Proplachovací olej?

Cokoliv o čem se dá psát v souvislosti s BMW.
Odpovědět
TUŇÁK

Proplachovací olej?

Příspěvek od TUŇÁK » 08. 01. 2007 21:45

má nekdo zkušenost?chci měnit náplně a třeba pochybuju že v diferáku co mám nekdo menil olej. nebo v motoru tam bude sraček... tak abych nevypustil starej a nalil novej a nezůstalo tam něco....někde sem o tom slyšel a bylo mi to i doporučeno tak se chci zeptat jestli to někdo dělal takhle u tříci jestli se to vyplatí a kde to sehnat. díky za každou kladnou odpověď :D
Obrázek

Vlkec

Příspěvek od Vlkec » 08. 01. 2007 22:15

Kdysi jsem to taky řešil a mě bylo řečeno že to vlatně mělo smysl u strarych olejů ale těd už u moderních olejů to smysl nemá protože už obsahují nějaké čistící přísady
Zatáčka se dá projet pomalu, rychle a s BMW!
Ex BMW E34 Touring 525i Vanos

DEJVID

Příspěvek od DEJVID » 09. 01. 2007 10:42

ales.

Příspěvek od ales. » 09. 01. 2007 13:19

u motoru je to jasný, ale jak třeba s tím diferem? taky se chystám na výměnu a nevím proč, ale rad bych udělal něco víc než jen vylil a nalil...jak třeba ten difer co nejučineji vyčistit před nalitím nove naplně?
PS:jedná se o samosvor.

Alex_78

Příspěvek od Alex_78 » 09. 01. 2007 14:09

ales. píše:u motoru je to jasný, ale jak třeba s tím diferem? taky se chystám na výměnu a nevím proč, ale rad bych udělal něco víc než jen vylil a nalil...jak třeba ten difer co nejučineji vyčistit před nalitím nove naplně?
...co jsem tak pochytil zkušenosti ostatních, tak ve starém diferu je doporučeno olej pouze dolévat (pokud chybí), výměna často končí smrtí diferu (?jsou již vyjeté příliš velké vůle?)
ex E30 325i Sedan '86
E30 325i Touring '89
E46 320d Sedan '98
http://youtu.be/n41YmKA9KXE

TUŇÁK

Příspěvek od TUŇÁK » 09. 01. 2007 15:41

v tom pripade nevim co mam taky se špérou dělat....:-(
Obrázek

ales.

Příspěvek od ales. » 09. 01. 2007 17:22

Alex_78 píše:
ales. píše:u motoru je to jasný, ale jak třeba s tím diferem? taky se chystám na výměnu a nevím proč, ale rad bych udělal něco víc než jen vylil a nalil...jak třeba ten difer co nejučineji vyčistit před nalitím nove naplně?
...co jsem tak pochytil zkušenosti ostatních, tak ve starém diferu je doporučeno olej pouze dolévat (pokud chybí), výměna často končí smrtí diferu (?jsou již vyjeté příliš velké vůle?)
taky sem to slyšel...:-( ale dejme tomu, že dif už není na autě, olej je jakštakš vypoštěnej, co všechno bych těd mohl udělat pro jeho nejlepší kondici, kromě toho, že tam naliju olej novej?(do malýho dif 0,9l oleje pokud se nepletu že? je tam nějaká měrka nebo to prostě musím trefit?)
díky

DVORIS

Příspěvek od DVORIS » 09. 01. 2007 17:40

ales. píše:
Alex_78 píše:
taky sem to slyšel...:-( ale dejme tomu, že dif už není na autě, olej je jakštakš vypoštěnej, co všechno bych těd mohl udělat pro jeho nejlepší kondici, kromě toho, že tam naliju olej novej?(do malýho dif 0,9l oleje pokud se nepletu že? je tam nějaká měrka nebo to prostě musím trefit?)
díky
Je tam kontrolní šroub.Spodní je výpustnej a ten horní kontrolní.Při nalévání nové náplně dotáhneš spodní a do toho horního otvoru tlačíš pomocí dekalamitky nebo koňské injekt.stříkačky(tou co ti na ušním proplachují ušiska :lol: )novej olej do té doby než ti tím otvorem nezačne vytékat a pak rychle zazátkuješ :wink: Akorát jestli ty šrouby budeš povolovat ,tak bacha na prsty.Většinou je ten šroub tak zarvanej že jak zabereš ze všech svých sil tak najednou povolí a sjebneš si kloubky na prstech :wink: Nejlíp se to dělá na klasickým velkým zvedáku co mají v servisech nebo na jámě-rampě,ale doma na heveru to taky jde s použitím páky.No a ktý samotný výměně,měnil jsem olej na starým difu několikrát a žádný vůle nevznikly.
Obrázek

TUŇÁK

Příspěvek od TUŇÁK » 09. 01. 2007 17:53

Nemel bys fotku toho do ceho se to naliva?vim ze tam jsou 2 srouby na imbusy a pak nahore takovej paruzek a v nem mala dirka a z neho vyteka olej kdyz se differak nakloni. to je ono??
Obrázek

DVORIS

Příspěvek od DVORIS » 09. 01. 2007 19:09

TUŇÁK píše:Nemel bys fotku toho do ceho se to naliva?vim ze tam jsou 2 srouby na imbusy a pak nahore takovej paruzek a v nem mala dirka a z neho vyteka olej kdyz se differak nakloni. to je ono??
Jakej parůžek prosímtě,olej jak vytéká to jsem ještě neviděl a to na chalupu jezdím v secsakramentským náklonu a nic nevytéká.Jinak je to ten imbus co je výš ten pod ním je výpustnej.Fotku můžu dodat za chvíli
Obrázek

Míšánek

Příspěvek od Míšánek » 09. 01. 2007 20:49

TUŇÁK píše:Nemel bys fotku toho do ceho se to naliva?vim ze tam jsou 2 srouby na imbusy a pak nahore takovej paruzek a v nem mala dirka a z neho vyteka olej kdyz se differak nakloni. to je ono??
To s tou malo dírkou je odvětrávání.. :wink: Normálně ten olej nalij tím vrchním imbusem a je to
No smoke, no fun...
Obrázek

TUŇÁK

Příspěvek od TUŇÁK » 09. 01. 2007 23:27

to sem chtěl slyšet. díky:-) no tak sory za název parůžek :lol: ale jelikoz sem mel diff venku tak pri otoceni z nej teklo. no prijde mi ze ty dva imbusy sou sakra u sebe a ze kdyz je do špéry 1,7 l tak ze se to tam nemuze snad ani vejit :lol:
Obrázek

Odpovědět