Postup pri prehlaseni na jinou osobu (ZTP)
Postup pri prehlaseni na jinou osobu (ZTP)
Zdravim vsechny.
tohle tema je tu dost probrany, ale mam takovej konkretnejsi dotaz.
Chci koupit auto ktery ma spz v depositu, nema STK a plati se eko.
Mam osobu se ZTP, ale nevim jestli neni nekde chyba.
Musi se udelat technicka, evidencka, a odhlaseni rovnou na osobu se ZTP? oni pak vystavi novy maly tp na tu osobu ZTP. tzn ze ji auto bude patrit. Ale zaroven pojisteni udelam na sebe?
A pak pujdu na urrad, kde auto na tu moji ZTP osobu prihlasim, pak odhlasim na me a prihlasim a bude to?
diky za vsechny rady a informace!
S pozdravem
tohle tema je tu dost probrany, ale mam takovej konkretnejsi dotaz.
Chci koupit auto ktery ma spz v depositu, nema STK a plati se eko.
Mam osobu se ZTP, ale nevim jestli neni nekde chyba.
Musi se udelat technicka, evidencka, a odhlaseni rovnou na osobu se ZTP? oni pak vystavi novy maly tp na tu osobu ZTP. tzn ze ji auto bude patrit. Ale zaroven pojisteni udelam na sebe?
A pak pujdu na urrad, kde auto na tu moji ZTP osobu prihlasim, pak odhlasim na me a prihlasim a bude to?
diky za vsechny rady a informace!
S pozdravem
motovsky:
Nejdříve STK, při STK si rovnou řekneš o evidenční kontrolu (při stk je zdarma) na člověka s ZTP, pak se auto na ZTP odhlásí a přihlásí a v tp tedy bude ZTP a povinné můžeš mít třeba na sebe, hlavně abys měl platnou zelenou kartu, taky se může stát že někdo za přepážkou na to bude mít kecy, ale prostě ty jsi pojistitel a on je vlastník, tím to hasne...a ať radši dělá svojí práci. Po pár dnech (je to lepší) si auto na sebe odhlásíš a pak uděláš samotnou evidenčku a přihlásíš na sebe a je to...Kupní smlouvy a plné moci ti jsou snad jasné...
Macek:
Pokud si toho datumu nevšimnou, tak to projde
))
Záleží na koho člověk narazí...
Nejdříve STK, při STK si rovnou řekneš o evidenční kontrolu (při stk je zdarma) na člověka s ZTP, pak se auto na ZTP odhlásí a přihlásí a v tp tedy bude ZTP a povinné můžeš mít třeba na sebe, hlavně abys měl platnou zelenou kartu, taky se může stát že někdo za přepážkou na to bude mít kecy, ale prostě ty jsi pojistitel a on je vlastník, tím to hasne...a ať radši dělá svojí práci. Po pár dnech (je to lepší) si auto na sebe odhlásíš a pak uděláš samotnou evidenčku a přihlásíš na sebe a je to...Kupní smlouvy a plné moci ti jsou snad jasné...
Macek:
Pokud si toho datumu nevšimnou, tak to projde

Záleží na koho člověk narazí...

- DAN
- Věčně nespokojený
- Kontaktovat uživatele:
musíš si někde u krmelce odchytit jinou osobu, nikde by ti neměli dát něco na starej ( neplatnej ) průkaz nebo za příslib průkazu novýho někdy v blízký budoucnostiMacek píše:Já se přidám s dotazem, našel jsem osobu ZTP, ale nedávno skončila platnost průkazu ZTP a nový bude mít až za cca 2-3 měsíce, protlačim to na ten starý nebo musim hledat dál?
BMW The Ultimate Driving Machine
- DAN
- Věčně nespokojený
- Kontaktovat uživatele:
není danýho nic - normálně se vše může udělat, tak, že se všichni sejdete v jeden čas u jedný přepážkyzdene píše:A když si auto na sebe přihlásí osoba ZTP tak si je pak na sebe můžu odhlásit hned nebo je daná nějaká doba po kterou to nejde??
Všichni o tom vědí, nemá cenu dělat z úředníků blbce. Co se změní na tom, když to nevyřídíš do hodiny, ale do týdne ?
BMW The Ultimate Driving Machine
mužeš hned ale hlavně mysli na to aby to osoba se ZTP tobě prodala bez zisku kvuli finanančakuzdene píše:A když si auto na sebe přihlásí osoba ZTP tak si je pak na sebe můžu odhlásit hned nebo je daná nějaká doba po kterou to nejde??
EX e30 1,8 m40 TURBO EVO II http://www.youtube.com/watch?v=YUUkI4YJC-U
EX e30 1,8 m42 Touring
EX e36 2,5 m52 BEZVANOS Saloon
e39 3,0 m57 Touring
e46 3,0 m54 compost
EX e30 1,8 m42 Touring
EX e36 2,5 m52 BEZVANOS Saloon
e39 3,0 m57 Touring
e46 3,0 m54 compost
tak mi hlavne nekdo dohodte toho ZTP
B ílo M odrá W rtule
To sem zvedavej, jak dlouho to vydrzi tentokrat..14372km
Opravy, upravy, G.O...
nepotrebujete-pomoc-plati-stale-t53547.html
To sem zvedavej, jak dlouho to vydrzi tentokrat..14372km
Opravy, upravy, G.O...

Přiznám se že jsem to už nějaký čas nedělal..takže STK se nedělá na konkrétní osobu, ale evidenční kontrola jo? Povinné můžu mít tedy na sebe už ve chvíli kdy auto ještě vlastní starý majitel, a můzu ho mít pak už po celou dobu přehlašování?Nejdříve STK, při STK si rovnou řekneš o evidenční kontrolu (při stk je zdarma) na člověka s ZTP, pak se auto na ZTP odhlásí a přihlásí a v tp tedy bude ZTP a povinné můžeš mít třeba na sebe, hlavně abys měl platnou zelenou kartu, taky se může stát že někdo za přepážkou na to bude mít kecy, ale prostě ty jsi pojistitel a on je vlastník, tím to hasne...a ať radši dělá svojí práci. Po pár dnech (je to lepší) si auto na sebe odhlásíš a pak uděláš samotnou evidenčku a přihlásíš na sebe a je to...Kupní smlouvy a plné moci ti jsou snad jasné..
A ohledně plné moci, nejsem si jist jaký všechny náležitosti tam mají být, ale předpokládám že pouze datum, identifikace osob (mě a ZTP osoba) a prohlášení, že mi dává plnou moc na všechny úkony spojené s přehlašováním auta?A podpisy...
A kupní smlouva, to samé, ale napsané za jakou cenu se auto prodává..a asi ještě pojištění, že auto je od prvního odhlášení starého majitele v mém vlastnictví? tzn i během doby kdy je oficiálně majitelem osoba ZTP?
Moc děkuju za info!!! snad už bude eta doma

STK se dělá vždy na osobu hlášenou v TP, ale do poznámek se připíše ev. kontrola. S tím povinným ručením jsem to takhle měl několikrát, nebyl problém.
Kupní smlouvy a plné si stáhni z netu a máš to, nemusíš tady bádat...
Cenu píši vždy "dohodnutou" nikdo nemusí vědět na úřadě za kolik jsi to koupil nebo prodáváš...
Cenu píši vždy "dohodnutou" nikdo nemusí vědět na úřadě za kolik jsi to koupil nebo prodáváš...

Nevim jestli to je pravidlem všude, ale na STK kam chodim píšou to, že vozidlo vyhovuje EK zcela automaticky (pokud vyhovuje) a nemaj problém napsat ten protokol na jakékoliv jméno. Přijde mi to jako zbytečná buzerace, že úřad vyžaduje tu EK provedenou na nového majitele. Mělo by snad jít o to, jestli vyhovuje to auto...TUŇÁK píše:STK se dělá vždy na osobu hlášenou v TP, ale do poznámek se připíše ev. kontrola. S tím povinným ručením jsem to takhle měl několikrát, nebyl problém.
..
Ahoj kluci teď řeším něco podobného. Koupil jsem auto od známého. Jedná se o E36 rv.94 má novou TK i EK legálně. pojistka mu končí posledním dnem tohoto měsíce. Auto jsem zaplatil před 3 týdny a sepsal kupní smlouvu na sebe s tím že to přepíšem až skončí pojistka. Zjistil jsem že děda i babička mají ZTP. Děda už má na sebe jedno auto. Byl jsem na úřadě tam mi potrvdili že babička nemusí mít ani řidičák a že s kartou ZTP má úplně vše zadarmo. Nechám to pořád napsané na ni a jen se ptám jestli babička musí být osobně u příhlášení?
Marosh: Záleží jak kde, třeba když je auto na někoho v odhlášce, tak se dělá STK na jméno hlášené osoby, takže třeba jsi to koupil od Nováka a ty jsi v odhlášce, tak STK bude na jméno Novák a ty pokud chceš budeš v poznámce mít na sebe evidenční kontrolu...Samozřejmě to může být kdekoliv jakkoliv...
Hotty E30: Opět plná moc tvé babičky a můžeš si to tam bez ní vyřídit
Hotty E30: Opět plná moc tvé babičky a můžeš si to tam bez ní vyřídit

-