předběžně zjišťuji, jaký by byl zájem o mou E30. Je mnou denně ježděna a v chtěl bych ji prodat, dokud je ještě ve slušném stavu, garáž nemám a za pár let denního ježdení by asi šla hodně rychle do kytek - co se karoserie týče. Když jsem ji kupoval, tak stála asi pátým rokem někomu na zahradě, měla najeto kolem 121 000km, čemuž nemám důvod nevěřit. Po koupi se vyměnil výfuk, olej, udělaly rozvody, svíčky, nová hadice sání, převodový olej, klínový řemen, vystříkání dutin, přetěsnění ventilového víka, zánovní přední brzdy, zadní uložení tlumičů, akumulátor, plus se posháněly chybející díly, zkrátka se opravilo, co bylo potřeba. Za mého ježdení se pravidelně měnil olej po (spíš necelých) 10 000km (Divinol 5W40) + filtr, dal jsem Mtechnik 1 volant s potrhanou kůží, měnil se palivový filtr, brzdová kapalina, obě zadní prasátka, doplnilo se servořízení, samozřejmě i s novou kapalinou, vyměnilo se těsnění pod parohy sání kvuli kolísajícímu volnoběhu, levý čep řízení, zánovní spojkový váleček, vzduchový filtr, nová kola Exip 7Jx15, vepředu 15mm podložky, vzadu 20mm podložky, nové pneumatiky Fulda 195/60 + nové ventilky a závaží (nalepovací), odtrhová lišta, rádio Sony na CD a USB + AUX. Většinu oprav mám napsanou v sešitu. Prodávám, protože chci šestiválec, asi E36. Třicítka je ve slušném stavu pro budoucího veterána, já už ji nechci huntovat. Karoserie je ve, řekl bych, slušném stavu, pár míst již bylo opravovaných, semtam se najde puchýřek, šíbr by chtěl vyměnit, proti hodně třicítkám je to krasavec. Interiér je kromě řidičovi sedačky v pěkném stavu, minulý týden jsem ulomil kličku okýnka u spolujezdce, ta je nahrazena kličkou asi z E28 nebo E21, je povylezlá, ale to na funkci nemá vliv. Karoserii jsem pravidelně myl, i zespodu. S autem jsem jezdil jako s veteránem, takže bez trápení, občas jsem mu dal napít, jde vytočit do omezovače, ale to až po řádném prohřátí oleje (min. 20km), jinak na M40 jezdí řekl bych slušně, nemám moc porovnání, cvakání na normální úrovni. STK je do 05/2015, mám k tomu ještě jednu sadu letních kol (kanáldekly) a jednu sadu zimních kol (plechy). Měl jsem x fotek na externím disku, který odešel, tak nahodím jen ty, co zbyly. Určitě jsem na hodně věcí zapoměl, tak se klidně ptejte. Cenu bych si představoval 45 000,- bez kol Exip.
Z výbavy toho moc není:
S300A Zentalverriegelung elektrisch - centrální zamykání se zajištěním proti krádeži
S311 Elektrischer beifahrerspiegel - elektricky nastavitelná zrcátka
S339A Shadow line - černé lišty kolem oken (ty někdo stihl oloupat)
S350A Waermeschutzglas gruen, rundum - determální sklo zelené
S400A Schiebe - hebedach, mechanisch - posuvná a zvedací střecha ručně ovládaná
S680A Radioantenne manuell - anténa rádia ruční
S687A Radiovorbereitung - příprava na rádio
S815 Oesterreich - ausfuehrung - rakouská verze
S850A Zusaetzl. tank fuellung export - dodatečné doplnění nádrže export (tento prvek jsem vyřadil

Fotky:
http://kwjety.rajce.idnes.cz/
Moje téma:
kwjety-m40-alpinweiss-saloon-t99073,hig ... wjety.html
Aktuální fotky doplním.