BMW x konkurence

Cokoliv o čem se dá psát v souvislosti s BMW.
Odpovědět
Rotten

BMW x konkurence

Příspěvek od Rotten » 10. 03. 2004 20:16

Pánové, pořád tady čtu jak BMW nej, narážky na VW, Ochcávky, Nisany Micra a já nevim co všechno ještě. Ano BMW je mezi auty na špička, je to technicky vyspělé, kvalitní, silné, značka má vysokou prestiž atd, atd, atd. Ale napadlo vás taky, že tohle všechno není jenom tak, totiž že to je taky kurevsky drahá značka? Kdybyste věděli kolik nových škodovek 120L byste si tenkrát koupili za svého bavce ze stejného roku, tak by se na to možná dívalo taky jinak. Anebo dneska, podívejte se kolik dneska stojí nejlevnější bavo a nejlevnější škodovka. Tu kvalitu si taky majitel musí zaplatit. No to je jenom moje reakce, ke které mě dohnaly ty věčné spory ohledně BMWxkonkurence. Přijde mi to jako kdyby se majitel Bently nebo Ferrari chtěl srovnávat s ńákou sockou. Možná někdo namítne, že se bavíme o E30 - tedy starém autu, jehož cenu smazal čas, takže teď stojí totéž co Favorit, ale ta cena se furt projevuje - náhradní díly jsou pořád několikánásobně dražší než na toho favouše, a protože staré auto náhradní díly prostě potřebuje, tak ten bavor furt vyjde dráž, takže ta kvalita se furt projevuje na peněžence.
P.S. mlčení beru jako souhlas.

Fx

Příspěvek od Fx » 10. 03. 2004 20:23

No ja mam Nissana Micra. Ta Micra je novejsi, na normalni jizdu prijemnejsi a tak... Ale jak jednou poznamenal jeden muj kamarad pri pohledu na moji E30 - To auto ma dusi. Nerikam, ze jiny auto ji nema, kazdy muze mit rad neco jineho.

Treba ten muj podpis taky neni radno brat absolutne... Spis to je slovni hricka a ne nadavani na skodovky. Mel jsem feldu, treba DC ma na normalni jezdeni fabii. Ta fabie neni spatny auto, ale o felde bych se hadal. Jasne, bylo to staveny, aby to bylo levny... Ale proste to neni prijemny auto na cestovani.

Zkratka kazdy at ma rad, co chce. Kdybych mel vic penez, mozna bych misto E30 mel E36... A co si budeme povidat, spis nez rozumnyma duvodama muzeme podlozit vlastnictvi techhle aut tim, ze je mame proste radi. A o tom to je, jinak bychom nebyli na tomhle foru.
E39 535i sedan

Melisek^076

Příspěvek od Melisek^076 » 10. 03. 2004 21:31

To Rotten:

příjemně jsi mne překvapil. Na druhou stranu jsem s tím do toho také šel a počítat kolik jsme do toho nasypaly nemá smysl, protože je pozdě. Bohužel doba je neúprosná a stávají se z nás pomalu obdivovatelé začínajících veteránů a stále častěji spíše i vysloužilců. Ve svém okolí se setkávám s čím dál většími vraky, které mi srážejí radost z toho, že mám e30. Před 3-mi lety to bylo úplně o něčem jiném. Vrátit se tak zpět v čase....

Fx

Příspěvek od Fx » 10. 03. 2004 21:40

Asi tak... Treba ta moje E30 bude potrebovat jeste dost pece... Ale proste to delam, protoze mam to auto rad. Kdyby ne, tak to vypada jinak...
E39 535i sedan

Blumen_071
member of yacht club Monaco

Příspěvek od Blumen_071 » 10. 03. 2004 21:40

mno.. jak jsem jiz jednou ci vicekrat poznamenal, mit na octavku tdi tak se na cely bmw vyseru. a ze se to neudrzi na silnici? to proste neni autem ale tim kdo ho vede. proste je to jine auto a je potreba ho "jinak pouzivat" neco pres 200 to taky umi, zere to hovno, no a ze musim pred zakrutou zvolnit? no to je uz o nátuře.
ale e30 je proste nadherny auto, a o ty dusi... tak tomu verim. neni to takovej ten plastovej vylisek ve kterych se jezdi dnes

Fx

Příspěvek od Fx » 10. 03. 2004 21:44

Blumen_071 píše:mno.. jak jsem jiz jednou ci vicekrat poznamenal, mit na octavku tdi tak se na cely bmw vyseru. a ze se to neudrzi na silnici? to proste neni autem ale tim kdo ho vede. proste je to jine auto a je potreba ho "jinak pouzivat" neco pres 200 to taky umi, zere to hovno, no a ze musim pred zakrutou zvolnit? no to je uz o nátuře.
ale e30 je proste nadherny auto, a o ty dusi... tak tomu verim. neni to takovej ten plastovej vylisek ve kterych se jezdi dnes
Presne tak, lip bych to nevystihl. I kdyz... ja bych se na to BMW asi ani tak vykaslat nedokazal... Kdyz kamaradi vidi ty obrady, kdyz ho vecer opoustim (obcas upozornej, ze jsem zapomnel pusu na znak MW :lol: ), tak se neubranej usmevu. Vlastne se jim nedivim...

E30 je pro me jako droga... Nemuzu to rozumem vysvetlit, proste to tak je :wink:
E39 535i sedan

Max-Max
Moderátor e30.cz

Příspěvek od Max-Max » 10. 03. 2004 22:06

Ale myslím, že každý si uvedomuje, že to auto muselo stáť brutálne prachy na tu dobu. Niekde tu lietala cena za nova a po prepočte to vychádzlo okolo 700 tis Kčs. Ale nesúhlasím s tým, že diely sú drahé. Na fačko stojí zadný tlmič Sachs 1900 Sk. Na bawo som kúpil Kayabu za 1319 Sk. Mal som Fačko, takže viem čo koľko stojí a tiež som to riešil z vrakáčom. Každý náhr. diel je drahý či na favorit alebo bawec. Za seba hovorím, že ma vôbec nesere, čo to stojí. Mám to auto preto že sa mi páči. Už keď som ho kúpil, bolo plne pojazdné nič mu nebolo. to len ja furt niečo mením a vylepšujem, lebo je to môj milašek. :lol:
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220

SlimShady
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SlimShady » 10. 03. 2004 22:10

By som dodal tiez cosi... pred dvoma tyzdnami sa odhalila na mojej Ete taka vec ze som mal pocas tych dvoch tyzdnov chut poziadat admina aby zmazal mojho usera z fora, hodit cele bawo ako je do srotu, a kupit si nieco novsie, alebo nebodaj nove na leasing... fakt ale fakt drsne som nenavidel cele bmw tak ako je, kvoli tomu ze je prakticky na sracky... ale po veeelmi dlhom vahani a rozmyslani som sa vzchopil, teraz sa donho chystam nasypat tak 2, 2 a pol vyplaty, ale stoji to za to, to auto ma nehorazny image 8) takze ja to neriesim, nech to ma aj 20 rokov, to auto je brutal luxus, a v porovnani s autami dnesnymi a aj inymi z tej doby vychadza podla mna viac nez dobre, nech sa to tyk vzhladu, jazdnych vlastnosti, atd. :wink:
Faszom a seggedbe verem te buzi :!:

luissa

Příspěvek od luissa » 10. 03. 2004 23:50

to Melisek : Musím s tebou souhlasit v tom, že když vidím vrak E30 a v ní nějaký cikán, tam s toho mám taky divný pocit. Ten, ale hned jak vidím svoji je pryč.

S těmi díly bych tak hrozivě taky neviděl. Já mám ještě zmiňovaného Favorita. Díly jsou některé na stejno, jiné dražší, ale když si člověk uvědomý jak jsou ty díly namáhané, tak je to vlastně na stejno.
Jinak si myslím, že to auto má určitě duši. Když prodal minulou E30, tak jsem z toho byl fakt hodně špatnej, teď když jsem koupil nynejší E30, hned je líp na duši.

Mirek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek » 11. 03. 2004 00:22

Asi před čtyřmi roky mi vše nevyšlo podle představ a situace byla taková že jsem neměl nic. Půjčil jsem si tehdy od kámoše 60 000,-, za 55 000,- koupil E 30, za 1 000 benzín a se 4 000 jsem znova rozjel byznys. Začalo se mi celkem dařit a za dva měsíce jsem tu 320i prodal koupil krásnýho touringa ze Švýcarska, dal do něj komplet udělaný iS, Alpina sedáky,Alpina kola,Alpina budíky do mřížky, klimatizaci no prostě jsem si udělal hezkou E 30. Touringa jsem měl rok když mi známej nabídl výměnu za udělanou 327i s M 3 podvozkem po laku na 17-to je ta modrá na fotce. Jezdilo to na LPG a já byl spokojený. Po roce ale šel motor do kopru a tak jsem to komplet rozprodal na díly-něktěří z vás je mají. Už ani nevím proč jsem koupil Hondu Prelude a celkem spokojeně jezdil. Nějaký čas jsem měl současně s Hondou i E 23 protože jsem si chtěl přivézt 635. Po roce marného shánění na internetu, prostě se mi žádná dost nelíbila, nebo když se mi líbila 6 tak zase to mělo strašnou cenu, jsem E 23 prodal a koupil si Hondu Legend. Ta mě celkem bavila až teda na ten náhon na předek. S Hondama jsem to vydržel rok a pak je prodal. A co jsem koupil ? Možná je to divný ale mám zase E 30 325 i a jsem spokojen. Teď to ani nebyla otázka peněz, ale začal jsem považovat investici do auta za nejhorší investici vůbec. E 30 se mi líbí, zas tolik nestála a ani servis není tak stašný. A co si chci koupit dál ? Jednoznačně E 30 M 3.

peca

Příspěvek od peca » 11. 03. 2004 07:51

Já jen doplním tehdejší ceny nových e30.v Ostravě je salón,kde mají vystavený e30ky i s pořizovacími cenami.nejdražší co tam je,je 325 4x4 v plný výbavě a částka se přehoupla,přes 1mil.!!!moje 320 6v stála kolem 750tis!:)) je to až neuvěřitelný! :twisted:
Nekupujte si auto! Kupte si BMW !

peca

Příspěvek od peca » 11. 03. 2004 07:53

Nejlevnější byly 1.6ky!

Mirek: to mě zajímá,co jsi rozjel za business se 4tis. v kapse?:) nechceš se podělit? měl bych zájem!:)
Nekupujte si auto! Kupte si BMW !

Blumen_071
member of yacht club Monaco

Příspěvek od Blumen_071 » 11. 03. 2004 08:58

no a taky si uvedomte ze jeden milion tenkrat se zdaleka nerovna jednomu milionu dnes :)

Pivson

Příspěvek od Pivson » 11. 03. 2004 09:58

Řeknu to takhle:

BMW neco stojí, to je pravda. I ja do toho neco dal, ale delam to z lasky k autum a ke znacce - jsem asi blazen :D

Kdyz to poravnam treba s Octavii tak servis a dily jsou skoro stejne.
Octavii jsem jezdil a neni to zadna prdel to udrzovat. Porad se neco sralo a to bylo auto 12/97.

Favo,Felina to je nekde jinde.

chce to umet dily schanet :-)
S BMW na věčné časy!

Lukas-e21

Příspěvek od Lukas-e21 » 11. 03. 2004 11:33

Blumen_071 píše:mno.. jak jsem jiz jednou ci vicekrat poznamenal, mit na octavku tdi tak se na cely bmw vyseru. a ze se to neudrzi na silnici? to proste neni autem ale tim kdo ho vede. proste je to jine auto a je potreba ho "jinak pouzivat" neco pres 200 to taky umi, zere to hovno, no a ze musim pred zakrutou zvolnit? no to je uz o nátuře.
blume, oktavka fakt nedrží na silnici.....ale když se dá jinej než seriovej podvozek tak je to o ničem jinym.

Co se týče porovnávání nejlev. škodyX BMW.

Najděte si auto stejny velikosti k třeba 3(e46) djme tomu zmiňovaná oktávka, najděte srovnatelenje motor dejme tomu 320d(110kw) oproti 96KW, djete tam to co ma e46 ve standartu tj. 6xbag, el okna ve předu, el. zrc., maualni klimu, stavitelny sedačky, a pak porovnjete cenu a ejhle rozdíl cca: 150-200 tis. , náklady na servis podobný(co se týče dílů) práce za dvojnásobek. pak porovnejte cenu po 3 letech za kolik prodas 30ku a tu oktavku.

A vysledek, ztartite na těch autech skoro stejně....a to e46ka nabízí víc místa na nohy vzadu. Pokud porovnáme novou oktávku II, tak se ty rozdíly c ceně ještě trochu smažou. A to pak lidi řeší zda koupit o něco hůř vybavený BMW nebo o trochu líp vybavenou oktávku. A dost z těch lidí co tohle začnou opravdu řešit do detailů tak se přikloní k BMW.

Tod můj nazor a prosím nekamenovat :-)

P.S. omlouvám se za případné chybky, čekám na vaše názory

Mao

Příspěvek od Mao » 11. 03. 2004 11:42

Jasně, určitě máš pravdu že ta auta byla ve své době hodně drahá, ale vezmeš - li ohled na věk, tak patří k tomu nejlepšímu co můžeš na našich silnicích potkat ( snad kromě Golfa 2 mě nenapadá jiné, stejně staré auto, které by se vyskytovalo na silnicích tak často ) - je to prostě držák a ve slušném stavu si cenu nejen drží, ale spíš ještě poroste. Nikdo to tu nesrovnává s Š 120. Pokud si to třeba porovnáš s Feldou, tak za stejné peníze jaké dneska stojí slušná Felcka získáš super E30 v libovém stavu, auto rychlejší, pohodlnější a bezpečnější ( byť provozně dražší, ale s tím se počítá ) které ti bude sloužit ještě pár let, když se o něj budeš starat. Ne olítanou feldu, který do smrti zbývá nejvejš 100 tis. km. A mám - li to srovnat s Oktávkou...když vezmu v úvahu akontaci ( asi ne méně než 100 tis. ), leasing ( min. 5000 tis. měsíčně - a ty bys u E30 vrazil do dílů ), výslednou cenu auta, cenu dílů ( to jsou panečku palby za Oktávku ) a pravděpodovnost odcizení, tak z toho ta E30 vychází jednoznačně jako vítěz. Navíc, jak už tady zaznělo, to auto má duši, kupuješ si jedinečné auto a ne Golfa s kufrem.
member of zewl crew

Flery
Bazarník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flery » 19. 03. 2004 14:11

Pamatuju si když sem byl malej a my měli doma škodu 105L a já ukazoval na BMW E30 s německou SPZ před hotelem CONTINENTAL a rikal tati tohle auto jednou chci.rikal mi vzdy na tohle auto mít nikdy nebudes! bylo mi tak 8.
když sem zacal jezdit se skodou 120LM videl sem v bazaru auto snů E30 320i 130koní cena 140 000,- byl to chromák trvalo mi 5 let než sem koupil svou první káru s vrtulí ve znaku E21 318 a po roce první E30ka za senzačních 50 000,- dnes bych za ní dal tak 20 000,-a eště bych váhal....
ale rikam to proto ze tu skodovku sem si moh dovolit pred temi 8lety jako dneska BMW byl detskej sen a já si ho dal.....
Tel : 773 622 822

Stepan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepan » 21. 03. 2004 01:22

No zase porovnávací debata, jéjej :lol:
Někdo holky, jinej vdolky a peníze až na prvním místě. Ať si každej jezdí čim chce, ale nikdo mi nevymluví, že auta jsou pořád hnusnější. Když se podívám do novýho auta vidím jen plast v 5ti módních odstínech šedý, kulatý to je jak wožužlanej bonbón.... :roll:
A BMW je krasavec. Kdybych nekoukal na stav peněženky, stejně by to byla e24. (taková stará vražda). :lol: A když na něj koukám, je to trojka a stejně vyjde sakra draho. Ale u srdce mě hřeje pocit, že na parkovišti před OBI jich vedle mě nestojí dvacet stejnejch a nemusim ho hledat podle SPZ a že jsem do toho auta dal kus sebe. Koupit drahej, novej fajnovej kočár umí každej debil. A když ti béda v autosálóně podává klíčky, bereš si je s pocitem, žes právě ulít tak 50tis. e30 za 50 koupíš a za 50 prodáš, když jí nezhuntuješ. A když do toho auta už dáš prachy, tak ho neprodávej, protože investice do káry sou prachy který nikdy neuvidíš. :wink:
Dala mi ultimátum: "Buď já nebo to auto".
Bude mi chybět, byla to dobrá žena :twisted:

LOPOLO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LOPOLO » 21. 03. 2004 01:56

Stepan píše: A BMW je krasavec. Kdybych nekoukal na stav peněženky, stejně by to byla e24. (taková stará vražda). :lol:
Neverim ti ani slovo a pokud to myslis vazne tak ti skutecne nerozumim? Proc nemit auto s lepsima jizdnima vlastnostma, bezpecnosti, vykonem, nizsi spotrebou atd? ... proste ti neverim.
Stepan píše: Koupit drahej, novej fajnovej kočár umí každej debil.
To se zatracene mejlis .. vydelat si na takovej kocar chce totiz spoustu prace i chytrosti ( aby ses neudrel k smrti) Tohle debil fakt nedokaze.
Stepan píše: A když ti béda v autosálóně podává klíčky, bereš si je s pocitem, žes právě ulít tak 50tis. e30 za 50 koupíš a za 50 prodáš, když jí nezhuntuješ.
??

Stepan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepan » 21. 03. 2004 02:30

LOPOLO píše:
Stepan píše: A BMW je krasavec. Kdybych nekoukal na stav peněženky, stejně by to byla e24. (taková stará vražda). :lol:
Neverim ti ani slovo a pokud to myslis vazne tak ti skutecne nerozumim? Proc nemit auto s lepsima jizdnima vlastnostma, bezpecnosti, vykonem, nizsi spotrebou atd? ... proste ti neverim.
Tak nevěř, to je tvůj boj. Třeba si klidně připlatim za to jezdit autem který nemá každej a na kterym se podepíšu.(jak, to je věc vkusu). Dneska když vidím v Praze novýho Meďáka a za nim hezký MBéčko(rozuměj Škoda 1000 MB, nikolivěk Mercdes Benz)tak koukám po tom MBéčku. Sám totiž vim víc než bych chtěl, co to dá práce a starosí, takhle starý auto vymazlit a vidím za tím práci toho člověka a vztah k tomu autu ať je jakýkoliv.
LOPOLO píše:
Stepan píše: Koupit drahej, novej fajnovej kočár umí každej debil.
To se zatracene mejlis .. vydelat si na takovej kocar chce totiz spoustu prace i chytrosti ( aby ses neudrel k smrti) Tohle debil fakt nedokaze.
No koukám, že máš asi nový auto. Ale vzít si dneska Fabii na lízačku zase není takový peklo.
LOPOLO píše:
Stepan píše: A když ti béda v autosálóně podává klíčky, bereš si je s pocitem, žes právě ulít tak 50tis. e30 za 50 koupíš a za 50 prodáš, když jí nezhuntuješ.
??
Myšleno tak, že nový auto DOST klesá na ceně, kdežto ty starý škopky co máme už zanedbatelně a za chvíli ty ceny porostou. 8)
Dala mi ultimátum: "Buď já nebo to auto".
Bude mi chybět, byla to dobrá žena :twisted:

Odpovědět