Nejčastějš padají argumenty typu: "Když máš na sál, musíš mít i na muziku", já bych rád slyšel něco objektivnějšího.
Žabomyší válka příznivců a odpůrců LPG může začít

BTW - já jsem příznivce
Ale samozřejmě, že se vyráběly BMW na plyn.Gabo píše:...... BMW si do sebe LPG samo nenainstalovalo, .......
Tak to je pro mě novinka ...Venca píše:Ale samozřejmě, že se vyráběly BMW na plyn.Gabo píše:...... BMW si do sebe LPG samo nenainstalovalo, .......
Např. 518g.
no, tohoto nazoru bych se drzel...V6 blázen píše:Plyn patří do zapalovaču a ne do auta a už vubec ne do BMW měl jsem jednu e30 318 na plyn a v zimě se to neskutečně sralo ale nejel jsem v sgi soustavě lpg to měl jeden člen z fora a vychvaloval si to ale stejně my pak říkal že se mu to nějak mrda a neví si rady ani lpg servise a to ten plyn stal 25tis nevím no podle mě auto co jezdí 15roku na benzín a pak se do toho nacpe plyn tak jde rychle srat a hlavně nejede na plny vykon
Nebudu to tu rozvádět,ale ještě jsem neviděl auto s LPG který by fungovalo normálně.A že jsem jich viděl.Vasa píše:no, tohoto nazoru bych se drzel...V6 blázen píše:Plyn patří do zapalovaču a ne do auta a už vubec ne do BMW měl jsem jednu e30 318 na plyn a v zimě se to neskutečně sralo ale nejel jsem v sgi soustavě lpg to měl jeden člen z fora a vychvaloval si to ale stejně my pak říkal že se mu to nějak mrda a neví si rady ani lpg servise a to ten plyn stal 25tis nevím no podle mě auto co jezdí 15roku na benzín a pak se do toho nacpe plyn tak jde rychle srat a hlavně nejede na plny vykon
jedna "pani" povidala. Kdyz uz nejaka zkusenost tak na systemu ktery tezko relevantne posoudit a dalsi od "kamose"...
Jestli pak Te treba napadlo, ze LPG ma vyssi oktanove cislo (min99, casto i kolem 110) nez benzin, dale treba ze jiz system pripravy smesi nemusi pomerem kapalneho benzinu a vzduchu "plynou smes" jako u benzinu atd.
Na druhou stranu je treba rici, ze to ma i par nevyhod napr. vyssi tepelne zatizeni motoru (ciste plunna smes neochlazune steny valce). Z hlediska výhřevnosti je na tom LPG výrazně hůře na jednotku objemu a o něco málo lépe na jednotku hmotnosti proti benzínu. Tento fakt zpusobuje, ze lze dosáhnout výkonu srovnatelného s benzínem, ale za cenu větší spotřeby paliva, a to zhruba o 15 – 25%.
Pokud se clovek o toto palivo trochu zajima tak se rozhodne neodvazi tvrdit, ze... "s plynem to jede nahovno". Leda ignorant.