které motory mají jako rozvod řetěz?
které motory mají jako rozvod řetěz?
Tohle mě velmi zajímá. Pak mám dotaz jestli v E36tkách (těch prvních) jsou motory e30. Pak mě zajímá jaký rozvod má IS e30.dík 

hasi
- gusto318is
- gusto318is
Hm, ťažko povedať.. ja som už mesiac nepojazdný, najprv som menil zdvíhatká a teraz sa čaká na šponováky rozv. reťaze. Pokiaľ viem, najnáchylnejšie sú práve zdvíhatká, ale nie sú drahé - celá sada ma vyšla na 7 000 Sk, to nie je veľa za 16 ks.
Inak, povedal by som, že tento motor so vyžaduje asi najväčšiu pozornosť a opatrné zaobchádzanie (hlavne na studeno) zo všetkých motorov v E30 (ak neberiem do úvahy 320is a M3).

Inak, povedal by som, že tento motor so vyžaduje asi najväčšiu pozornosť a opatrné zaobchádzanie (hlavne na studeno) zo všetkých motorov v E30 (ak neberiem do úvahy 320is a M3).
ex-E30 2,5i 24V Coupe Driftcar - 204 PS
(OO=[][]=OO)
BMW 328i E36 Touring
(OO=[][]=OO)
BMW 328i E36 Touring
jak to myslíš ? jako že jsi čekal na parkovišti než se to ohřálo a pak ses teprv rozjel ?hasi píše:právě mě zaráželo, že jsem musel počkat než se ohřeje a pak teprve jet.
každý motor vyžaduje zahřátí, ale dělá se to tak, že nastartuješ, normálně se rozjedeš a rozumnou jízdou-nevytáčet třeba na 3 000, dosáhneš provozní teploty, na co ti bylo když si na parkovišti čekal na zahřátí a pak to začal honit se studenou převodovkou ?????
pojem zahřátí motoru zanamená jezdit v klidu dokud nedosáhneš provozní teploty a pozor to neznamená že teplota vody bude zhruba uprostřed, důležitá je teplota oleje a ta stoupá pomaleji než voda, takže abych to zkrátil-jeď normálně, rozumně nevytáčej motor a tímto způsobem ujeď 15-20 km.
z E 30 bych vyrost kdybych měl na tohle
- gusto318is
Na www.318is.de je na túto tému takáto poznámka:"Ein Junger Fahrer macht meistens den größten Fehler den man beim IS machen kann, IM KALTEN ZUSTAND HOCH DREHEN. Das bedeutet das der Wagen in den ersten 10-15 Km nie über 3000U/min gedreht werden sollte. Der Motor besitzt einen ALUMINIUM Zylinderkopf der durch das schnelle warm werden des Motors Risse bekommen kann"
ex-E30 2,5i 24V Coupe Driftcar - 204 PS
(OO=[][]=OO)
BMW 328i E36 Touring
(OO=[][]=OO)
BMW 328i E36 Touring
- Blumen_071
- member of yacht club Monaco
Was für ein Unsinn.gusto318is píše:Na www.318is.de je na túto tému takáto poznámka:"Ein Junger Fahrer macht meistens den größten Fehler den man beim IS machen kann, IM KALTEN ZUSTAND HOCH DREHEN. Das bedeutet das der Wagen in den ersten 10-15 Km nie über 3000U/min gedreht werden sollte. Der Motor besitzt einen ALUMINIUM Zylinderkopf der durch das schnelle warm werden des Motors Risse bekommen kann"
Momentální 4,000 při řazení je fajn, ALE vlítnout na autobánku a střihat to naplno za studena je rasovina.
Mě to vždycky škubalo, tak jsem musel počkat až se to mírně ohřeje cca 2min a pak už to jelo. Nejsem typ, který tomu dá pak hned za uši. Kdyby byl člověk placenej za ničení aut, tak to budu dělat, ale když pak hloupé ničení sám zaplatím, můžu za chvíli jezdit sockou.Mirek píše: jak to myslíš ? jako že jsi čekal na parkovišti než se to ohřálo a pak ses teprv rozjel ?
každý motor vyžaduje zahřátí, ale dělá se to tak, že nastartuješ, normálně se rozjedeš a rozumnou jízdou-nevytáčet třeba na 3 000, dosáhneš provozní teploty, na co ti bylo když si na parkovišti čekal na zahřátí a pak to začal honit se studenou převodovkou ?????
pojem zahřátí motoru zanamená jezdit v klidu dokud nedosáhneš provozní teploty a pozor to neznamená že teplota vody bude zhruba uprostřed, důležitá je teplota oleje a ta stoupá pomaleji než voda, takže abych to zkrátil-jeď normálně, rozumně nevytáčej motor a tímto způsobem ujeď 15-20 km.

hasi
tak to je nějaký problém na motoru...hasi píše: Mě to vždycky škubalo, tak jsem musel počkat až se to mírně ohřeje cca 2min a pak už to jelo...
já když nastartuju tak čekám 1 min. aby se promazaly kanály a pak teprve jedu...hasi píše:když člověk potřeboval jet a musel čekat jak trubka...
- thomas_a_anderson
vady a závady se mají odstraňovat...hasi píše:Jenže já pokaždým startu, to už je o něčem jiným...