Navigace, antiradar

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
Jirka325

Navigace, antiradar

Příspěvek od Jirka325 » 21. 01. 2007 07:44

Poradte mi cim si mam udelat radost k narozkam :)
Vaham mezi antiradarem a navigaci, ale asi vyhrala navigace, neb fotek mi zas tolik nechodi abych vyplajz 10-20 tis za antiradar :)

Navigaci bych nejspis nakonec chtel PDA s GPS modulem v sobe, bez dalsich zbytecnejch krabicek. Od pozadavku aby to bylo dohromady s telefonem uz jsem ustoupil, pac by byl moc velkej a prechytracelej :)
Ale kdyz uz krabicku, tak aby eventuelne se s ni dalo i neco na netu, weby, maily atd a byla dobre prenosna.
Jen nejak nevim jakej ten kram koupit, pac je toho tuna, vsechno je s jinym SW atd, platformy symbian nebo w mobile....

Pozadavek, aby navigace nemlela ze jedu spatne a mam se vratit, ale nejak se proste chytla kdyz kvuli dopravni situaci uhnu z trasy a vemu to nejakou zkratkou jednosmerky nevyjimaje :)
A idealne aby mi nejak po zadani zobrazila nejak hruby okoli abych vedel kam treba jedu a a podle toho si udelal obrazek a nakonec si tu trasu vymyslel treba i sam kdyz na to prijde.
Pak aby to melo bluetooth abych s tim moh pres mobil na net a idealne nejaka klavesnice by neskodila, pac s psanim s kriplotuzkou na dotykovym displayi neni moje silna stranka.

Zkratka s cim jsou dobre zkusenosti a na jakou platformu PDAkrapu se dobre "shani" SW, jakej mapovej soft ?

Pripadne kdyby nekdo umel neco sehnat za gut price, at se nestydi prihlasit sztkou :)

Dan td
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan td » 21. 01. 2007 11:00

Místo antiradaru si kup CBčko, je za hubičku a dozvíš se toho mnohem víc - zvlášť v Praze. Vlastní zkušenost :wink:

Navigace - určitě bych bral něco, co běží na těch pocket windows, bo jak se to jmenuje, map je na to na netu mraky, když umíš hledat :P
Opět vlastní zkušenost. Blíž ti poraděj další, já už se dva roky nenaviguju, čili hi-tech modely neznám :oops:
http://www.e39.cz

Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...

Jirka325

Příspěvek od Jirka325 » 21. 01. 2007 14:03

Mnooo, CB jsem mel,ale tam je moc irelevantnich zvastu :) ja mam obcas po krk i sluzebni vysilacky na privatnim kanalu.

Stejne si chci koupit nejspis driv tu navigaci, mi jde prave o to jaky zelezo, jestli se nemusim bat tech Windows mobile, neb nekteri tvrdej jak je to psycho a ze nic nez symbian....ale to muze bejt pohadka obdobna jako linux x windows
no a jakou tu mapu, neb tech je taky docela dost, tak s cim jsou dobry zkusenosti.

Fx

Příspěvek od Fx » 21. 01. 2007 15:16

TomTom vyhovuje a je dostupnej :wink: Běhá na všem, tj. Palm OS, Symbian i Widle, takže záleží na osobních preferencích, osobně bych si koupil buď nějakej HP iPAQ, ale ty většinou obsahujou i telefon a už jsem ti i soukromě řekl, proč to považuju za trochu nešťastný řešení... nebo klidně nějakýho Acera za polovic.

Dál já osobně bych si asi koupil čistý PDA, i když to už se dneska taky tolik nevidí, a k tomu BT GPS modul. Nese to s sebou pár úskalí, je vždycky dobrý to kupovat v krámě a rovnou testnout, jestli se to spáruje, na druhou stranu si můžeš vybrat PDA, který ti bude vyhovovat vším. Displej, klávesnice atd. a nebudeš omezen faktory jako že nemá tak kvalitní příjem GPS nebo že se musí celé PDA umístit na palubku pod čelní sklo. Což je v situaci, kdy držáky na čelní sklo nejsou schválené (sice se na to ve velkým sere, ale... co když narazíš na něco tak zrůdnýho jako je iniciativní blbec), trochu problematické a vyžaduje zas třeba vrtání do palubky. Navíc teda bych to umístil spíš v oblasti, kam se normálně dává handsfree, protože nastavíš to jednou, sem tam na to koukneš asi jako na rádio a necháš se navigovat hlasem.

BT GPSku taky můžeš umístit tam, kde bude mít absolutně nejlepší příjem a nebudeš zas limitovanej něčím typu jestli na to PDAčko vůbec dosáhneš.

Ad vymýšlení objízdné trasy - je to sice fajn funkce, ale někdy je to schopný spočítat trasu, kterou si zajedeš i 150 km. To už jsem taky viděl :lol: a když se z dvacítky na displeji stane stopadesátka, tak bys to nejradši použil při parkování jako klín pod kolo. Ale s postupem času se u tomtoma ty kalkulace zlepšujou :wink: Nová verze už je má docela slušný.

Až to budeš vybírat, tak koukej i na antireflexní vrstvu, jestli to je čitelný i na letním sluníčku.
E39 535i sedan

Fish iX

Příspěvek od Fish iX » 21. 01. 2007 18:55

Co Vário Q-Tec. s tím sem byl spokojenej a Tomtom v tom běhal docela dobře a i není uplně tupej

Je to jen můj názor tak mě nekamenujte
Hotentot crew

BigMara

Příspěvek od BigMara » 22. 01. 2007 10:06

Taky pouzivam MDA Vario + TomTom 6.1 a BT GPS modul (SiRF III)a v pohode

Pietro

Příspěvek od Pietro » 22. 01. 2007 10:14

[quote="Dan td"]Místo antiradaru si kup CBčko, je za hubičku a dozvíš se toho mnohem víc - zvlášť v Praze. Vlastní zkušenost :wink:

Možná pitomej dotaz, ale na kterym kanálu se toho Z DOPRAVY dozvim nejvíc...? CBčko by mi mělo ležet ještě někde v garáži, tak že bych si ho zase namontoval... Díky. P

alp

Příspěvek od alp » 22. 01. 2007 12:44

Pietro píše:
Dan td píše:Místo antiradaru si kup CBčko, je za hubičku a dozvíš se toho mnohem víc - zvlášť v Praze. Vlastní zkušenost :wink:

Možná pitomej dotaz, ale na kterym kanálu se toho Z DOPRAVY dozvim nejvíc...? CBčko by mi mělo ležet ještě někde v garáži, tak že bych si ho zase namontoval... Díky. P
10ka
e39 540iATG

Miguel

Příspěvek od Miguel » 22. 01. 2007 21:21

Tohle požívá fík a myslim, že dostačující http://www.alza.cz/kapesni-pc-asus-mypa ... d63320.htm

Jirka325

Příspěvek od Jirka325 » 23. 01. 2007 02:41

To vario se prej dost seka, alespon lupik s nim prej moc spokojenej nebyl.
Me se zatim celkem libilo http://obchod.sunnysoft.cz/scripts/deta ... &Level=261 co jsem si osahal dneska kdyz jsem jel okolo sumy a pak mam jeste zalusk mrknout se nekde na tohle http://obchod.sunnysoft.cz/scripts/deta ... &Level=261 pac klavesnice je plus, s tuzkou nejsem kamarad.

Ale ten asus se mi taky libi jak cenove, ale vzal bych asi spis tenhle http://www.alza.cz/asus-mypal-a639-pda- ... d70537.htm neb preci jenom ty pameti je tam vic, skoda ze ho nemaj, jel bych se zejtra juknout a v idealnim pripade i neco koupil uz :)

Je velkej rozdil kdyz je gps modul vyklapeci, nebo je v krabicce uvnitr kvuli prijmu ? neb ty HPcka ho ani jeden vyklapeci nemaj.

No a este mam moznost koupit N70...ale obavam se trochu malyho displaye a ruznejch omezeni...je to furt telefon...nejaky zkusenosti s nim event. ?
Sakra ja uz to chci :)

Míšánek

Příspěvek od Míšánek » 23. 01. 2007 07:23

Tak N70 mám a jsem s tímto telefonem naprosto spokojený. Je to můj první telefon s OS a mám tam také Tomtoma, ktrého jsem sice nestihl vyzkoušet v akci, jelikož ještě nemám modul, ale co jsem se v tom programu hrabal, tak se i dsocela těšim až se budu navigovat :) Jinak tyto telefony mají skoro neomezené možnosti, programů je na ně habaděj a využitelnost celekm velká. Pro mně je taky důležité, že má foťák, kterým se dají fotit fotky pro mně dostačující kvality a nemusím pokaždé když někam jdu myslet na digitální foťák. Já osobně jsem s tímto telefonem maximálně spokojen
No smoke, no fun...
Obrázek

euromen

Příspěvek od euromen » 23. 01. 2007 08:53

taky doporučuju TomTom, měl sem ho na P910 kde je UIQ symbian a běhal pěkně co se týče PDA HP bych osobně nebral už jen proto že zapaltim příliš mnoho za značku
dočasný konec BMW :-(

Fx

Příspěvek od Fx » 23. 01. 2007 09:46

S N70 jsem měl na dovolené problémy s připojením na net přes BT. Telefon si dělal doslova co chtěl a pomohl třeba až jeho desátý restart :x

Ale asi to byl nějaký starý FW, kdoví.
E39 535i sedan

BigMara

Příspěvek od BigMara » 23. 01. 2007 10:41

Jirka325 píše:To vario se prej dost seka, alespon lupik s nim prej moc spokojenej nebyl.
No jestli mel Vario s origo softem od t-mobile tak bych tomu veril.ja ho po trech dnech pouzivani hned flashnul-prepises system,odstrani se picoviny od operatora a vario pak bezi uplne v pohode. dan za rychlost je anglicky system na kterem nepozoruji zadne sekani na original taktech procesoru (pomoci utilitky se da jednim kliknutim na plochu pretaktovat o 1/4 a pak to vali paradne)
Jirka325 píše:.......co jsem si osahal dneska kdyz jsem jel okolo sumy a pak mam jeste zalusk mrknout se nekde na tohle http://obchod.sunnysoft.cz/scripts/deta ... &Level=261 pac klavesnice je plus, s tuzkou nejsem kamarad.
tohle maj moji sefove, navigace maka a je odzkousena s pocketkimem. me se nelibi ze je to docela velky "padlo" :twisted:
Jirka325 píše:.......No a este mam moznost koupit N70...ale obavam se trochu malyho displaye a ruznejch omezeni...je to furt telefon...nejaky zkusenosti s nim event. ?
N70 ee, nevim jak maka po aktualizaci firmwaru,ale bez toho mooc problemu,hodne chyb...

100RM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 100RM » 23. 01. 2007 14:09

Pouzivam Mio P550 so softom iGO a naprosta spokojenost, jak v Pragli tak po celych Cechach aj na Morave.

fx-nuclear

Příspěvek od fx-nuclear » 24. 01. 2007 15:24

Pokud chceš PDA(MDA) i se zabudovaným GPS modulem, asi bych volil toho asuse,ale jinak si kup třeba MDA Compact, už je za pár korun a gps modul. Jinak mapy i se softem,zkrátka všechno softwarový vybavení a funkční (testováno na lidech) najdeš tady : http://rapidshare.com/users/3WWU0Z :wink:
E30 320i
Když nedáš koním žrat, tak nepojedou!!

Jirka325

Příspěvek od Jirka325 » 26. 01. 2007 21:45

fx-nuclear píše:Pokud chceš PDA(MDA) i se zabudovaným GPS modulem, asi bych volil toho asuse,ale jinak si kup třeba MDA Compact, už je za pár korun a gps modul. Jinak mapy i se softem,zkrátka všechno softwarový vybavení a funkční (testováno na lidech) najdeš tady : http://rapidshare.com/users/3WWU0Z :wink:
Asi to nakonec chci dohromady, pac se mi ted presne v nevhodnou dobu stalo, ze se mi vybil GPS modul k mobilu v naprosto nevhodnou chvili.
Takze proste nabijet milion krabicek na to fakt nemam nervy a v aute nemam 10 cigaretovejch zasuvek.

Diky za link, rekl bych ze bude vic nez uzitecny :)

Par zarizeni jsem si vyzkousel a osahal, MDAcka jsou vetsinou pomaly a to jedno s klavesnici jak se dela tusim 9000 tak zas nema gps a je dost pomaly a tlusty. Jeste bych rad nekde zkouknul HP Ipaq 6915, kteryho temer nikde nemaj skladem a koupim bud ten, nebo asus a holt se pak budu muset naucit psat tou kriplotuzkou, kdyz nebude nic pouzitelnyho s aspon nejakou klavesnici.

Lukas-e21

Příspěvek od Lukas-e21 » 26. 01. 2007 21:53

ja si dneska koupil Garmin NUV 360 a spokojenost :wink:
MB S212 E350 BlueTec 4-matic
Děfka pro fsechno f autobazaru

Jirka325

Příspěvek od Jirka325 » 27. 01. 2007 07:19

Lukas-e21 píše:ja si dneska koupil Garmin NUV 360 a spokojenost :wink:
Ale to je jen navigace ne ? ja kdyz uz nejakej kram, tak at mam net i v terenu

KuaJa

Příspěvek od KuaJa » 27. 01. 2007 14:32

Já osobně používám Acer N50 a externí BT GPS modul se SIRF III. Maximalni spokojenost.
Externi GPS vydrzi na baterce 20 hodin a nabije se hned - takze i v aute nemusi byt skoro vubec napajena a ma vynikajici signal. Acer n50 neni uplne spicka, ale TomTom na nem lita uplne v pohode, prehrava filmy (dokonce treba i z externiho hardisku) a ma dost hlasity reproduktorek, aby byla slyset navigace. Bohuzel ma nizsi rozliseni 320x240, lepsi uz je VGA, ale je to dost o cene-nejde jen o display, ale musi byt i vykonejsi procesor, aby zvladal grafiku. Ma i wi-fi, i BT, takze internet bez problemu. Dale bych jen vypichl, ze u PDA je nejlepsi mit USB host - da se na nej pak pripojit fotak, flahka, externi disk, klavesnice ap.
Ja jsem s touhle variantou naprosto spokojenej.
Hey dude, where is my car? :-)
M52B28 e39 Obrázek a spagheti storyObrázek

Odpovědět