Mrtvej bod
- Ered_Mithrin
- Kontaktovat uživatele:
Mrtvej bod
Jak ho resite?
Pridavnym zrcatkem? Panoramatickym vnitrnim zpetnym?
Da se na E30 koupit takovy to lomeny zrcatko, co se dava na nova auta (leva ctvrtina pokryva prave mrtvy uhel)? To maly pridavny na mrtvej uhel se mi tam dat nechce, pac se mi nelibi (ale pokud nenajdu jinou alternativu, tak tam pujde).
Da se na E30 koupit takovy to lomeny zrcatko, co se dava na nova auta (leva ctvrtina pokryva prave mrtvy uhel)? To maly pridavny na mrtvej uhel se mi tam dat nechce, pac se mi nelibi (ale pokud nenajdu jinou alternativu, tak tam pujde).
BMW E30 - R35P3CT
Nezbavujete se nekdo pohodlne kozene sedacky (idealne ze sedmy)? Za rozumny peniz bych rad koupil...
Nezbavujete se nekdo pohodlne kozene sedacky (idealne ze sedmy)? Za rozumny peniz bych rad koupil...
- [CZ]Airwolf[OC]
Re: Mrtvej bod
ja pouzivam na obou stranach ty maly navic, sice to neni nejkrasnejsi, ale zachranila mi casto kuzi, kdy pohled do nich je rychlejsi nez otacenim hlavy...Ered_Mithrin píše:Jak ho resite?
Ex E30 318iS
Budoucí E36 - s pomoci DCho splneno
Budoucí E36 - s pomoci DCho splneno

No některý zrcátka jsou už častečně tzv asferické, mě teda přijde že na E34 je ale jak E30 nevím.
A teďka jsem kupoval pravy sklo do 120ci a je taky trochu zakulaceny.
U BMW mě to něják neschází
řekl bych že je prostě asfericky. Ale ne zas moc.
Kup si to maly, ale ne zadny otačecí a tak. Uplně obečejny obdelníkovy zkoseny je nejlepší (vystřídal jsem jich několik) v Globusu stojí cca 16 Kč, a jelikož koukám že jsi z Prahy 13 tak to máš kousek
To vnitřní mám taky a je taky dobrý.
A teďka jsem kupoval pravy sklo do 120ci a je taky trochu zakulaceny.
U BMW mě to něják neschází

Kup si to maly, ale ne zadny otačecí a tak. Uplně obečejny obdelníkovy zkoseny je nejlepší (vystřídal jsem jich několik) v Globusu stojí cca 16 Kč, a jelikož koukám že jsi z Prahy 13 tak to máš kousek

S BMW na věčné časy!
-
- [CZ]Airwolf[OC]
-
-
Pokud nemas zrcatka jak v autoskole(tedy pravidlo ze musis videt zadni cast auta...totalni nesmysl) a mas je vykloneny smerem ven, tak eliminujes mrtvej bod na nulu.
Zrcatko nastavuju tak ze stojim na krizovatce a ve vedlejsim pruhu dojizdi pomalu auto vedle me, a ja ho musim videt v zrcatku az do doby nez se me objevi vedle me v okynku.
Zrcatko nastavuju tak ze stojim na krizovatce a ve vedlejsim pruhu dojizdi pomalu auto vedle me, a ja ho musim videt v zrcatku az do doby nez se me objevi vedle me v okynku.
E 34 M5
Taky možnost, ale ja podle nich i couvám, takže pokaždý štělovat zrcátka nechci.psena píše:Pokud nemas zrcatka jak v autoskole(tedy pravidlo ze musis videt zadni cast auta...totalni nesmysl) a mas je vykloneny smerem ven, tak eliminujes mrtvej bod na nulu.
No ale mám je vykloněný dost, autička je tam jen kousíčiček
S BMW na věčné časy!
- Ered_Mithrin
- Kontaktovat uživatele:
No, to je prave to reseni, ktery strasne nemam rad.. ztratim prehled o deni prede mnou. A zatim nemam kung-fu tak naskillovany, abych dokazal behem zlomku vteriny otocit hlavou tam a zpet :o)ARMAN píše:otačenim hlavy :lol:
Jo, tak na to jsem myslim koukal. Dodalo by mi to vetsiho klidu, coz bych ocenil!Pivson píše:Kup si to maly, ale ne zadny otačecí a tak. Uplně obečejny obdelníkovy zkoseny je nejlepší (vystřídal jsem jich několik) v Globusu stojí cca 16 Kč, a jelikož koukám že jsi z Prahy 13 tak to máš kousek Smile
Sice to praktikuju taky, ale neverim si natolik, ze bych mel stalej prehled. Uz docela dostkrat se mi stalo, ze to nekdo proste pral a v mziku byl vedle me, aniz bych ho zaregistroval. Nerikej, ze mas stopro prehled :o)Dix píše:Já sleduju situaci zamnou pořád v zrcátku, takže mě většinou nemůže nic překvapit...ale člověk nikdy neví, tak se vždycky raději otočím a pro jistotu se kouknu
Jinak tahle "technika" mi moc vyhovuje. Tak nejak se sblizuju s ridicema, se kterejma jedu delsi dobu (takova mala uchylka :o)
No ty kraaave... to je docela dost :o/ Ale asi do toho nakonec pujdu...DC píše:řešil sem to lomeným zrcátkem - funguje tak jak má, auto je vidět furt - buď v zrcátku, nebo periferním viděním
ale taky za to chtěj v Autecu skoro litr
To sice nemam jak z autoskoly, ale stejne si nemyslim, ze bych tim mrtvej bod elmininoval, tomu neverim. Kdyby to bylo takhle easy, proc by se potom prodavaly ty zrcatka a proc by se mluvilo o mrtvym bodu?psena píše:Pokud nemas zrcatka jak v autoskole(tedy pravidlo ze musis videt zadni cast auta...totalni nesmysl) a mas je vykloneny smerem ven, tak eliminujes mrtvej bod na nulu.
BMW E30 - R35P3CT
To Ered_Mithrin: no je jasný že to nemůžu mít vždy 100% pod kontrolou, proto se raději mrknu...ale stejně jsem jedním okem pořád v ztcátku
Jinak to je dost hustý když s někým jedu a nemám přehled o tom co se děje za mnou...někdy nás třeba předjede takový rychlík že sotva zaregistrujem barvu toho auta...nejlepší když mi řidič řekne: já ho viděl neboj!!!

Jinak to je dost hustý když s někým jedu a nemám přehled o tom co se děje za mnou...někdy nás třeba předjede takový rychlík že sotva zaregistrujem barvu toho auta...nejlepší když mi řidič řekne: já ho viděl neboj!!!

HOTENTOT 
e30 318i cupé (R.I.P.) & e36 318i touring ALPINA (NA PRODEJ)

e30 318i cupé (R.I.P.) & e36 318i touring ALPINA (NA PRODEJ)

- DAN
- Věčně nespokojený
- Kontaktovat uživatele:
jj, "lomený" zrcátko, jedno sem měl, bylo myslím z e28 - na e30 páslo taky, bohužel po nějakým čase jsem ho našel ( chtěl ho po mě feryt ) na dně krabice rozmačkaný
- litr v prdeli
takže dycky čumnu do všech třech zrcátek ( leknu se, páč uvidím sebe) a pak se stejně otočím celým tělem
- sychr je sychr, už sem si jednou nevšim nějaký hysterický báby na kole ( hysterická byla po tom co spadla demonstrativně na aschfalt - vubec sem se ji nedotk, řvala na mě ať se naučím řídit, já na ní ať před jízdou na kole nechlastá,...
- viníkem sem byl ale já
) ten den sem ji během 5 minut málem sejmul 2x - to je dycky tak 

takže dycky čumnu do všech třech zrcátek ( leknu se, páč uvidím sebe) a pak se stejně otočím celým tělem

BMW The Ultimate Driving Machine
- Ered_Mithrin
- Kontaktovat uživatele:
Hehe :o)) No to mi pripomina taky takovy ty klouzky spolujedce, co mi chteji pomoci tim, ze mi "hlidaji" pravou stranu. Ja nevim jak ostatni, ale ja stejnak neverim tomu, kdyz mi nekdo rekne "zprava dobry"... kouknu se stejne. No a kdyz mi to nekdo kontroluje, ale nevidi tam taky moc dobre, takze hlavou se jeste predkloni natolik, ze uz i ja vidim hovno, to bych strilel. Nicmene ocenuji snahu :o)Dix píše:Jinak to je dost hustý když s někým jedu a nemám přehled o tom co se děje za mnou...někdy nás třeba předjede takový rychlík že sotva zaregistrujem barvu toho auta...nejlepší když mi řidič řekne: já ho viděl neboj!!! :shock: :lol:
By me teda zajimalo, jak mas nastaveny zrcatka, ty narcisi :o))))DAN píše:takže dycky čumnu do všech třech zrcátek ( leknu se, páč uvidím sebe)
BMW E30 - R35P3CT