Nebo raději atmosférické nebo žádné úpravy?
Jestli se mám spisovat s pokračováním turbo článku

A co by vás konkrétněji zajímalo?
No, máš pravdu, moje otázky měly mířit tímto směrem. Abych nepsal o něčem co stejně nikdo odsud nevyužije. A je fakt, že s těmi co takové věci staví a provozují u nás v čr jsem v úzkém kontaktuGeRoX píše:me by zajimalo kolik lidi pak udela to co tady popises?![]()
Gerox má naprostou pravdu, ty motory jsou staré 13-20let a někdy stačí jim jenom začít nakládat a je problém, ale mám-li dobrý kus tak vydrží nevídané věci.GeRoX píše:nic ve zlym vsem, ale jakykoliv napad tuneni motoru MUSI automaticky vyloucit otazky typu kolik ten motor vydrzi? kolik bude zrat? atd....
....pokud nekdo chce ferove resit zivotnost motoru pri zastavbe turba musi mit v polstari zasitych penez tak na 4 až 5 E30-ek....![]()
![]()
...bohuzel ale je to tak...
50 000,- ? No za takovou vatu vložených do motoru se dá pořídit.Maranelo píše:..... zadny takovy frankenstainy co delas ty....
....rekneme do 50 000kc...![]()
Co je to nízkotlaké turbo?Robert píše:TO Gerox:
A co kdyby jsi použil třeba nízkotlaké turbo?
Přidá ti to sice míň koní ale zlepší průběh a točák a toho zvýšení spotřeby nebo že by se ti rozlít motor bych se nebál.
Aspoň by to jelo víc od spodu.
Jo, správná varianta, proč ne...Petr Bohm píše:A proč ne motor ze starý sedmy,745i???? Tam je všechno hotový,spodek litina,i při malym tlaku/tušim že 0,3bar/ přes 250 koní a s relativně malejma úpravama se to dá slušně zvednout.Ten motor má rozumnej limit někde na 400koních,dělal to Hamman do m3/420ps/
A nechte si komentáře že nejde sehnat,koupil jsem jí v automatu 85rok za 700 eur v plný polní
To mi přijde rozumnější než turbovat poloutahanej 2,5 litr,ne???