Jaký rozdíl je ve světlech čočka vs. čočka s "úsměvem" ?
Mám totiž na autě jednu "s" a jednu "bez". Tak bych si to rád objasnil a popřípadě sehnal buď "s" nebo "bez" ...

Díky ...
PS: Omlouvám se za trapný dotaz, který není hoden majitele BMW.

Jak Hella tak Bosch delal obe varianty (usmev i bez), rozdil je v rocniku auta a prvni se zacaly osazovat "bez usmevu" (tusim do konce roku 88 ). Od rocniku 89 by meli byt osazovany s usmevem. Presne se mi to, ale nalezt nepodarilo. V zasade plati, ze Helly nebrat, protoze maji parabolu z plastu a ta zrovna nema dlouhe trvani (jsou propalene od zarovek a pokoveni plastu - zrcadlo mizi pred ocima) - tudiz nesviti. Jedine reseni je vymena za nove paraboly a ty nepatri k nejlevnejsim. Bosch nastesti zustal verny klasice a ty svetla vetsinou fungujou bezproblemu. Bohuzel vetsina "tricitek" je dle me zkusenosti osazena Hellama. U dalkovych svetlometu neni rozdil - oboji je klasika a fungujou bezvadne. Co do funkce s usmevem/bez usmevu by varianta s usmevem mela poskytovat vetsi svit tesne pred auto (cast svetla prochazi tim usmevem mimo vlastni cocku a parabola ma v dolni casti jakesi vybrani).Gabo píše:Jedno světlo je Hella (to s úsměvem) a má plastovou parabolu, to druhý bez úsměvu je BOSCH a má plechovou parabolu
za 1 - sklaleve a prave maji jine brouseniMaaaniak píše:Doprostřed silnice vydět neptřebuješ. Já bych to prohodil abych viděl líp do škarpy
P.S. Hlavně to neber jako, že Tě nějak urážim prosím Tě.
Ono se v tom ani nikdo nemusel hrabat - proste ho ta kapalina casem rozezere. Nove stoji docela ranec na to co za to dostanes do rukyBALI píše:kuhlwasser je množství chladící kapalinykdyž si to z nj přeložíš,tak je to "chladící voda-kapalina"
spíš jak se v tom někdo hrabal,tak se mu podařilo "nějak" rozbít to čidlo na množství vody
Myslim že ty 13tky tam nedáš, už jsem to jednou zkoušel.Luboš_325i píše:Ještě jeden " low " dotaz, dostanu 13" tky pneu dozadu (kvůli brzdám) ... 14" tky jsou mi jasný, když jsou origo zimáky.
...![]()