Repro

Vylepšení, úpravy - cokoliv co se udělá jinak, než jak bylo vymyšleno ve fabrice BMW.
(Turbo, podvozky, sportovní úpravy...)
Odpovědět
RAYDEN

Repro

Příspěvek od RAYDEN » 20. 12. 2005 23:38

Kupil som od kamarata za dobru ceno zosilovac s reproduktorom. Je to kenwood db+ ma 12 palcov. Povodne som myslel ze ho dam na zadnu dosku pred sklo magnetom hore. Bolo by to fakt moc efektne, ten reproduktor je tak fakt moc pekny. No zistil som ze koli sklu ho tam nedam. Nezmesti sa. Zmesti sa tak tak na priemer ked ho dam magnetom dolu. No moja otazka mozem kludne vyrezat dieru do toho plechu co je pod tou doskou? Alebo mi poradte ako ste to riesili vi. Mne sa zda ze je to jednoduchsie ako robit bednu na reprak. Ved kufor je sam o sebe bedna. Ten repro ma max 1000w

http://www.sell.com/23QVM?qa=1

Ozaj a mam kupe.
Mám ho mesiac a už začínam byt BMW závyslí :-)

Záchvat

Příspěvek od Záchvat » 20. 12. 2005 23:44

A jak chceš potom docílit toho, aby ti držel kufr otevřený? Vedou tam přeci zkrutné tyče :roll:
------------------------
e39 530d
e39 525TDS touring
KTM EXC 520

RAYDEN

Příspěvek od RAYDEN » 20. 12. 2005 23:56

Záchvat píše:A jak chceš potom docílit toho, aby ti držel kufr otevřený? Vedou tam přeci zkrutné tyče :roll:
uf vidis to ma nenapadlo :? uf a mam vyriesene kde dam zosilovac :? na zadnu dosku :P ale kde repro? :? este ma momentalne napada ta diera co je za zadnymi sedackami. Nic by som nemusel rezat, len to nejako prisposobit, uf teraz si ma fakt dostal

Maranelo
Bublik a Ondrášek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maranelo » 20. 12. 2005 23:57

Záchvat píše:A jak chceš potom docílit toho, aby ti držel kufr otevřený? Vedou tam přeci zkrutné tyče :roll:
uplne jednoduse napr. jako to ma kabro-vzpery :wink:
Mam shnilou 325i s KO motorem :-(
Obrázek
325>kundolap/ 320>pracant/ 318>sekačka/ 316>nemám slov
Obrázek

RAYDEN

Příspěvek od RAYDEN » 21. 12. 2005 00:00

Maranelo píše:
uplne jednoduse napr. jako to ma kabro-vzpery :wink:
to ma napadlo. slo by to? mam doma jednu tu plynovu vzperu, ta co je vpredu na drzanie otvorenej kapoty :?:

Sonny

Příspěvek od Sonny » 21. 12. 2005 11:51

jde hlavne o to, na co je ten reproduktor delanej. Vyrobce vzdy udava doporuceny druhy objemy ozvucnic pro dosahnuti max. vykonu. Takhle v plate jenom kuli tomu ze je to "efektni" a lepidlo na zlodeje, z nej nedostanes to co bys dostal z bedny.
E60 530iA
ex BMW 318iS

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 21. 12. 2005 21:40

Sonny píše:jde hlavne o to, na co je ten reproduktor delanej. Vyrobce vzdy udava doporuceny druhy objemy ozvucnic pro dosahnuti max. vykonu. Takhle v plate jenom kuli tomu ze je to "efektni" a lepidlo na zlodeje, z nej nedostanes to co bys dostal z bedny.
no lepidlo na zlodejov - nastastie mam folie :P myslis ze by bolo lepsie ho dat do nejakej bedne? som rozmyslal ze be som ho osadil do tej diery co je za zadnymi sedackami. Som ratal vlastne s tym ze kufor je sam o sebe bedna :-) ale je to len napad

..::Brutus::..

Příspěvek od ..::Brutus::.. » 21. 12. 2005 22:19

Každej woofer ma jinou specifikaci a je dělanej na různou litráž - někdy záleží i na tvaru tý bedny. Takže jestli chceš, aby ti to k němčemu hrálo, tak tu bedu udělej... :wink:

Maslista

Příspěvek od Maslista » 22. 12. 2005 10:09

Myslíš, že vyrobit dobrou ozvučnici která bude mít ten správný zvuk je jen tak..? :shock: myslíš, že on ji bude umět vyladit tak aby mu to netroubilo či nedělalo jiný pazvuky?...
Beden jsem se něco nastavěl a neni to žádná prdel ani když dodržíš všecny zásady a vypočtené objemy...
Nejjednoduší pro začátečníka je, jak napsal, umístit reproduktor do stěny kufru např. díra na lyže... když bude mít štěstí vytvoří tím podmínky jako u uzavřené ozvučnice která má své specifika a platí u ní přímá úměrnost čím větší ozvučnice tím lepší zvuk.. samozřejmně zde platí určité limity.
Otvor by jsi měl patřičně upravit a repro osadit přes masivní dřevěnou desku min. tl.3cm která bude pevně a těsně spojena se stěnou kufru... doporučuji dokonale odělit prostor před a za reproduktorem, tzn. utěsnit vše co spojuje kufr s kabinou, to proto aby nedocházelo k akustickému zkratu.
pro pěkný hutný zvuk basů ti doporučuji mít celý kufr počalouněný.. postačí samo i klasický tapec...

vyzkoušej a uvidíš... bednu můžeš postavit vždy ale stejně se ti to nikdy nepovede.. vždy to nebude ono.. :roll:

RAYDEN

Příspěvek od RAYDEN » 22. 12. 2005 16:44

Maslista píše:Myslíš, že vyrobit dobrou ozvučnici která bude mít ten správný zvuk je jen tak..? :shock: myslíš, že on ji bude umět vyladit tak aby mu to netroubilo či nedělalo jiný pazvuky?...
Beden jsem se něco nastavěl a neni to žádná prdel ani když dodržíš všecny zásady a vypočtené objemy...
Nejjednoduší pro začátečníka je, jak napsal, umístit reproduktor do stěny kufru např. díra na lyže... když bude mít štěstí vytvoří tím podmínky jako u uzavřené ozvučnice která má své specifika a platí u ní přímá úměrnost čím větší ozvučnice tím lepší zvuk.. samozřejmně zde platí určité limity.
Otvor by jsi měl patřičně upravit a repro osadit přes masivní dřevěnou desku min. tl.3cm která bude pevně a těsně spojena se stěnou kufru... doporučuji dokonale odělit prostor před a za reproduktorem, tzn. utěsnit vše co spojuje kufr s kabinou, to proto aby nedocházelo k akustickému zkratu.
pro pěkný hutný zvuk basů ti doporučuji mít celý kufr počalouněný.. postačí samo i klasický tapec...

vyzkoušej a uvidíš... bednu můžeš postavit vždy ale stejně se ti to nikdy nepovede.. vždy to nebude ono.. :roll:
skusim to do toho otvoru. Nemam teraz moc casu tak sa mi to zda ze toto bude asi najschodnejsie riesenie :-D

PS: mam za sebou elektrotechnicku priemyslovku a co to o tom viem :lol: taktiez ze sa neda spravit bedna len tak zbrucha

MIREC

Příspěvek od MIREC » 23. 12. 2005 02:11

mimo tema,aku SPSE mas a kde|? :)
M.I.R.E.C. : Maximálně Inteligentní Rychlý Efektivní Cizinec

RAYDEN

Příspěvek od RAYDEN » 23. 12. 2005 18:01

MIREC píše:mimo tema,aku SPSE mas a kde|? :)
ja som z sk. SPS elektrotechnicka dubnica nad vahom, kusok od tn

Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety » 23. 12. 2005 18:50

Já myslim že nejlepší by bylo opravdu udělat komplet novou zástuvbu subwooferu. Pak to složit přímo v autě. A aby to bylo pěkný, sehnat třeba ještě nějaký plexi, a dát pod něj i ten zesik a podsvítit to třeba nějakou diodou. Chce to si s tím pohrát, není to těžký

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 25. 12. 2005 12:48

U E21 to tak mel udelany Ivo, staci se ho zeptat :wink:

Sonny

Příspěvek od Sonny » 25. 12. 2005 14:03

Maslista píše:Myslíš, že vyrobit dobrou ozvučnici která bude mít ten správný zvuk je jen tak..? :shock: myslíš, že on ji bude umět vyladit tak aby mu to netroubilo či nedělalo jiný pazvuky?...

jako něco na tom je, že udělat bednu není jednoduchy, ale v dnešní době není nic nemožnýho a autohifi nadšenců co tomu aspoň trochu rozumí je dost, stačí navštívit autohifiklub - forum, určitě rádi pomůžou. Jinak moc nesouhlasím s tím, že je nejjednoduší pro začátečníka vrznout ten woofer do ty díry ve stěně za sicnama. Za předpokladu, že ani neví k čemu byl ten woofer vyroben mnohem snadněji neodhane a bude to hrát zprdele spíš než když felí bednu. Hlavně kufr E30 už je dost velkej, opravdu to nebude ono a utěsnit ho nějak "rozumně" je dle mýho názoru poměrně těžký obvzlášť, když hledá rychlou levnou variantu. Tím pominu tlumící materiály i když to bez nich ani tak není samozřejmě ono. Tvou přímou uměru čím větší bedna tím lepší zvuk, tak s tím taky nesouhlasím. Co tím myslíš "lepší"? Bavíme se o kvalitě zvuku SQL nebo o tom co se líbí Tobě? Pokud se bavíme o SQL, tak se stačí podívat do nabídku prodejců autohifi, většinou se pro ně používá uzavřená ozvučnice s né moc velkým objemem pro rychlý a přesný basy než uňuhňanej bandpass co duní na kilometry daleko.
Ja teda doporučuju, zjistit si velikost pro basreflexovou ozvučnici - ta mi přijde jako dobrej kompromis, sehnat adekvátní nátrubek se zahnutejma koncema a udělat bednu.
E60 530iA
ex BMW 318iS

Nalin

repro

Příspěvek od Nalin » 09. 02. 2006 18:28

co se tyce repro, doporucuju http://amplion.wz.cz/ :idea:
jinak kdyz mi poslete TS parametry repro, tak vam bednu navrhnu..
k montazi pres plato do kufru, jak bylo zmineno, jsou vhodne reproduktory typu freeair, napr http://www.monacor.cz/catalogue-product ... SubKtg=315

BMW_318is

Příspěvek od BMW_318is » 09. 02. 2006 23:48

Jak tak na to tady koukam tak jedine rozumne rady tady dava Sonny.

Je to totalni kravina davat ten SW do toho plechu, pac tenhle SW je urceny do basreflex ozvucnice a tudiz ho jako Freeair zapojit nemuzes. Ale pokud se ti to tak libi a chces abi ti to nehralo tak budis, kecat ti do toho nebudu.

Co se tye stavby boxu pro tenhle SW tak to neni tak velky problem jak tady jisti clenove pisou. Na vsechno existuji programy a diky nim si zjistis jak velky objem ten SW potrebuje, nebo to postavis podle doporuceni vyrobce. Akorat nesmis zapomenout pouzit pouze zaoblene natrubky kvuli pazvukum nebo misto basreflexu udelat sterbinu, ale mnohem lepsi bude ten natrubek pac se to bude mnohem lip ladit na pozadovanou frekvenci.

Koukni se na www.autohificlub.cz, ziskas tam vsechny pozadovane informace bez kterych se urcite neobejdes. Nedavej urcite na rady typu - "dej to do toho plechu, kamos to tak ma a hraje to jak prase" apod.
Ver mi, vim co rikam :wink:
PRODEJ a MONTÁŽ AUTOHIFI,
výhradní distribuce akustického tlumení SIKADAMP 630 pro ČR, Tónování skel pokovením i značkovými fóliemi, Professional CHIP Tuning, Alarmy, centrály, úpravy interierů, přestavby na Ethanol E85

Nalin

Příspěvek od Nalin » 10. 02. 2006 09:13

BMW_318is píše:Jak tak na to tady koukam tak jedine rozumne rady tady dava Sonny.

Je to totalni kravina davat ten SW do toho plechu, pac tenhle SW je urceny do basreflex ozvucnice a tudiz ho jako Freeair zapojit nemuzes. Ale pokud se ti to tak libi a chces abi ti to nehralo tak budis, kecat ti do toho nebudu.

Co se tye stavby boxu pro tenhle SW tak to neni tak velky problem jak tady jisti clenove pisou. Na vsechno existuji programy a diky nim si zjistis jak velky objem ten SW potrebuje, nebo to postavis podle doporuceni vyrobce. Akorat nesmis zapomenout pouzit pouze zaoblene natrubky kvuli pazvukum nebo misto basreflexu udelat sterbinu, ale mnohem lepsi bude ten natrubek pac se to bude mnohem lip ladit na pozadovanou frekvenci.

Koukni se na www.autohificlub.cz, ziskas tam vsechny pozadovane informace bez kterych se urcite neobejdes. Nedavej urcite na rady typu - "dej to do toho plechu, kamos to tak ma a hraje to jak prase" apod.
Ver mi, vim co rikam :wink:
Jestli to ma byt reakce na muj prispevek, tak jsem te nejak nepochopil a ty mne asi take ne.
Freeair neni zadne zapojeni, ale typ repro urceny pro montaz do ozvucnic s velkym objemem. Cili jsem tim chtel rici, ze kdyz Rayden vezme onen repro od kamarada a da ho do "plata", tak to asi moc dobre hrat nebude (rekl bych temer jiste, ze Kenwood dB+ bude pro montaz do ozvucnice). Je to dano jeho TS parametry-ty urcuji, jaka ozvucnice se ma pouzit (uzavrena,bassreflex,bandpass).
Kazdopadne souhlasim s tim, ze davat repro do plechu je blbost.

Nalin

Kenwood Excelon DB+ 12 inch

Příspěvek od Nalin » 10. 02. 2006 11:30

Hodil jsem to do WinISD a tady jsou teoreticke vysledky:
Kenwood Excelon DB+ 12 inch:
-pro idealne linearni prubehfrekvencni charakteristiky vychazi:
closed box: 84l, spodní frekvence 36Hz (-3dB)
bassreflex: 171l, 19,75Hz (-3dB)
, 2x bassreflex. natrubek prumeru 7,5cm a delce 32,4cm
-praktictejsi hodnoty:
bassreflex: 30l; 41,7Hz (-3dB), 36,7Hz (-6dB); prevyseni +4,9dB@66,5Hz, 1x bassreflex natrubek prumer 8,2cm delka 32,3cm; plna zatizitelnost v celem frekv. rozsahu (250W); max SPL 116,26dB@67Hz
-kdyz vemu ze ma kufr dejme tomu 400l, pak vychazi 39Hz (-3dB), 25Hz (-6dB), plna zatizitelnost jen do 55Hz (250W), na 40Hz uz jen 100W
Good Luck pri bastleni :wink:

BMW_318is

Příspěvek od BMW_318is » 10. 02. 2006 15:08

Nalin: taky si me nepochopil :)

Zapojit ho jako freeair- mysleno umistit ho do toho plechu ;)
PRODEJ a MONTÁŽ AUTOHIFI,
výhradní distribuce akustického tlumení SIKADAMP 630 pro ČR, Tónování skel pokovením i značkovými fóliemi, Professional CHIP Tuning, Alarmy, centrály, úpravy interierů, přestavby na Ethanol E85

Odpovědět