1500 otáček po "kudlajízdě"

Cokoliv o čem se dá psát v souvislosti s BMW.
Odpovědět
yardaspit

1500 otáček po "kudlajízdě"

Příspěvek od yardaspit » 01. 04. 2007 18:41

Zdravím, chtěl sjem se zeptat, jestli někdo nenarazil na stejný problém u motoru m40 jak já. Konečně jsem vyměnil vačku a vahadla a motor jede konečně jak má(píšu to hlavně kvůli Maxovi, aby mi neposlal odkaz, že mam m40 a mam zkontrolovat vačku a vahadla :-D ;) ). Za studena dává ŘJ nouzovej režim a točí mi volnoběh 1500ot/min. Po krátkém zahřátí spadne na předpisovejch 850. Což je vpořádku. Když ale jedu ostrou jízdu pořád pod plnym a zastavim, tak se mi otáčky držej na 1500/min(nechal sem to přes minutu a celou dobu 1500). Když motor chcípnu a znovu nastartuju, tak si sedne zpět na předpisovejch 850. Nenapadá někoho, co by to mohlo být? Předem díky za názory. Fakt mě nic nenapadá, protože to dělá jen při ostrý jízdě(tym pádem by měl být vpořádku volnoběžnej ventil, mimochodem při sepnutí cvakne jak má, a lambda). Neni to nic s čím by se nedalo jezdit, protože tomu většinou tak nenakládám a za normálního jízdního režimu jede bezproblémově, ale na tom autě už nemám pomalu co dolazovat a toto je vlastně SNAD poslední věc, která dělí stav mýho auta od stavu, který bych si představoval ;)

adam320

Příspěvek od adam320 » 01. 04. 2007 20:47

ja bych zkusil vahu vzduchu...mě dělal přesně tohle dvoulitr a bylo to vahou, do detailu jak to popisuješ...postupně se to zhoršovalo protože jsem na to sral a pak to i zustavalo viset vejš

jina vaha pomohla...zkus si dojet na varakáč a pujčit si na zkoušku jinou, to tě snad někde nechaj...
smyk prekvapi pouze toho kdo v nem neni

yardaspit

Příspěvek od yardaspit » 02. 04. 2007 14:27

no váhu tam mám už jinou, ale proč by nemohla být špatná i tahle...Mluvil jsem s jedním chlapem a říkal, že to asi byla jen šptně dovřená klapka, že se to může stát...všechno to promáznu a uvidím... Díky

Odpovědět