Kdo má stahování střechy v el?
Kdo má stahování střechy v el?
Máte někdo plně funkční stahování střechy v el?
Stahování el. střechy
Snad jo. Mám pouze 2 malé problémy a to :
1) při nadzvedávání zadní části střechy pro otevření krytu se mi zadní slída (okno) v prvním okamžiku začíná skládat ne horizontálně, ale vertikálně a tak musím proces zastavit a jednoduše rukou lehkým "karate" slídě pomoci do skladu správným směrem.
2) při doléhávání skládané střechy do složené polohy se mi 1 sklad složí obráceně (směrem dovnitř vozu-klapka se pak nezavře) a opět tomu musím rukou pomoci do správného skladu. Jinak vše ostatní bez problémů funguje.
Ten první problém možná vyřeší vyšší teplota prostředí, zatím jsem to provozoval při max. +12 C (cabrio mám od prosince 2006) a příčinou druhého problému jsou s největší pravděpodobností poškozené (unavené) planžety ve 2 vyztužujících pásech ve střeše (konzultace s Maranelem a BOOSTem). Není problém je koupit nové (á cca 3.000,-Kč/ks), ale pro jejich výměnu se zřejmě bude muset demontovat střecha a tak uvidím, nakolik mě to bude štvát - jest-li to není zbytečné, když je střecha jinak neporušená a ve velmi dobrém stavu. Zřejmě je koupím do zásoby a v případě nějaké práce se střechou bych je potom rovnou vyměnil.
desp sen.
1) při nadzvedávání zadní části střechy pro otevření krytu se mi zadní slída (okno) v prvním okamžiku začíná skládat ne horizontálně, ale vertikálně a tak musím proces zastavit a jednoduše rukou lehkým "karate" slídě pomoci do skladu správným směrem.
2) při doléhávání skládané střechy do složené polohy se mi 1 sklad složí obráceně (směrem dovnitř vozu-klapka se pak nezavře) a opět tomu musím rukou pomoci do správného skladu. Jinak vše ostatní bez problémů funguje.
Ten první problém možná vyřeší vyšší teplota prostředí, zatím jsem to provozoval při max. +12 C (cabrio mám od prosince 2006) a příčinou druhého problému jsou s největší pravděpodobností poškozené (unavené) planžety ve 2 vyztužujících pásech ve střeše (konzultace s Maranelem a BOOSTem). Není problém je koupit nové (á cca 3.000,-Kč/ks), ale pro jejich výměnu se zřejmě bude muset demontovat střecha a tak uvidím, nakolik mě to bude štvát - jest-li to není zbytečné, když je střecha jinak neporušená a ve velmi dobrém stavu. Zřejmě je koupím do zásoby a v případě nějaké práce se střechou bych je potom rovnou vyměnil.
desp sen.
-=www.desp.ic.cz=- BMW fun site
střecha
Hej díkes moc za rady a poznatky já mám střechu v el ale chybí mi jakési mezicosi mezi motorkem a táhly od střechy. A ještě nechápu některé mechanismy toho stahování jako jak se otevře kapota střechy, jakto že musím rukou (karate chvate) jeden přehyb střechy promáčknout na druhou stranu aby se střecha složila a to okno se mi taky ohlo vertikálně a bacha na to už mi prasklo - je to asi tou teplotou. Ta folie je uplně tvrdá. Ale už jsem vykutil novou tak to nechám přešít.
střecha
Je to možné. Asi to prostě bude tím jak je to zteřelé. Přecejen je to materiál který moc dlouho takové ohýbání nemůže vydržet. No uvidím jak se bude chovat nové okno.
Re: střecha
ahoj, vyřešil jsi tenhle problém? ten mezikus mi taky chybí (nebo je z něho něco ulomený...)Paja píše:Hej díkes moc za rady a poznatky já mám střechu v el ale chybí mi jakési mezicosi mezi motorkem a táhly od střechy.
díky, Filip