E36 318iS coupé

Prodej aut zn. BMW jiného typu, než je E30
Odpovědět
lukepostulka

E36 318iS coupé

Příspěvek od lukepostulka » 08. 10. 2013 12:49

Přesné typové označení vozidla: BMW E36, 318iS
Druh karoserie: Coupe
Obsah: 1796ccm
Rok výroby: 12/1993
Uvedení do provozu: 1994
Výkon: 103 kW
Druh paliva: Benzín
Barva: Diamond schwarz metallic
Počet najetých kilometrů: 268 211 Km (aktuálně)
Stav vozidla: Dobrý
Platnost STK: nová STK do 07/2015
Cena: 45 000,- Kč

Popis výbavy: el. okna, centrál na dálkové ovládání, 2x airbag, rádio s MP3/USB/iPod, velký BC, loketka, světla s thinline angel eyes, M přední nárazník, náhradní klíč s DO, roletka na zadní okno, sportovní podvozek FK bez problému, drží jak přilepený, žluté mlhovky origo HELLA, M3 Contour liťáky 17", el. šibr, sportsitze, M3 repliky el. zrcádka.

Popis provedených oprav: nové svíčky NKG jaro 2013, výměna oleje 5W-30 (nový olej. filtr, vzuch. filtr, paliv. filtr) dva měsíce zpátky, nové světla H1 DJ Auto s Thinline Angel Eyes (dovoz USA), nový chladič po zimě, výměna masky na facelift masku, facelift černé ledvinky, nové smoked blinkry, origo koncák na Iso, výměna těsnění pod víkem kufru

Popis nutných oprav, nebo nedostatků: výměna chladící kapaliny na zimu (fridex), přerušený kabel k levé mlhovce, svítí Airbag (připojil jsem baterku s volantem dole, moje blbost), drobné kosmtické vady jako mini škrábanec na spolujezdcových dveřích od parkování, horší lak, pár míst na kastli by chtělo ošetřit jsou tam bubliny pod lakem, přední nárazník opravovaný ale jdou tam vidět spáry, těsnění zadních oken se začíná loupat. Nejhorší závada na autě podle mě je převodovka. Už má svoje nejlepší časy zasebou, je tam velká vůle a je dost možné že se to bude zhoršovat, proto bych doporučoval se zaměřit nejdřív na tohle. Velký BC vadné pixely. Poslední "závada" je nepravidelný volnoběh cca 30s po studeném startu když je zima, způsobuje to ventil odvětrávání klikové skříně, je potřeba sehnat nový za pár stovek a vyměnit.

K autu: je to dovoz z Německa, tuším někdy kolem roku 2005. Od té doby ho měli dva klubáci, oba dva ho prodali tady na fóru takže je "čistokrevné" :D. Auto mám rok a pár měsíců, za dobu co s ním jezdím jsem s ním neměl jediný problém, nikdy mě nenechalo ve štychu, nikdy jsem neměl strach vyjet s ním na delší cestu třeba po republice. Nedávno jsem byl na STK kde jsem prošel s prstem v nose, i páni se divili že je to opravdu pěkný kousek na 18 let staré auto. Interiér je v suprovém stavu, bylo o něj skvěle postaráno, sedačky jak nové, jen řidičova sedačka je trochu ošoupaná z nasedání.

Jediná opravdu závada byla po zimě, kdy jsem jednou přijel domu a zjistil jsem, že auto dělá loužičky, byla to díra v chladiči. Ten jsem vyměnil a od té doby je klid. Další fantom byl nedávno, kdy auto občas jelo na tři válce. Zjistil jsem, že jedna cívka byla totálně v háji, takže výměna všech 4 cívek a kabelů a auto zase jede jak má.

Na autě jsem si spíš hrál, než opravoval. Jsou tam nové světla s nádhernými angel eyes, které jsou opravdu výjmečné v republice je má jen pár lidí. Je tam nová FL maska i s ledvinkama (kdyby se někdo divil proč tam jsou FL ledvinky a je to rok 94), je tam dodělávaný velký BC který funguje skvěle, motorový prostor je čistý, bez koroze, tak i spodek auta bez koroze. Po zimním setkání s hromadou sněhu byl naprasklý přední nárazník, který se mi podařilo amatérsky slepit dohromady, ale kdyby se na to ještě mrknul nějaký odborník tak by to nebylo na škodu. Nicméně auto je parání kousek, několikrát jsem dostal palec nahoře od cizích lidí, když se vyleští je to opravdu krasavec. Když pominu těch několik nedostatků, které jsem psal nahoře je to auto, které ještě nějakou dobu poslouží a udělá parádu. Ještě mě napadá, že jsem měnil baterku pár týdnů zpátky.

Vše je v origo stavu žádný tuzing, takových je už opravdu málo.
Jinak olej skoro nežere, měněn olej pár měsíců zpátky a na měrce ubyly jen asi 2 mm.

Cena je adekvátní stavu, od ceny jsem už už odečetl náklady na případné opravy, k autu můžu přidat pár věcí:

- fungl nová spojka
- stará před FL maska
- před FL ledvinky
- malý BC
- 4x zimní plecháče na dojezd
- 4x letní liťáky (Contour M3 Italy) na pneu Eagle F1 215/45/ZR17 zapsáno v TP
- 4x podložky pod kola (tuším 1,8cm)
- náhradní volant

Spotřeba: průměrně 7,5-8,5l/100km kombinovaná 9l/100km

Fotky:

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Důvod prodeje: nechci se auta zbavit za každou cenu, nijak na to nespěchám, proto je cena pevná. Chodím na výšku a nemám na auto tolik času, někdy chodím domu až za tmy, proto sedí v garáži a čeká na mě a já nechci aby to tak bylo celou zimu, proto bych raději prodal někomu, kdo se o něj dobře postará, popř. připraví na zimu (trochu si pohrát s tou kastlí)

Cena: 45 000,- nebráním se slušné dohodě

Kontakt: 775 433 048
Mail: lukepostulka(at)gmail.com

lukepostulka

Příspěvek od lukepostulka » 16. 10. 2013 18:40

Do konce víkendu (20.10) sleva na 35 000,-!

Odpovědět