Sportovní výfuk...

Cokoliv o čem se dá psát v souvislosti s BMW.
Kejzi

Sportovní výfuk...

Příspěvek od Kejzi » 17. 10. 2009 10:16

Zdravím všechny členy E30 klubu , mám jeden takovej problém , na auto jsem nahodil laďáček s atestem , a hned druhý den mě zastavili policajti a dostal jsem blokovou pokutu ve výši 1000,- . Důvod byl ten , že chtěli nějaké papíry k výfuku , které já však nemám a ani je nezajímalo , že je na výfuku vyražen atest , prý to dneska mám za 1000,- a příště to bude za 2000,- když si neseženu ty papíry. Tak mám prosbu , jestli někdo máte ladák s papírama , tak jestli by jste nebyli tak ochotný je naskenovat a hodit je sem nebo poslat e-mailem. Všem díky a mějte se...
M10B18 Power e30....
M21D24 dehet Power e28......
M43B19 Compact Power ISádlo...
M40B18 Sněhulák Power e30......
Zajištění STK + ME , autoservis

Venca

Re: Sportovní výfuk...

Příspěvek od Venca » 17. 10. 2009 10:31

Kejzi píše:Zdravím všechny členy E30 klubu , mám jeden takovej problém , na auto jsem nahodil laďáček s atestem , a hned druhý den mě zastavili policajti a dostal jsem blokovou pokutu ve výši 1000,- . Důvod byl ten , že chtěli nějaké papíry k výfuku , které já však nemám a ani je nezajímalo , že je na výfuku vyražen atest , prý to dneska mám za 1000,- a příště to bude za 2000,- když si neseženu ty papíry. Tak mám prosbu , jestli někdo máte ladák s papírama , tak jestli by jste nebyli tak ochotný je naskenovat a hodit je sem nebo poslat e-mailem. Všem díky a mějte se...
Pokuta je za hlučnost, výrok "příště za 2000,-" neznamená nic.

"Laďáček s atestem" je kraválroura na kšeft, nikoliv laděný výfuk.

Tvoje věc, že chceš solit za nic...

:twisted:

aula
člen E30.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aula » 17. 10. 2009 10:45

Ale když to bude řvát, tak je i ppapír k prdu ne? Poliš tě může poslat někam na přeměření úrovně kraválu a když to nebude podle techničáku, nebo jiné specifikace, tak zas zacáluješ.

Lepší je mít normál tichej a obětovat těch pár kobyl :lol: , lidi taky pak můžou líp spát :roll:
325iC: LSD, StarTec, semi M-Technic I, Smoked Hella

Kejzi

Příspěvek od Kejzi » 17. 10. 2009 10:53

jenže tenhle tak hlasitej není,není 100% průchozí , má jen o 1 přepážku míň než originál,takže je to jen takové brumlání na volnoběh a v nízkých otáčkách , nějakou kravál rouru bych si na auto nedával už jen z toho důvodu,že ty důchodci co bydlí v naší ulici by si každou chvíly stěžovali.... , je mi jasný , že mě poliši můžou poslat na měření hluku , ale z toho strach nemam , protože to stejně nepřekračuje zákonem dannou hlukovou hranici , kámoš má kravál rouru , která je hlučností přesně na hranici a kraváluje mu to 5x až 6x víc než mě , jde mi prostě jen o to , jestli mi někdo můžete naskenovat ty papíry k výfuku , aby příště neměli keci......
M10B18 Power e30....

FaMart

Příspěvek od FaMart » 17. 10. 2009 16:15

:shock: najvyšší čas aby som ja svoj prerobil :oops: . a čo to máš za výfuk?

Venca

Příspěvek od Venca » 17. 10. 2009 16:22

Kejzi píše:..., jestli mi někdo můžete naskenovat ty papíry k výfuku , aby příště neměli keci......
Oskenovaný papíry ti příště poslouží leda k utření zádě.

Chuck47
E30.cz mecenáš

Příspěvek od Chuck47 » 17. 10. 2009 16:54

Venca píše: Oskenovaný papíry ti příště poslouží leda k utření zádě.

Třeba chce jen vědět, jak to vypadá a co se tam píše... Mě by to taky docela zajímalo :wink:
Obrázek
Mazda Miata 1.8 Moss MP45

Jan Kučera

Příspěvek od Jan Kučera » 17. 10. 2009 17:57

je potřeba vědět několik základních věcí:

je opravdu ten vejfuk schvalenej na komunikace a ma atest?

pokud ano tak:

A) vůbec bych se o tomhle s nějakejma nablblejma švestkama nebavil

B) poslal bych je do prdele a na státní zkušebnu věcí pro automobily

C) podepsal bych jim že nesouhlasim a že postupuju onu věc k prošetření na odbor dopravy .

Na mě to dělá dojem že si na tobě jen zvedali ego.
Pláťákoslužby 608528957

524TdA RULEZZ

WRX Sti

..........................asi sem se posral,ale chci TURBO ... a klid

Obrázek

Kejzi

Příspěvek od Kejzi » 17. 10. 2009 21:22

Jan Kučera píše:je potřeba vědět několik základních věcí:

je opravdu ten vejfuk schvalenej na komunikace a ma atest?

pokud ano tak:

A) vůbec bych se o tomhle s nějakejma nablblejma švestkama nebavil

B) poslal bych je do prdele a na státní zkušebnu věcí pro automobily

C) podepsal bych jim že nesouhlasim a že postupuju onu věc k prošetření na odbor dopravy .

Na mě to dělá dojem že si na tobě jen zvedali ego.
Ano atest to má opravdu , je to výfuk od Remusu a má vyražen atest ze spoda a navíc má dle toho co říkal prodejce nějakou atestační vložku... Jinak s tím egem máš asi pravdu , zastavili mě a normál silniční kontrola , najednou šel za auto a ,,Pane řidiči , můžete si vystoupit??" tak jsem vystoupil a šel k němu a on na mě ,,Máte k tomu výfuku nějaké papíry???" , když jsem mu řekl , že papíry žádné nemám , ale že to má vyraženej atest zespoda na výfuku tak mi jen odpověděl ,, A to si opravdu myslíte , že se chci zasrat jen kvůli Vašemu výfuku , abych hledal nějaký atest??? Papíry k tomu nemáte takže dneska je to za 1000,- a příště pokud si neseženete papíry to bude za 2000,- " to bylo celý jeho jednání , takže jsem vysolil litr pro nic za nic....
M10B18 Power e30....

Venca

Příspěvek od Venca » 17. 10. 2009 21:41

Kejzi píše:...takže jsem vysolil litr pro nic za nic....
Hm, za nic úplně ne.

Kdo chce mít hustou káru, musí občas něco vysolit.

Kejzi

Příspěvek od Kejzi » 17. 10. 2009 21:47

Venca píše:
Kejzi píše:...takže jsem vysolil litr pro nic za nic....
Hm, za nic úplně ne.

Kdo chce mít hustou káru, musí občas něco vysolit.

Venco ty woe když se ti tohle téma nelíbí tak ho nečti a nebo ho smaž to bude asi pro tebe nejlepší viď. Na jiných fórech jsou teda lepší moderátoři než tady, hold si někdo chce připadat hustě alespoň za monitorem.........
já se tady snažim řešit něco co zajímá určitě víc lidí než mě, oba určo víme, že švestky jsou magoři (promiň Tweety),ale s tim nikdo nenadělá nic, jinak nezlob se na mě , ale pro nic za nic to nebylo, když ten výfuk je schválenej pro provoz na pozemních komunikacích a ještě navíc je kupovanej v Německu a tam si myslim šmejdy neprodávaj, protože každej jistě ví jak přísný STKáčka tam jsou a zákony jsou tam taky jinak postavený na ,,hlavu"..............
M10B18 Power e30....

Venca

Příspěvek od Venca » 17. 10. 2009 21:57

Kejzi píše:Venco ty woe když se ti tohle téma nelíbí tak ho nečti a nebo ho smaž to bude asi pro tebe nejlepší viď. Na jiných fórech jsou teda lepší moderátoři než tady, hold si někdo chce připadat hustě alespoň za monitorem.........
já se tady snažim řešit něco co zajímá určitě víc lidí než mě, oba určo víme, že švestky jsou magoři (promiň Tweety),ale s tim nikdo nenadělá nic, jinak nezlob se na mě , ale pro nic za nic to nebylo, když ten výfuk je schválenej pro provoz na pozemních komunikacích a ještě navíc je kupovanej v Německu a tam si myslim šmejdy neprodávaj, protože každej jistě ví jak přísný STKáčka tam jsou a zákony jsou tam taky jinak postavený na ,,hlavu"..............
Prostě normální origo vejfuk je hovno, je málo hustej.

Tak se koupí porádná troubel, vysolí se a podpoří kšeft.

Jelikož je ta troubel hlučnější, dráždí příslušníky PČR (nakonec, kvůli dráždění uší se vlastně montuje, že jo...).

Takže musíš počítat, že si na tobě zgustnou (znám jich hodně a taky o nich celkem dost vím..).
Je možný, že jejich postup není úplně v cajku.
Ale může vydusit třeba mně za origo Eberspacher?
Těžko.

Takže vo tom to je - za hustší káru hustší poplatky, no...

Kejzi

Příspěvek od Kejzi » 17. 10. 2009 22:22

Venca píše:
Kejzi píše:Venco ty woe když se ti tohle téma nelíbí tak ho nečti a nebo ho smaž to bude asi pro tebe nejlepší viď. Na jiných fórech jsou teda lepší moderátoři než tady, hold si někdo chce připadat hustě alespoň za monitorem.........
Prostě normální origo vejfuk je hovno, je málo hustej.

Tak se koupí porádná troubel, vysolí se a podpoří kšeft.

Jelikož je ta troubel hlučnější, dráždí příslušníky PČR (nakonec, kvůli dráždění uší se vlastně montuje, že jo...).

Takže musíš počítat, že si na tobě zgustnou (znám jich hodně a taky o nich celkem dost vím..).
Je možný, že jejich postup není úplně v cajku.
Ale může vydusit třeba mně za origo Eberspacher?
Těžko.

Takže vo tom to je - za hustší káru hustší poplatky, no...

Dobře , tohle co píšeš beru , ale proč se ten kretén od PČR nepodíval pod auto na atest a řekl mi , že se kvůli tomu nezasere , protože bylo po dešti , to je snad jejich povinnost se pídit po atestu nebo néé?????
M10B18 Power e30....

Venca

Příspěvek od Venca » 17. 10. 2009 22:29

Kejzi píše: Dobře , tohle co píšeš beru , ale proč se ten kretén od PČR nepodíval pod auto na atest a řekl mi , že se kvůli tomu nezasere , protože bylo po dešti , to je snad jejich povinnost se pídit po atestu nebo néé?????
Řekl bych, že ne.

Co by lezli někde pod autem a prohlíželi plech, jestli tam je nebo není nějakej znáček, stejně snadno padělatelnej.

Kdybys měl normální vejfuk, nemaj se čeho chytit.

Hustý troubele se kupujou kvůli hluku a hluk = problém.

Kára divně brblala, zdála se hlučná ==> vysol vatu...

Kubajz von Odry
člen E30.cz

Příspěvek od Kubajz von Odry » 18. 10. 2009 13:53

pokud si si jisty ze to atest ma, ze to neprekracuje normy a hlavne ze mas i vse ostatni v poradku (lekarnicka povinna vybava, gumy kola tad..) ak bych mu proste rekl ze mu nedam nic at si te klidne predvolaji

jsem pro to aby se za prestupky platilo - a sma kdyz nejaky udelam a chytnou me tak nemam potrebu ukecavat nebo se hadat s organy, ale platit za to co sem si koupil s tim ze je to legalni ....
Obrázek

Ada_CZ
člen E30.cz

Příspěvek od Ada_CZ » 18. 10. 2009 14:14

Hmm, ale není to tak trochu podřízení se totalitě? Vždyť už máme jinou dobu.. A i kdyby mělo jít o princip.. Copak přizdisráčství je nejlepší volba? Nepřu se, že v některých případech jo...

Ale je taky rozdíl roura z polska, nebo laděný výfuk pro konkrétní motor.. Takový zásah mi připadá víc košér než třeba sportovní filtr.. kor, když to srovnám se sprejováním světel, parabol, diodami a jinými zásahy, které zhoršují jejich svítivost, a další zvrhlosti nepočítaje...

Možná, že remus nebude mít tak příznivý poměr funkčnosti / (hustého kraválu) jako například sebring, ale co se kvality týče většiny sériových výfuků, je možná škoda za ně vyhazovat prachy..

Samotného mě brzy čeká výměna výfuku a daleko raději než shit za 3 tácy bych tam viděl kvalitní laděný sebring, kdybych na něm měl:) (stojí 4x tolik)

Kdybych měl jistotu, že ten "sériový" něco vydrží - aspoň půlku co BMW výfuk.. Walker? EBERSPACHER? (- nad ním jsem ještě neuvažoval..) Tak budiž...

Zkrátka, chtěl jsem říct, že sportovní výfuk nemusí být na autě jen kvůli frajeření..

E: gramatika
Naposledy upravil(a) Ada_CZ dne 18. 10. 2009 17:09, celkem upraveno 2 x.

Venca

Příspěvek od Venca » 18. 10. 2009 15:05

Ada_CZ píše:Hmm, ale není to tak trochu podřízení se totalitě? Vždyť už máme jinou dobu.. A i kdyby mělo jít o princip.. Copak přizdisráčství je nejlepší volba? Nepřu se, že v některých případech jo.....
Ne,, není to dobrá volba.

Tak daleko, jako v ostrovním království ovšem nejsme:

http://www.whatdotheyknow.com/request/c ... _by_hms_ir

Tam se občan zeptá ministra obrany, kolik stála munice na potopení rybářské lodi, převážející drogy a zda bylo nutné ji potápět, když byla posádka již zajata.
Odpověď musí dostat do čtyř týdnů.

U nás tyhle postupy nejsou ani v plenkách.

A proto službukonající hlídka číhá - a ejhle - tady nám někdo rachtá vejfukem!
Vydusíme, uvidíme...

Nutno ovšem dodat, že k takovému předdráždění výkonných orgánů velmi přispívá určité masové a záměrné překračování pravidel, všelijaké excesy a machrovinky, záměrně rozsvícená přiblblá světélka a podobné hovadinky.

A pak se někdo diví, že má podrážděnej pes snahu rafnout...

Ada_CZ
člen E30.cz

Příspěvek od Ada_CZ » 18. 10. 2009 15:27

Ale jo.. , vyhýbání se konfliktům je inteligentní a ne nutně při-zdi-sráčské.. A ani tak by mi nevadilo, kdyby orgány někoho takhle zbuzerovali za drzé chování, nebo jiný neprokazatelný přestupek.. Je ovšem smůla, že často to odskáčou ti "nevinní" (platí obecně)

No asi je dobré se pojistit těmi papíry už při nákupu. Akorát se to prodraží... :/

BTW: pro ověření totožnosti výfuku z "papírů" by pod auto stejně musel:)

Kejzi

Příspěvek od Kejzi » 18. 10. 2009 20:37

Ada_CZ píše:Hmm, ale není to tak trochu podřízení se totalitě? Vždyť už máme jinou dobu.. A i kdyby mělo jít o princip.. Copak přizdisráčství je nejlepší volba? Nepřu se, že v některých případech jo...

Ale je taky rozdíl roura z polska, nebo laděný výfuk pro konkrétní motor.. Takový zásah mi připadá víc košér než třeba sportovní filtr.. kor, když to srovnám se sprejováním světel, parabol, diodami a jinými zásahy, které zhoršují jejich svítivost, a další zvrhlosti nepočítaje...

Možná, že remus nebude mít tak příznivý poměr funkčnosti / (hustého kraválu) jako například sebring, ale co se kvality týče většiny sériových výfuků, je možná škoda za ně vyhazovat prachy..

Samotného mě brzy čeká výměna výfuku a daleko raději než shit za 3 tácy bych tam viděl kvalitní laděný sebring, kdybych na něm měl:) (stojí 4x tolik)

Kdybych měl jistotu, že ten "sériový" něco vydrží - aspoň půlku co BMW výfuk.. Walker? EBERSPACHER? (- nad ním jsem ještě neuvažoval..) Tak budiž...

Zkrátka, chtěl jsem říct, že sportovní výfuk nemusí být na autě jen kvůli frajeření..

E: gramatika
Plně s tebou souhlasím , měl jsem origoš výfuk totálně vysypanej , prostě uhnilej uvnitř , kterej dělal kravál jak sviňa (důchodci u nás v ulici si stěžovali , že je budim v 11 hodin večer když jedu z práce) tak jsem se rozhodl sehnat něco jiného , vyrazil jsem za kamarádem , který objednává originální díly z Německa na BMW , Mercedes , Opel.... , když mi řekl cenu originál nového výfuku (6 700,-), tak jsem málem dostal infarkt. Druhý den jsem jel do Německa na služebku a narazil jsem na prodejnu autodílů a autodoplňků a v ní na laděné výfuky Remus s evropskou homologací , zeptal jsem se jestli nemá náhodou od Remusu výfuk na e30 a řekl , že má ve skladu poslední kousek za v přepočtu 5 000,- , což je podstatný rozdíl cena vs. kvalita , protože Remus je celo nerez , kdežto originál rezne po 2 - 3 letech. Po namontování na auto to nejenže vypadá lépe než orezlý originál , ale hlavně neřve to jako kravál roura , takže už nebudim důchodce když jedu z práce , akorát ti podělaní žampióni si stěžují , že k tomu nemám nějaký papír , který ani nevím jak má vypadat....... :(
M10B18 Power e30....

aula
člen E30.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aula » 18. 10. 2009 21:25

Kejzi píše:.... když mi řekl cenu originál nového výfuku (6 700,-), tak jsem málem dostal infarkt. ....Remusu výfuk na e30 ... za v přepočtu 5 000,- , což je podstatný rozdíl cena vs. kvalita
Kvalita ve prosptěch remusu jo? Jako nerez je nerez, to jo... Ale origoše vydrží taky dost, některé se dochovali dodnes... Jinak za novej origo ti příjde 6700 hodně :?: . Za chvilku se s pokutama dostaneš stejnak na víc, bohužel no. Jinak jsem zvědavej, jestli tu vůbec nějakej papír na lauf seženeš a zda pomůže...
325iC: LSD, StarTec, semi M-Technic I, Smoked Hella

Odpovědět