Zástavba M50 místo M20

Vylepšení, úpravy - cokoliv co se udělá jinak, než jak bylo vymyšleno ve fabrice BMW.
(Turbo, podvozky, sportovní úpravy...)
Odpovědět
Uživatelský avatar
Podsto
člen E30.cz
Příspěvky: 450
Registrován: 30. 11. 2008 11:53
Bydliště: Fulnek

Příspěvek od Podsto » 17. 02. 2014 21:09

No já se díval na nové třeba z e36 a kolem 2500 se dají sehnat ale za 1500? Kde kdyžtak? A to zapojení? Opravdu nikdo?

Uživatelský avatar
MattyX
Příspěvky: 12052
Registrován: 06. 07. 2008 17:31
Bydliště: Zatáčka před Wídňou - Štatl - Vopičí hory

Příspěvek od MattyX » 17. 02. 2014 21:31

Já s těmadle věcma podporuju speedpro a nebo kluky ze slovenska :

http://www.race-shop.sk/shop/6-motor/86-ventilatory
Strongflex - E30,E36,E46,E90 a i jiné značky ! pro info o cenách a dodání SZ
Obrázek

http://www.piston.cz-Service&Performance partner
https://youtu.be/VmWfNjhhCH8

Uživatelský avatar
M40TURBO
sponzor E30.cz
Příspěvky: 1611
Registrován: 26. 06. 2007 21:49
Bydliště: Prdel na kopci

Příspěvek od M40TURBO » 17. 02. 2014 22:07

na mail jsem ti hodil etm e30 na strance 81 máš origo zapojení ventilátoru pro auto s klimou
EX e30 1,8 m40 TURBO EVO II http://www.youtube.com/watch?v=YUUkI4YJC-U
EX e30 1,8 m42 Touring
e36 2,5 m52 BEZVANOS Saloon
e39 3,0 m57 Touring

Uživatelský avatar
Podsto
člen E30.cz
Příspěvky: 450
Registrován: 30. 11. 2008 11:53
Bydliště: Fulnek

Příspěvek od Podsto » 17. 02. 2014 22:14

Diky moc :wink:

Uživatelský avatar
Podsto
člen E30.cz
Příspěvky: 450
Registrován: 30. 11. 2008 11:53
Bydliště: Fulnek

Příspěvek od Podsto » 19. 02. 2014 08:05

Ještě k tomu schématu co jsi mi poslal, já tomu moc nerozumím ale nebudu si to dělat sám, jen co jsem se tak nato díval tak to je zapojení pro klimatizaci ne?

Uživatelský avatar
M40TURBO
sponzor E30.cz
Příspěvky: 1611
Registrován: 26. 06. 2007 21:49
Bydliště: Prdel na kopci

Příspěvek od M40TURBO » 19. 02. 2014 22:35

ano. ty místo tlakového spínače klimy dáš teplotní na vodu
EX e30 1,8 m40 TURBO EVO II http://www.youtube.com/watch?v=YUUkI4YJC-U
EX e30 1,8 m42 Touring
e36 2,5 m52 BEZVANOS Saloon
e39 3,0 m57 Touring

Uživatelský avatar
Podsto
člen E30.cz
Příspěvky: 450
Registrován: 30. 11. 2008 11:53
Bydliště: Fulnek

Příspěvek od Podsto » 19. 03. 2014 13:31

Prosím Vás mohl by někdo mrknout na air box jak jsem ho vymyslel jestli to bude fungovat, jde mi o to že váha bude nasávat přímo, nemám tam takový ten difuzor nebo jak se tomu říká, pokud to je vyloženě špatně tak mi to prosím řekněte narovinu :D

http://podsto.rajce.idnes.cz/Sani

Uživatelský avatar
M40TURBO
sponzor E30.cz
Příspěvky: 1611
Registrován: 26. 06. 2007 21:49
Bydliště: Prdel na kopci

Příspěvek od M40TURBO » 19. 03. 2014 14:46

m50 ten natrubek origo nemá. bylo to až v m52 bych to neřešil
EX e30 1,8 m40 TURBO EVO II http://www.youtube.com/watch?v=YUUkI4YJC-U
EX e30 1,8 m42 Touring
e36 2,5 m52 BEZVANOS Saloon
e39 3,0 m57 Touring

Uživatelský avatar
Podsto
člen E30.cz
Příspěvky: 450
Registrován: 30. 11. 2008 11:53
Bydliště: Fulnek

Příspěvek od Podsto » 19. 03. 2014 15:30

A jinak myslíš že by to mohlo fungovat? Já ten nátrubek stejně asi časem dodělám ale musím ho nějak buď vyrobit nebo sehnat a to asi nebude uplně jednoduché, a air box mi nikdo na rozkuchání taky zrovna levně neprodá.

Uživatelský avatar
Stany
Příspěvky: 3985
Registrován: 10. 02. 2004 21:42
Bydliště: Praha 9

Příspěvek od Stany » 19. 03. 2014 16:15

Máš to udělané pěkně :wink: Dělám to podobně.
Pokaždé jsem musel upravovat i spodní část kvůli alternátoru.
Úplně nenávidím tuzink filt bez stínění :twisted:

Uživatelský avatar
Podsto
člen E30.cz
Příspěvky: 450
Registrován: 30. 11. 2008 11:53
Bydliště: Fulnek

Příspěvek od Podsto » 19. 03. 2014 17:33

Spodek mam taky upraveny ale ten sel dobre docela :wink:

Uživatelský avatar
Podsto
člen E30.cz
Příspěvky: 450
Registrován: 30. 11. 2008 11:53
Bydliště: Fulnek

Příspěvek od Podsto » 19. 03. 2014 17:36

A na ty "tuningove" filtry mam stejny nazor proto jsem sel touhle cestou.

Dejv3
Příspěvky: 16
Registrován: 02. 11. 2013 20:41

Příspěvek od Dejv3 » 19. 03. 2014 21:52

zdravim chtel bych se zeptat zastavoval jsem m50 misto m40 takže mam čtyrvalcove budiky a otackomer ukazuje blbosti je tema budikama ze me neukazuje teplota motoru? vyřesi to 6valcove budiky?

Uživatelský avatar
Podsto
člen E30.cz
Příspěvky: 450
Registrován: 30. 11. 2008 11:53
Bydliště: Fulnek

Příspěvek od Podsto » 19. 03. 2014 23:06

Teplota ti neukazuje protoze musis pouzit origo cidlo teploty pro m20, stoji cca 200 je to to modre. A budiky taky m20 jinak to ukazuje blbosti, pry jde vymenit jen ten stekr ale to nevim jiste.

Uživatelský avatar
MattyX
Příspěvky: 12052
Registrován: 06. 07. 2008 17:31
Bydliště: Zatáčka před Wídňou - Štatl - Vopičí hory

Příspěvek od MattyX » 19. 03. 2014 23:14

jj stačí vyměnit štěkr jenom ;)
Strongflex - E30,E36,E46,E90 a i jiné značky ! pro info o cenách a dodání SZ
Obrázek

http://www.piston.cz-Service&Performance partner
https://youtu.be/VmWfNjhhCH8

Uživatelský avatar
Stany
Příspěvky: 3985
Registrován: 10. 02. 2004 21:42
Bydliště: Praha 9

Příspěvek od Stany » 20. 03. 2014 08:15

Podsto píše:Teplota ti neukazuje protoze musis pouzit origo cidlo teploty pro m20, stoji cca 200 je to to modre.
Velký omyl :!: čidlo teploty pro budíky je HNEDÉ ! ! !
Modré čidlo je pro řj. motoru.

Dejv3
Příspěvky: 16
Registrován: 02. 11. 2013 20:41

Příspěvek od Dejv3 » 20. 03. 2014 09:05

Dekuji moc

Uživatelský avatar
M40TURBO
sponzor E30.cz
Příspěvky: 1611
Registrován: 26. 06. 2007 21:49
Bydliště: Prdel na kopci

Příspěvek od M40TURBO » 20. 03. 2014 14:25

teplota ti neukazuje protože nemáš ukostřený druhý drát od čidla pak můžeš nechat z m50
EX e30 1,8 m40 TURBO EVO II http://www.youtube.com/watch?v=YUUkI4YJC-U
EX e30 1,8 m42 Touring
e36 2,5 m52 BEZVANOS Saloon
e39 3,0 m57 Touring

Uživatelský avatar
Podsto
člen E30.cz
Příspěvky: 450
Registrován: 30. 11. 2008 11:53
Bydliště: Fulnek

Příspěvek od Podsto » 20. 03. 2014 14:57

Omluva za mistifikaci :oops:

Uživatelský avatar
M40TURBO
sponzor E30.cz
Příspěvky: 1611
Registrován: 26. 06. 2007 21:49
Bydliště: Prdel na kopci

Příspěvek od M40TURBO » 20. 03. 2014 15:47

Buď použiješ starší 1-pinové čidlo a zapojíš jenom jeden drát do motorové zásuvky nebo ponecháš 2-pinové a druhý drát jenom ukostříš. obě možnosti jsou možné záleží na každem jak to udělá
EX e30 1,8 m40 TURBO EVO II http://www.youtube.com/watch?v=YUUkI4YJC-U
EX e30 1,8 m42 Touring
e36 2,5 m52 BEZVANOS Saloon
e39 3,0 m57 Touring

Odpovědět