Má někdo zkušenosti s Skoda Octavia TDI 110koní?
- Havran
- Kontaktovat uživatele:
Tak je to v garáži. I když nevím proč tak s toho mám radost, auto je docela precizní, všechno funguje perfektně a spotřeba jel jsem v klidu za 4,2. Jasně že je to auto pro normální lidi taky že máma je normální člověk. Jinak to má výbavu od vyhřevu seslí, přes šíbr až na climatronik. + letní elektrony na nových mischelinách a cena 230tis. Myslím že je to slušnej kauf. A o víkendu to odskouším ale nečekám od toho nějáký zázraky, ikdyž mi každej kdo to má řiká že by mě s tím po dálnici předjel ale nevim, nevim až přijde jaro sfouknu prach z kapoty 6V a hurá na dálnici. Vono tím že to má velkej krouťák tak ve větších rychlostech to přidává rychlejc, než 325i který to trvá než se dostane do těch správnejch toček. I když asi u jak který 325i! Já například z toho mýho dostal tak maximálně 210 a to od 180 stoupá hrozně pomalu, oproti předchozí dva a půly která i do kopce zrychlila na 220
Motor je bohužel prodanej
Jinak děkuju všem kteří buď podpořily nebo pohanily toto auto a když to shrnu jako scimitar tak matka neudělala tak špatně.
Jo a o tom místě v zádu je to fakt peklo! Ale e30 na tom není o nic líp ale zase je to o dost starší auto žejo.

Jinak děkuju všem kteří buď podpořily nebo pohanily toto auto a když to shrnu jako scimitar tak matka neudělala tak špatně.
Jo a o tom místě v zádu je to fakt peklo! Ale e30 na tom není o nic líp ale zase je to o dost starší auto žejo.
GratulaceHavran píše:Tak je to v garáži. I když nevím proč tak s toho mám radost, auto je docela precizní, všechno funguje perfektně a spotřeba jel jsem v klidu za 4,2. Jasně že je to auto pro normální lidi taky že máma je normální člověk. Jinak to má výbavu od vyhřevu seslí, přes šíbr až na climatronik. + letní elektrony na nových mischelinách a cena 230tis. Myslím že je to slušnej kauf. A o víkendu to odskouším ale nečekám od toho nějáký zázraky, ikdyž mi každej kdo to má řiká že by mě s tím po dálnici předjel ale nevim, nevim až přijde jaro sfouknu prach z kapoty 6V a hurá na dálnici. Vono tím že to má velkej krouťák tak ve větších rychlostech to přidává rychlejc, než 325i který to trvá než se dostane do těch správnejch toček. I když asi u jak který 325i! Já například z toho mýho dostal tak maximálně 210 a to od 180 stoupá hrozně pomalu, oproti předchozí dva a půly která i do kopce zrychlila na 220Motor je bohužel prodanej
![]()

Az tak prehnany to neni... Mam podobnou fotku, kde jsem si sedal sam za sebe. Dva metry rozhodne nemam a kdyz jsem chtel mit nohy za prednim operadlem, tak jsem si uz nedosedl a byl jsem zaklinenej nohama a prdeli mezi tema sedackama a musel jsem mit ohlej hrbet, abych se vesel. Mam nekde jeste fotku, ale ne na tomhle PC, takze nemuzu ukazat.
E39 535i sedan
No nebude to sice primo k tematu 1.9tdi, ale celkove o skodovkach...
Jezdil sem v autoskole s Fobii 1.4i a Koktavkou 1.9tdi.. Obe to jezdilo vcelku pekne (po Praze), navic uz sem v ty dobe byl navyklej na spotrebu 525i, takze sem nestacil cumet kdyz sem jel podle pocitace napr. za 3.5l nafty..
Ale hodne mi vadil ten zvuk, cvakani dieselu proste fakt nemusim a je fakt, ze pri trochu vyssich otackach (50 na dvojku) uz byl slyset dost..
Taky me vez znamej v Superbu 1.9tdi.. no mrdka nejvetsi, sice na okreskach spotreba pekna, ale kdyz sme byly na D1, tak sem mel co delat abych se nerozesmal kdyz chtel predjizdet a ve 110 do kopce tam flaknul trojku
, vysledek byl ze otacky vylitly az nekam doprdele, vzadu se objevil cernej kour z vejfucku a Superb zrychlil asi na 113km/h
Jinak min. leto mel otec firemni Fobii 1.4i, jeli sme z Praglu do Beskyd a prumerna spotreba 13l/100km..
Jezdil sem v autoskole s Fobii 1.4i a Koktavkou 1.9tdi.. Obe to jezdilo vcelku pekne (po Praze), navic uz sem v ty dobe byl navyklej na spotrebu 525i, takze sem nestacil cumet kdyz sem jel podle pocitace napr. za 3.5l nafty..
Ale hodne mi vadil ten zvuk, cvakani dieselu proste fakt nemusim a je fakt, ze pri trochu vyssich otackach (50 na dvojku) uz byl slyset dost..
Taky me vez znamej v Superbu 1.9tdi.. no mrdka nejvetsi, sice na okreskach spotreba pekna, ale kdyz sme byly na D1, tak sem mel co delat abych se nerozesmal kdyz chtel predjizdet a ve 110 do kopce tam flaknul trojku

Jinak min. leto mel otec firemni Fobii 1.4i, jeli sme z Praglu do Beskyd a prumerna spotreba 13l/100km..

Chlapci no Vás ze zeptat co si koupit za auto,tak to si asi žádno auto nekoupím....no nevím kolik z vás co tu píšete to jak je ta koktávka na pikaču jste v tom jezdili ( nemyslím v AAA,když se nudíte a jen tak z prdele se vozíte bez peněz )Jedno je jasný,že to není nejlepší auto na světě a žádnej velkej luxus taky ne,ale s motory TDI mám nějakých pár tisíc najeto a můžu říct,že pokud se k tomu nechováte jako hovada tak to slouží dost spolehlivě a hlavně levně.Pokud má někdo najezdí ročně dost km tak se tyto motory určitě vyplatí.Konkrétně tento motor 81kw dokáže s větrem v zádech udělat 200 a jezdit se s ní dá v poho za 5l nafty. Za 6,5l jedete tak,že vás skoro nikdo nepředjede a pokud jste švorc tak to jde i za 4l!!! Jinak vstřiky koupíte na vrakovišti za 300kč/ks nedávno jsem je měnil na golfu s 220tkm (pasujou z koktávky).Motor tdi 66kw se dělá někdo od roku 91 kdy ho začli dávat do audi 80 a s mírnou inovací se vyrábí dodnes!pažoutovo HDI je po 100tkm těsně před smrtí a o fordech se raději nebudu bavit ,teda konkrétně galaxy,zrovna včera kámoš na galaxi z roku 2002 rozhybával totálně zarezlé stěrače,že prý to je normál
jasně odcházej u tdi váhy vzduchu,ale většinou to je že lidi serou na výměnu vzduch.filtru...Ano sem tam se posere turbo,proč? lidi lítaj v autě co je určeno k levnému provozu nonstop 190-200 a aniž by ho trochu nechali schladit ho žhavé vypnou,to je potom těžké.Tatik ma na oktávce tdi průměrnou spotřebu 4,8 (jezdí slušně)ano přiznám interiér je dost mizernej a lacinej a ani toho místa není vzadu fest,ale dávat tu fotku kdy přední sedačka je na doraz,tzn řidič měří 2m a vzadu si sedne típek 195cm no... to trochu blbě spúočítali,ale zas tu nikdo nepíše že má kufr na 3mrtvoly. Závěrem,dobrej kompromis s levným provozem.

M3 (e46) Hartge 

O velkym kufru jsem psal hned na prvni strance. Ja na to auto nechci plivat, pro urcity ucely muze byt idealni... Na popojizdeni po meste v hustym provozu bych ho docela bral, ale jako jediny a rodinny auto mi prijde ve vnitrnim prostoru (neresim ted kufr) horsi jak felicia.
Takhle si tam sednu ja sam za sebe. Nemerim rozhodne dva metry...

E39 535i sedan
- Melisek^076
Co se týká vnitřního prostoru,nemůžu zapomenout na cestu z Itálie v 325i ve 4 vzrostlých lidech. A to se v testu v časopisu Svět notorů z r.85 píše o e30, že je vůz kategorie vyšší střední třídy
). Jinak oktávku TDI pojíždim firemní a moc se mi líbí zátah odspoda. Na 90PS se mi pocitově zdá silnější, možná k tomu přispívají krátké kvalty a pocit, že na to může člověk šlápnout a přitom ho to nezrujnuje.

Fx: nevim, proč by sis měl připadat v Oktávce špatně bez tuby gelu na hlavě. A proč by měla bejt ideální akorát tak na popojíždění do města. Taky by mě zajímalo, proč mylsíš, že si narozdíl od Golfa, na něco hraje... a že by všechny Golfy byly v tuningu? A nevim, jestli jízda Octávkou je oproti prorezlý e30 za trest
Nevim, kam na tyhle názory chodíte. Dyť jsou to fakt uplný debility. Se vstřikama to taky neni tak horký. Auto je to dobrý, motor taky.
Muj názor

Nevim, kam na tyhle názory chodíte. Dyť jsou to fakt uplný debility. Se vstřikama to taky neni tak horký. Auto je to dobrý, motor taky.
Muj názor

Hele a proč sedíš na dětské sedačce???? nebo sis pod sebe nasral?Fx píše:O velkym kufru jsem psal hned na prvni strance. Ja na to auto nechci plivat, pro urcity ucely muze byt idealni... Na popojizdeni po meste v hustym provozu bych ho docela bral, ale jako jediny a rodinny auto mi prijde ve vnitrnim prostoru (neresim ted kufr) horsi jak felicia.

M3 (e46) Hartge 

jenze v s-klase ji nebude mit nadoraz při svy vejšce, ale ono ani v sedmičce neni zazračně prostoruMaranelo píše:Ja nevim al euz se tem kecum na koktavky musim jenom smat![]()
![]()
a jinak 100% souhlas s m3maniakem
jo a jeste k te FX fotce zkus si nekdy u S klase MB soupnout sedacku nadoraz a budes se divit jak je tam v zadu najednou malo mista
MB S212 E350 BlueTec 4-matic
Děfka pro fsechno f autobazaru
Děfka pro fsechno f autobazaru