Volnoběh M40
Volnoběh M40
Zdravím,jsem ve spatne sekci ,ale nemam pristup do Techniky,potrebuju poradit, cetl jsem vase prispevky ohledne volnobehu,mam 318 M40 v automatu a pri nastartovani mi bezi motor cca 1200 otacek - vypada to jak automat.sytic jako mel favorit - a az po lehkym zahrati spadnou otacky na normal (asi, pro
toze nemam otackomer, podle sluchu usuzuji) Ted v zime je to znatelnejsi ze dele drzi vice otacek, napodzim pri cca 10°C drzel vic otacek a pak spadl na uroven otacek s poblikavajici kontrolkou dobijeni a pri jizde se zase vyrovnal do normalu. Po jizde po dalnici i po klasika silnici,pri zahratem provozu mam vyssi otacky skoro srovnatelne s rannim startem. Ted na snehu je to na obtiz, protoze mi tlaci s kopce "pod plynem",ve meste na semaforu radsi vyradim na neutral a pak je kraval. Na emisich sem byl pred mesicem lambda v poradku. Mohl by to byt volnobezny ventil? Nebo treba i spojeny s poruchou vahy vzduchu? KAmarad ma totez auto ale v manualu a leto zima,studeny zahraty, porad mu to drzi stejne bez vychyleni.