Tak dnes dne 2.9.08 nastal ten pravý den pro výměnu oken na mojí E30 318 plast. Vesele dorazím ze školy /ano pořád sem školou povinný/ a připravim si okna že pojedu k marcelusovi. Okna sem předtim umyl ,aby vypadaly k světu. Takže naonačim je do auta a tradáá směr marcelus. Takhle pomalu sem skrz poděbrady jestě nejel

přiznám se, jestli jel někdo za mnou Pardon =)
No nic, dojedu na místo určení zvednu tel. prozvonim otevřou se dveře a vjezd na zahradu byl jenom můj =). Inu zaparkuji svoje auto a následovalo rozebráni předních tapeců, žádnej problém, vykuchat stahovačky

taky pohoda

ale přišel první problém : Okna z plasťáka sou jinačí než z chroma /měl sem se informovat ale kdo to mel tušit???/ inu a následoval další problém: mechanizmus stahovani je jinaci a tim padem i úchyty na oknech které jsou lepené, ale což na tom, že šikovny ruce a šroubovák nespraví a neoddělí plech/hliník/ od skla. Metoda velice zdlouhavá, ale 3 okna to fungovalo =) při 4 okně nastal zvuk který sme nazvali: Otřes přenesený po skle /tak to fungovalo u předchozích skel/, nicméně sem pokračoval v oddělovaní plýšku od skla =) a bylo nebylo při jednom doteku šroubováku a sklo spolujezdce se sklo změnilo na skleněný koberec který se roztáhnul v délce skoro 3 m. Marcel řikal :"Du pro nařadí a najednou slyšim nejaky šum, otočim sem a vidim jak si ve vzduchu"

Ano jelikož sem najednou usoudil, že je něco špatně když se ozval ten zvuk, tak sem vyskočil skoro 1m do vzduchu, asik reflex aby mělo sklo kam letět. Při dopadu na zem sem zjistil ze mi něco teče z nohy a přesvědčil sem se že sklo z okna vás pořeže =) ale jenom tak decentně aby se neřeklo =) když marcel chtěl přidelat pomocí siliconu na okna plýšky k oknu tak mu konec pistole /jak v tom mate tubu se siliconem/ vzal leteckej úprk a ochotně na moje okno, takže okno mělo černý přeliv. Ale co hadr a leštěnka nesprví.
Na výměnu zadních oken sme přivolali Chvaldu a vše šlo jako po másle. Inu shánim přední okno k řidičovi na plasta, kdyby někdo měl doma a překáželo směle se ho ujmu=) Jinak teším se že někdo přihodíte veselou historku