Jak je to s BMW který se doveze třeba z UK a má RHD řízení ? Uměl by to někdo zlegalizovat v případě že bych si zařídil přestavbu na LHD ?
Díky za názory.
pokud ovsem nakej aktivista z VINu nevycte, ze je to pravostranka, to je ale male rizikoVasa píše:Legalne nelze provest prestavbu, nikdo to nepovoli. Pokud Ti to za to stoji tak jedine privest, prestavet na "normalni" auto a pak udelat dovoz. Tezko urad obhaji to, ze z Anglie to ma mit volant na druhe strane. Anglican si to mohl dovezt z Evropy, protoze u nich lze mit auto s LHD legalne.
Znamy takhle vozil Fabie a Octavie, nejdrive je predelal na LHD a pak prihlasil jako dovoz.
Danny.Sp píše:co vim tak existuje vyjimka...pokud seze nes nejakej doklad nevo potvrzeni ze si byl v anglii a to auto sis tam koupil za vydelany penize a pak ses vratil sem tak ti musi udelit vyjimku jelikoz je to tvuj majetek za tebou vydelane penize....
V tomhle případě podléháte sebeklamu spíš ty s Vasou...Max-Max píše:pan vedouci podleha sebeklamu ze je reditel zemekouleDanny.Sp píše:nevim no...ale me to rikal primo vedouci STK...
Nevim co je TF (asi nejspis tunning forum), ale je jasny ze v CZ lze vse (at uz uplatky, znamostmi nebo demenci uradu). Take mam legalne zapsany motor M50 v E30 diky tomu, ze jsem se nenechal "odbyt" a cca 1/2 roku tydne 2x volal a byl "stouravy".Marosh píše:Pak taky existujou nějaký lidi okolo TF co ti přivezou a přihlásí jakékoliv RHD (nevim přesně jak, jestli přes tuhle výjimky nebo přes něčí kapsu) a ještě je možnost (u starších modelů) jít do veteránských značek. Zrovna jsem se teď po roce z UK vrátil, ale nakonec jsem dostal rozum a bez Defendera.
Vasa píše:Nevim co je TF (asi nejspis tunning forum), ale je jasny ze v CZ lze vse (at uz uplatky, znamostmi nebo demenci uradu). Take mam legalne zapsany motor M50 v E30 diky tomu, ze jsem se nenechal "odbyt" a cca 1/2 roku tydne 2x volal a byl "stouravy".Marosh píše:Pak taky existujou nějaký lidi okolo TF co ti přivezou a přihlásí jakékoliv RHD (nevim přesně jak, jestli přes tuhle výjimky nebo přes něčí kapsu) a ještě je možnost (u starších modelů) jít do veteránských značek. Zrovna jsem se teď po roce z UK vrátil, ale nakonec jsem dostal rozum a bez Defendera.
O veteranech se bavit nebudeme, to ma jina pravidla nesouvisejici s "normalni registraci" vozidla. Kratce zpet k tomu dokumentu MDCR: jak tam jasne uvadeji vyjimka se vztahuje pouze na KONKRETNIHO majitele a KONKRETNI vozidlo jehoz podminena registrace konci se zanikem vlastnictvi vozu toho KONRETNIHO zadatale a MUSI se vyradit nebo vyvezt ze zeme. Tudiz se nelze bavit o "normalni registraci" jako takove. Takze bych si opet dovolil tvrdit, ze pro ceskeho obcana trvale nezijiciho v minulosti v GB a nasledne presidliciho do CZ, je registrace RHD vozidla v CZ znacne problematicka bez pouziti tzv. nelegalnich zpusobu. Tyto zpusoby at uz jakehokoliv druhu opet nelze povazovat za "normalni registraci"![]()
Navic nejak nerozumim tomu proc by nekdo mel chtit jezdit vpravo s pravostranym rizenim v beznem provozu...
A co asi pisi zde???Vasa píše:Pokud Ti to za to stoji tak jedine privest, prestavet na "normalni" auto a pak udelat dovoz. Tezko urad obhaji to, ze z Anglie to ma mit volant na druhe strane. Anglican si to mohl dovezt z Evropy, protoze u nich lze mit auto s LHD legalne.
TF jsi rozkodoval spravne a k tomu dokumentu jen to, ze je podle meho nazoru napsan totalne vagne a formulace jako: "vlastník vozidla pobýval na území členského státu EU a stěhuje se na území České republiky, přičemž současně s tím přesouvá svoje vozidlo" jsou usmevne. Podle meho vykladu muzes pobyvat treba na tydennim degustacnim pobytu v Highlands a na objizdeni palenic si koupit touring, se kterym si nasledne budes stehovat svou nove nabytou sbirku skotske domu.Vasa píše: Nevim co je TF (asi nejspis tunning forum), ale je jasny ze v CZ lze vse (at uz uplatky, znamostmi nebo demenci uradu). Take mam legalne zapsany motor M50 v E30 diky tomu, ze jsem se nenechal "odbyt" a cca 1/2 roku tydne 2x volal a byl "stouravy".
O veteranech se bavit nebudeme, to ma jina pravidla nesouvisejici s "normalni registraci" vozidla. Kratce zpet k tomu dokumentu MDCR: jak tam jasne uvadeji vyjimka se vztahuje pouze na KONKRETNIHO majitele a KONKRETNI vozidlo jehoz podminena registrace konci se zanikem vlastnictvi vozu toho KONRETNIHO zadatale a MUSI se vyradit nebo vyvezt ze zeme. Tudiz se nelze bavit o "normalni registraci" jako takove. Takze bych si opet dovolil tvrdit, ze pro ceskeho obcana trvale nezijiciho v minulosti v GB a nasledne presidliciho do CZ, je registrace RHD vozidla v CZ znacne problematicka bez pouziti tzv. nelegalnich zpusobu. Tyto zpusoby at uz jakehokoliv druhu opet nelze povazovat za "normalni registraci"![]()
Vasa píše: Navic nejak nerozumim tomu proc by nekdo mel chtit jezdit vpravo s pravostranym rizenim v beznem provozu...