Olej 5W-40
Olej 5W-40
Po kolika km by se měl měnit? Je v E36 318is. Díky za info
Clio RS 2009 - malá raketa odešla. Ropa TDCi power přišla
- DAN
- Věčně nespokojený
- Kontaktovat uživatele:
Já myslel, že 15 tkm.Torham píše:Doporuceny inteval vymeny oleje je kolem 20 000 km a nejdele po jednom roce . Ale zalezi jak s tim jezdis a jak ho mas radJa se snazim neprekrocit 10 000 , radsi neco utratim za olej nez se pak hrabat v motoru , navic ho zrovna nesetrim ...
U 10W/15W- .. je to 10 tkm.
Kdo má LPG tak by to měl měnit po cca polovině cyklu.
BMW The Ultimate Driving Machine
Mas pravdu ...
Autor: Ing. Jaroslav Černý, CSc.
Ústav technologie ropy a petrochemie,
VŠCHT Praha
Doporučený interval výměny motorového oleje udává výrobce motoru jako maximální. U dnešního vozového parku převažuje interval 15 tis. km, u nových automobilů je vidět snaha o prodloužení výměnného intervalu na 20 až 50 tis. km. Tradiční patnáctitisícový interval je třeba ovšem také považovat opravdu za maximální.
A ja si myslel jakej jsem borec kdyz ho menim po 10 a vsichni okolo ho tam nechavaj trikrat tak dlouho . Tak od ted jsem normalni a vsicni okolo jsou letadla ...
Autor: Ing. Jaroslav Černý, CSc.
Ústav technologie ropy a petrochemie,
VŠCHT Praha
Doporučený interval výměny motorového oleje udává výrobce motoru jako maximální. U dnešního vozového parku převažuje interval 15 tis. km, u nových automobilů je vidět snaha o prodloužení výměnného intervalu na 20 až 50 tis. km. Tradiční patnáctitisícový interval je třeba ovšem také považovat opravdu za maximální.
A ja si myslel jakej jsem borec kdyz ho menim po 10 a vsichni okolo ho tam nechavaj trikrat tak dlouho . Tak od ted jsem normalni a vsicni okolo jsou letadla ...
- matal
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě je zbytečný dávat 5w40,je dost řídký.. 10w40 je dostačující,taky je asi doporučen výrobcem.. 

=E39 530i 2003
=E24 M635CSi 1984
Někdo potřebuje auto,Já mám Dvě BMW..
Originální BMW Doplňky- www.bmwmylife.cz
=E24 M635CSi 1984
Někdo potřebuje auto,Já mám Dvě BMW..
Originální BMW Doplňky- www.bmwmylife.cz
Co že je řídký?? A na to si přišel jak prosimtě?matal píše:Podle mě je zbytečný dávat 5w40,je dost řídký.. 10w40 je dostačující,taky je asi doporučen výrobcem..

http://bmw.hotentot.com
BMW E39 540i Tour
BMW E39 540i Tour