Prosim o tłumaczenie w google translate
Auto do obejrzenia blisko granicy CZ Chalupki-Bohumin. Zapraszam do obejrzenia !!
http://allegro.pl/bmw-m5-e34-89r-525i-2 ... 04003.html
foto https://plus.google.com/photos/10797343 ... ua-wLK20QE
Sprzedam BMW e34 M5 z lipca1989r.
Auto z fabryki wyszło jako M5 z silnikiem s38b36, w tej chwili posiada silnik m50b25 vanos
Oto historia auta:
Auto sprowadziłem osobiście z Monachium w 2008r. z przebiegiem 254 tyś.km .
Jestem fanem marki BMW i zajmuję się już parę lat modyfikacjami samochodów z pod znaku śmigła.
Powstał pomysł na stworzenie szybkiego auta do wyścigów równoległych i nie tylko. Wybór padł na niezawodny s38b36 z M5 e34. Podchodząc poważnie do projektu nie szukaliśmy silnika z tzw „ z pod płotu” ,zdecydowałem się na zakup całego kompletnego i w jak najlepszym stanie auta. Po kilkunastu tygodniach poszukiwań na Bajerach w Niemczech znalazłem bardzo fajny egzemplarz M5 o niesamowicie rzadkim kolorze misanorot. Auto okazało się w wyśmienitym stanie technicznym jak na swój wiek i przebieg, wygląda na to, że po prostu miał normalnego właściciela - Niemca, który naprawdę o nie dbał.
Auto przyjechało na kołach do Polski i zostało zarejestrowane.
Bo wnikliwych oględzinach samochodu możemy stwierdzić iż nie miał on żadnej historii wypadkowej, wszystkie elementy karoserii są oryginalne i posiadają oryginalny lakier. Silnik był naprawdę w świetnej kondycji, 270KM/h na Niemieckiej autostradzie nie robiło na nim wrażenia.
Tak jak wspomniałem głównym celem sprowadzenia idealnego samochodu był idealny silnik który miał zostać poddany szerokim modyfikacją w celu zwiększenia jego mocy. Po paru tygodniach wyjęliśmy go z samochodu i przystąpiliśmy do realizacji projektu.
Projekt BMW e30 z silnikiem od M5 został opisany pod tym linkiem, zapraszam do obejrzenia :
link http://www.racingforum.pl/Bmw-E30-S38b36-t105725.html
Nie chciałem by tak idealne auto zostało pocięte na żyletki więc specjalnie dla niego
zakupiłem w Niemczech całe, jeżdżące BMW e34 touring 525i z 1995 r. jako dawce silnika i reszty brakujących podzespołów do mojego M5.
Do M5 przełożyliśmy cały kompletny silnik wraz z wiązką elektryczną i osprzętem, skrzynie biegów, wał napędowy, most, pól osie i cały kompletny układ wydechowy.
Silnik m50b25 vanos dostał dodatkowo chip firmy SJK oraz sportowy kolektor wydechowy tzw. barany od e36m3 s50. Pracuje na oleju syntetycznym Valvoline Syn power 5W40 . wymieniany co rok, średnio po 4 tyś.km (tyle km robi te auto w roku).
W chwili obecnej jest to e34 M5 z 2,5 litrowym, bardzo żwawym silnikiem, gdzie spalanie oscyluje w granicach 8-9 litrów.
Chcę podkreślić iż samochód, dalej posiada niezawodne zawieszenie i hamulce z M5.
Auto te eksploatuję już ponad 4 lata, jeździ ono tylko latem i to przy słonecznej pogodzie,
Samochód ogólnie jest w świetnym stanie, w pełni kompletny, a że mam już parę lat to poważnie traktuję każde auto.
Wyposażenie:
Vin BK01121
- czarna skórzana tapicera w idealnym stanie
- wykończenie deski, tunelu oraz drzwi wyszywane skórą
- podgrzewane siedzenia
- elektryczne i podgrzewane lusterka
- klimatyzacja dwustrefowa, sprawna, działająca, wydajna
- szyby elektryczne przód, tył
- pełny komputer pokładowy (temp. spalanie, zasięg, itp.)
- nivo samopoziomujące się zawieszenie tylne.
- pełen oryginalny Mpakiet z zewnątrz jak i wewnątrz (m.in. oryginalna podświetlana gałka zmiany biegów itd.)
- wszystkie szyby oryginalne, włącznie z przednią
- absolutnie bezwypadkowe
- nie eksploatowane nigdy zimą (tak zapewniał mnie pierwszy właściciel w Niemczech), ja również użytkuje go tylko latem.
- Koła 17’ przód 225/45/17 tył 255/45 17
- Auto bez najmniejszego śladu rdzy
- komplet oryginalnych kluczy w bagażniku
- imobilaiser
- brak opon zimowych
Auto przeznaczone dla fana marki oraz serii e34. Kupno takiego egzemplarza w Polsce, w takim stanie, jest nie możliwe. Czuję szczególny sentyment do niego, bo jazda nim sprawia naprawdę wiele frajdy, chociaż posiada 100KM mniej niż M5 ale nadal perfekcyjnie się prowadzi i niesamowicie hamuje.
Tyle o zaletach i historii,
Aby opis był rzetelny wspomnę również o rzeczach które są do zrobienia:
- delikatnie poci się tylny most,
- uszkodzony jest czujnik o temp. zewnętrznej
- nie działa centralny zamek w lewych tylnych drzwiach.
Dorzucę nowemu nabywcy wiele części do e34
Więcej info +48 502 205 262
cena 17 000 PLN