Jaký máte názor na prodej čehokoli zde na fóru stylem dražby ? Ano nebo ne ?
Mě to přijde celkem dobrý, ale už tu byly i názory, že je to výhodné jen pro prodávajícího ... Mě to tak nepřijde, naopak si myslím, že pokud je míň zájemců, většinou se věc prodá za nižší cenu, než by byla v klasickém inzerátu.
Sice jsem tu nic zatím nedražil ani nekoupil v dražbě, ale jeví se mi to jako vhodný pro tohle spec. E30/BMW fórum.
Chodí sem poměrně dost lidí zasvěcených, takže prodávající má výhodu, že celá dražba s prodejem nebude trvat věky.
Zájem kupujících sám posune cenu předmětu na správnou hodnotu, takže ani kupující nebude "natažen".
Nevýhodou snad může být případ, kdy věc nelze posoudit z hlediska opotřebení/poškození - např. by došlo k vydražení a kupujícímu se při prohlídce předmětu něco nebude líbit...
Nic proti dražbám. Z pohledu kupujícího každý má šanci, jde jen o to kolik je kdo ochoten dát a jak si to načasuje. V soutěži "kdo si první přečte inzerát a zavolá" většinou neuspěju, nejsem tady pořád.
Z pohledu prodávajícího - nemusí vymýšlet cenu a přitom je velká pravděpodobnost že na tom neprodělá. Ale záleží na zboží, jestli má dražba smysl nebo ne.
já si taky myslím, že je to v pohodě.hlavně když pořada dražbu někdo kdo ví co a jak a udá přesne hranice(něco jako ty, když si tady nedávno dražil to nařadí, jen mě mrzí že sem se v ten pátek nemohl dostat k pc:-(()