věci,aby se učilo zastavovat na moklrý folii, co dělat když dostanete smyk a někde na place to zažít.Taky bych byl pro, pro střídání aut (kombajn, ropák a pod).Představte si holčinu, co odjezdí jízdy s naftovou fábií, na testy se našrotí a potom vyjede s rodiným benzinovým auťákem, jak se bude asi cejtit a pohybovat v provozu prvních 100km..... potká na cestě kolegyni a je to 

E30iS http://www.youtube.com/watch?v=6fiXvD36eO4 2013 - Brno 2:38.6 , Most 2:05. 2014 - Brno 2:32, Most 2:02, Slovakiaring 2:49
Akcelerace: https://www.youtube.com/watch?v=YgN3sTvGe74
Akcelerace: https://www.youtube.com/watch?v=YgN3sTvGe74
Jo to znám když sem dělal papíry na A1 taky to bylo vedený takovým lajdáckým způsobem a potom když sem dělal B v poctivý autoškole tak sem se nestačil divit. Naštěstí aspoň na to B sem našel pořádnou autoškolu.castro píše:mno tak těžko teď odhadnout to procento lidí co si připlatí pár kaček a testy jako že dobrý.... Jenom lidí od nás ze školy co si hráli na chytrý a pak ani ty testy neudělali, tak zaplatili a měli to.. bude jich dost, a pak to nemá vypadat jak to vypadá...
A co tady je psaný o té škole smyku taky by sem se k tomu přikláněl. Jen tak mimochodem nevíte o něčem takovým na moravě vím, že to je v Mostě, ale to je celkem dálka.
http://www.micanekmotorsport.cz/?q=skolajizdy2Bawor píše: Jen tak mimochodem nevíte o něčem takovým na moravě vím, že to je v Mostě, ale to je celkem dálka.
Tak toto se mi stalo před pár lety, akorát tu nohu neměl uřízlou , ale jen skřípnutou ve dveřích, nezachránily jsme ho, byly v autě 3, a dva to nepřežily, byly jsme tam první a daly mu první pomoc, ale nebylo to platné. A stejně jsem pomalu jezdil jen pár dní, pak mě to přešlo a jezdím furt stejněcastro píše:Potřebovali by jste někdy vytahovat z auta člověka co má plechem uřízlou nohu, nebo si zkusit dávat někomu první pomoc - už vidim by jste zezelenali a zvraceli ještě týden, pak by jsme si mohli o té rychlosti v klidu pokecat. a když vám jde tak o tu bezpečnost - umíte JISTĚ poskytnout první pomoc? nebo jste to někde na ZŠ zkoušeli na umělý figurce a chlámali se u toho?
Kdo si hraje nezlobí prestavba-635csi-na-andvideo-t34570.html
ex E36 325 TDS Touring
ex E34 2,5 Vanos 225k/300N.m 0-100km/h 6,8s e34-525-vanos-i-po-letech-krasavec-t35558.html
ex E28 525e
ex E36 325 TDS Touring
ex E34 2,5 Vanos 225k/300N.m 0-100km/h 6,8s e34-525-vanos-i-po-letech-krasavec-t35558.html
ex E28 525e
- DrakeRK
- Kontaktovat uživatele:
Tak to máš jedinou kliku, že jezdíš po Praze, protože kdyby jsi jezdil po Hradci, tak během několika málo týdnů o ty tvoje papíry přijdeš, nebo v lepším případě zasponzoruješ ČR na pokutách solidním příspěvkemvlada320 píše:... najeto mam neco kolem 6tisic km pto tvou informaci.a auto jsem jeste zatim ani neskrabnul a to ani kola pri parkovani.a to je co rict na to ze vetsinou jezdim po praze...
tak sorry neni to 6tisic ale 7tisisc a nejaky drobny

Když jsem se rozhodoval, jaké bude mé příští auto BMW pro mě byla jasná volba 
Fiat 125
--> Škoda 100
--> BMW e30 318iS 
drakes-318is-t39895.html

Fiat 125

drakes-318is-t39895.html
- matal
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Re: autoškoly
To je nesmysl..Většina holčin je ráda,že se naučí v autoškole točit volantem a neplíst si levou a pravou nohu..ještě je tustit do školy smyku..chamuraphi píše:nebylo by v autoškolách od věci,aby se učilo zastavovat na moklrý folii, co dělat když dostanete smyk a někde na place to zažít.Taky bych byl pro, pro střídání aut (kombajn, ropák a pod).Představte si holčinu, co odjezdí jízdy s naftovou fábií, na testy se našrotí a potom vyjede s rodiným benzinovým auťákem, jak se bude asi cejtit a pohybovat v provozu prvních 100km..... potká na cestě kolegyni a je to![]()

=E39 530i 2003
=E24 M635CSi 1984
Někdo potřebuje auto,Já mám Dvě BMW..
Originální BMW Doplňky- www.bmwmylife.cz
=E24 M635CSi 1984
Někdo potřebuje auto,Já mám Dvě BMW..
Originální BMW Doplňky- www.bmwmylife.cz