výměna karoserie-jde to?
- ALA E30
- člen E30.cz
výměna karoserie-jde to?
Je možné v dnešní době legálně vyměnit kastli?Mou sedan s M40 vyměnit za zdravou ze sedana ale šestiválu?Bude problém a případně jak velké náklady?Nebo je lepší sehnat kastli ze 4válce sedana?Čet jsem tu něco o p.Stehlíkovi a pak že už je to minulost,tak nevim.Napadlo mě i jednoduše přebastlit čísla,
ale to je potom tak na vyjíždky na pole co?Dík za názory.

90´- E30sedan-316i(M42) /// 88´- E30cabrio-318i(M40) /// 91´- E30touring-324td(M21) /// 99´ - E46sedan - 318i(M43) /// 03´- E46sedan-330d(M57N)
Re: výměna karoserie-jde to?
Jen zkušenost s STK z posledních cca 2 let:ALA E30 píše:..Napadlo mě i jednoduše přebastlit čísla, ..ale to je potom tak na vyjíždky na pole co?...
Zajímají se o okolí VIN, jestli není převařená apod., a to jde o celkem pohodovou stanici.
Zřejmě následek nějakýho tlaku shora, a nejspíš po průserech...
- ALA E30
- člen E30.cz
Jasný něco takovýho jsem tušil,že tudy cesta nepovede.Jinak myslíš tou legál přestavbou by to šlo?Nebo se doba změnila natolik že už i to je problém?(ať už birokratickej nebo finanční vzhledem ke stáří vozu)
90´- E30sedan-316i(M42) /// 88´- E30cabrio-318i(M40) /// 91´- E30touring-324td(M21) /// 99´ - E46sedan - 318i(M43) /// 03´- E46sedan-330d(M57N)
re
ahoj kámoš má ve velkým techničáku dole v poznámkách ,-- vin. vyraženo náhradní technologií, a má to číslo vyražené na pravém předním kotli,prostě jak je uchycený tlumič nahoře ,tak vedle něj to má vyražený. docela mu to závidím ,každej třetí rok si přitáhne zdravého touringa E30 a je to né... nechá vyrazit číslo v jakymkoliv servisu kde mají raznice a maže dál... 

Re: re
pasťa e30 píše:ahoj kámoš má ve velkým techničáku dole v poznámkách ,-- vin. vyraženo náhradní technologií, a má to číslo vyražené na pravém předním kotli,prostě jak je uchycený tlumič nahoře ,tak vedle něj to má vyražený. docela mu to závidím ,každej třetí rok si přitáhne zdravého touringa E30 a je to né... nechá vyrazit číslo v jakymkoliv servisu kde mají raznice a maže dál...
LOL, to původní číslo co je pod oknem musí být čitelně znehodnoceno, pokud je jiný než tam původně bylo tak má průser
btw to by bylo kradenejch aut s takovouhle fintou
EX e28 525e
EX 2x e30 318i M40
EX e28 528i
EX e30 320i
Felda
VW Golf VII 4Motion f tédéí Hajlajn
Galaxy s platákem:)
odtah od 7kč/km731810210
EX 2x e30 318i M40
EX e28 528i
EX e30 320i
Felda
VW Golf VII 4Motion f tédéí Hajlajn
Galaxy s platákem:)
odtah od 7kč/km731810210
-
- sponzor E30.cz
jenže tak to jeMazety píše:pasťa e30 píše:ahoj kámoš má ve velkým techničáku dole v poznámkách ,-- vin. vyraženo náhradní technologií, a má to číslo vyražené na pravém předním kotli,prostě jak je uchycený tlumič nahoře ,tak vedle něj to má vyražený. docela mu to závidím ,každej třetí rok si přitáhne zdravého touringa E30 a je to né... nechá vyrazit číslo v jakymkoliv servisu kde mají raznice a maže dál...
LOL, to původní číslo co je pod oknem musí být čitelně znehodnoceno, pokud je jiný než tam původně bylo tak má průser

- Chvalda 318iS
- člen E30.cz
Tak.. A já třeba nemám nikde v papírech uvedený origo číslo přestavovanýho auta... Tak jak tomu zabráníš? Takže je to úplně lehce proveditelný... Je to lehce nedomyšlenej systém, ale vzhledem k tomu že těch aut není v republice většina, není to takovej problém asi....Mazety píše:pasťa e30 píše:ahoj kámoš má ve velkým techničáku dole v poznámkách ,-- vin. vyraženo náhradní technologií, a má to číslo vyražené na pravém předním kotli,prostě jak je uchycený tlumič nahoře ,tak vedle něj to má vyražený. docela mu to závidím ,každej třetí rok si přitáhne zdravého touringa E30 a je to né... nechá vyrazit číslo v jakymkoliv servisu kde mají raznice a maže dál...
- Chvalda 318iS
- člen E30.cz
No o tom mi ani nemluv... Já jsem vin náhradní technologií absolvoval a když mi na technický vyráželi číslo, tak jsem je málem zabil... Nejdřív mi to vymlátil na pravej klobouk - to bylo cekem ok... A pak jakože mi musí to starý znehodnotit... Vzal si nějaký dvoukilový kladivo a jal se mi mlátit do torpéda... Po prvním malým úderu se začal ten plech lehce propadat dovnitř, a on že bude pokračovat, že to musí znečitelnět... Tak jsem mu vysvětlil, že ať se na to laskavě vysere, že mi akorát vykurví auto, načež on to pochopil a radši vzdal... No zaplať pánbůh... Ještě tejden se mi z toho otvírala kudla v kapse, když jsem si na to vzpomněl...jajic píše:já totiž na evidenčce dostal pojeb za to,že origo VIN je čitelný

vůbec mu to origo číslo kastle nikde nekontrolovali,vždy koukali jen na to co je tam přidělenéjajic píše:jenže tak to jeMazety píše:pasťa e30 píše:ahoj kámoš má ve velkým techničáku dole v poznámkách ,-- vin. vyraženo náhradní technologií, a má to číslo vyražené na pravém předním kotli,prostě jak je uchycený tlumič nahoře ,tak vedle něj to má vyražený. docela mu to závidím ,každej třetí rok si přitáhne zdravého touringa E30 a je to né... nechá vyrazit číslo v jakymkoliv servisu kde mají raznice a maže dál...

- ALA E30
- člen E30.cz
A jak funguje to vyražení náhradního VIN?To jako teda seženu stejnou kastli,nacpu do ní vše z mojí E30 a zažádám o změnu karoserie,nebo přímo o změnu VIN na kastli?Zajímá je původ kastle?Musí být ze stejné motorizace?
pasťa e30 píše:poptám se přesně jeho jak to je a dám ti vědět ju,čaj čajALA E30 píše:A jak funguje to vyražení náhradního VIN?To jako teda seženu stejnou kastli,nacpu do ní vše z mojí E30 a zažádám o změnu karoserie,nebo přímo o změnu VIN na kastli?Zajímá je původ kastle?Musí být ze stejné motorizace?

Taky mám auto, které prošlo přestavbou (dovoz z De na české papíry)
Jedná se o přestavbu karoserie - dále bylo přiděleno nové úřední číslo a udělena výjimka o absenci originálního štítku. Vin vyraženo na pravém podběhu.
Původní vin je zaškrtaný(nedá se celý rozluštit) - v prvopisu TP byl ještě uvedený, v druhopisu už ne.
Jinak VIN odpovídá dle ETK nějakému novějšímu Bawu - (ročník 97 asi.. ), při koupi auta jsem měl trochu strach tak sem ho vzal na evidenčku a pohoda.
V mém případě byla ještě uvedena schválená změna typu motoru (z papírových 1.8 M40 na 1.6.. )
Co se týče přestavby karoserie - Myslím že můžeš přestavovat jenom karoserie z původně stejnoválcovými motory.. A celé totok bude asi něco stát...
Jedná se o přestavbu karoserie - dále bylo přiděleno nové úřední číslo a udělena výjimka o absenci originálního štítku. Vin vyraženo na pravém podběhu.
Původní vin je zaškrtaný(nedá se celý rozluštit) - v prvopisu TP byl ještě uvedený, v druhopisu už ne.
Jinak VIN odpovídá dle ETK nějakému novějšímu Bawu - (ročník 97 asi.. ), při koupi auta jsem měl trochu strach tak sem ho vzal na evidenčku a pohoda.
V mém případě byla ještě uvedena schválená změna typu motoru (z papírových 1.8 M40 na 1.6.. )
Co se týče přestavby karoserie - Myslím že můžeš přestavovat jenom karoserie z původně stejnoválcovými motory.. A celé totok bude asi něco stát...
Naposledy upravil(a) Ada_CZ dne 25. 10. 2008 13:21, celkem upraveno 2 x.