velikost vs. rychlost
velikost vs. rychlost
porad se tak s lidma dohaduju, co se stane kdyz dam vetsi kola? ukazuje tacho vic nebo min nez je skutecnost?
když musíš, tak ..... BMW
- Maranelo
- Bublik a Ondrášek
- Kontaktovat uživatele:
Re: velikost vs. rychlost
Uz jsem to tady jednou psal stahni si toto http://www.e30.cz/technika/tire.xls a uz se dohadovat nemusisdarkeye píše:porad se tak s lidma dohaduju, co se stane kdyz dam vetsi kola? ukazuje tacho vic nebo min nez je skutecnost?

http://www.unixnerd.demon.co.uk/revs.html
mrkni tady si muzes spocitat rychlost podle kol a prevodu
vetsi prumer kol je vyssi maximalni rychlost ale zase mensi kola maj vetsi zrychleni
mrkni tady si muzes spocitat rychlost podle kol a prevodu
vetsi prumer kol je vyssi maximalni rychlost ale zase mensi kola maj vetsi zrychleni
Re: velikost vs. rychlost
Zdravím mafiany s |BMW potreboval bych neco vedet co stoji na 320i spojka
Ja jsem nasel stranku kde není problém podle původního rozmeru dohledat jiny rozmer na stejný polomer kola.
http://www.pecka.info/mazda/techinfo.php
http://www.pecka.info/mazda/techinfo.php
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
Maranelo píše:Podle me bude tacho ukazovat minprotoze velky kolo se pomalejc otoci nez mensi
A nebude to spíše ukazovat pořád stejně????.... na převodu přece nic neměníš

Jen pro vysvětlenou:
na tachu bude rychlost pořád stejná, protože záleží na otáčkách v diferáku a čidlu
Větší kola mají větší obvod proto při stejných otáčkách ujedou větší vzdálenost...... tzn větší rychlost...... menší přesně naopak¨

nevim ale ty budiky tam byly nabastleny od predchoziho majitele tak nevim jak se mu to povedloVenca. píše:Tj. při 100 km/h rafička na 90?And píše:ja sem mel 185/70 R13 a ukazoval -10%
Co tam má bejt za origo rozměr u tý tvý nebohý káry?

no mozna to nebylo -10% ale vic jak -5% urcite..vim ze pri 120 realnych to ukazovalo kolem 112
----------------------:)
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
Hmmm ... takže tvoje respektive je přesně to co jsem napsal a tvoje reakce byla zbytečnáAnd píše:ne nebude ukazovat stejne respektvie bude ukazovat stejne pri jiny rychlosti nez predtimHuska píše:Maranelo píše:Podle me bude tacho ukazovat minprotoze velky kolo se pomalejc otoci nez mensi
A nebude to spíše ukazovat pořád stejně????.... na převodu přece nic neměníš![]()
![]()
![]()
Podměřování tachometru nelze přesně určit, vše je nastaveno na rozdílné poměry pneumatik, hloubky vzorku, ale taky tlak v pneumatice a v neposlední řadě výrobci. Všechny veličiny mají vliv na skutečnou rychlost proto jsou nastaveny tachometry tak že podměřují s oscilací kolem 8%, ale nelze přesně říct BMW E30 podměřuje o 10%.

- Maranelo
- Bublik a Ondrášek
- Kontaktovat uživatele:
Huska píše:Hmmm ... takže tvoje respektive je přesně to co jsem napsal a tvoje reakce byla zbytečnáAnd píše:ne nebude ukazovat stejne respektvie bude ukazovat stejne pri jiny rychlosti nez predtimHuska píše:
A nebude to spíše ukazovat pořád stejně????.... na převodu přece nic neměníš![]()
![]()
![]()
Podměřování tachometru nelze přesně určit, vše je nastaveno na rozdílné poměry pneumatik, hloubky vzorku, ale taky tlak v pneumatice a v neposlední řadě výrobci. Všechny veličiny mají vliv na skutečnou rychlost proto jsou nastaveny tachometry tak že podměřují s oscilací kolem 8%, ale nelze přesně říct BMW E30 podměřuje o 10%.

jako promin ale to je odpoved jak od debilaHuska píše:Hmmm ... takže tvoje respektive je přesně to co jsem napsal a tvoje reakce byla zbytečnáAnd píše:ne nebude ukazovat stejne respektvie bude ukazovat stejne pri jiny rychlosti nez predtimHuska píše:
![]()
![]()

stejne tak kdyz se nekdo zepta kolik je 1+2 a ty mu reknes ze se to rovna 2+1
kdyz se tady ptal esi to bude ukazovat min nebo vic tak tim asi nemyslel tachometr ale rychlost takze jedina tvoje spasa je takova zes to myslel jako recesi

----------------------:)
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
And píše:jako promin ale to je odpoved jak od debilaHuska píše:Hmmm ... takže tvoje respektive je přesně to co jsem napsal a tvoje reakce byla zbytečnáAnd píše: ne nebude ukazovat stejne respektvie bude ukazovat stejne pri jiny rychlosti nez predtim
![]()
stejne tak kdyz se nekdo zepta kolik je 1+2 a ty mu reknes ze se to rovna 2+1
kdyz se tady ptal esi to bude ukazovat min nebo vic tak tim asi nemyslel tachometr ale rychlost takze jedina tvoje spasa je takova zes to myslel jako recesi
Já jsem odpovídal na reakci, když si Maranelo myslel že tacho bude ukazovat jinak a taky jsem narozdíl od tebe vysvětlil, jak to je!!!

Tak se nauč číst a odpovídat na co se kdo ptá

Příště to napíši tak, aby jsi to pochopil i ty a zbytečně neplácal nesmysly.